La 7 noiembrie se împlinesc 92 de ani de la un eveniment care a avut şi continuă să aibă repercusiuni asupra vieţilor a milioane de oameni. Pretinsa „revoluţie socialistă din octombrie” a fost, de fapt, un puci, o lovitură de stat, care s-a soldat cu instaurarea la putere a partidului bolşevic şi întreruperea mersului logic al istoriei.
Apariţia primului stat socialist, formarea sistemului socialist în statele est-europene au făcut milioane de victime în mai multe ţări ale Europei. Instaurarea teroarei roşii, organizarea foametei, deportarea a milioane de oameni, maltratarea şi uciderea cetăţenilor pentru că aveau viţă nobilă, pentru că nu împărtăşeau politica comuniştilor sau pentru că nu erau pe placul conducătorilor tirani, sunt doar câteva rezultate ale acelei „revoluţii” mult apreciate şi de comuniştii din R.Moldova.
Chiar istoricii ruşi susţin că evenimentele de la 7 noiembrie 1917 au fost o lovitură de stat, care s-a soldat cu instaurarea la putere a partidului bolşevic. Începutul acestor evenimente au avut loc în Germania, care şi-a dorit distrugerea casei Romanov, investind pentru aceasta 100 de mii de mărci în partidul lui Lenin. Cu acest scop, revoluţionarul nr.1, aflat în străinătate, a avut undă verde prin Europa plină de sângele Primului Război Mondial. Lenin trebuia să se reîntoarcă în Rusia şi să organizeze puciul.
În noaptea de 24 spre 25 octombrie, stil vechi, a avut loc insurecţia armată de la Petrograd. În acea noapte au fost ocupate prin forţă instituţiile guvernamentale, poşta şi podurile. După aceste puncte strategice a fost asaltat Palatul de Iarnă şi arestaţi membrii guvernului provizoriu. În aşa mod s-a constituit primului guvern sovietic - Consiliul comisarilor poporului, condus de Vladimir Lenin.
Acum câţiva ani ruşii au renunţat la această sărbătoare, marcând, la 4 noiembrie, Ziua împăcării. În acelaşi timp, la Chişinău ziua revoluţiei ruse este marcată chiar şi după proclamarea independenţei R.Moldova prin organizarea de către Partidul comuniştilor a mitingurilor la care era elogiată „revoluţia” rusă din 1917. Comuniştii din R.Moldova au afirmat de mai multe ori că revoluţia rusă din 25 octombrie - 7 noiembrie este „cel mai important eveniment al secolului XX, care a deschis omenirii perspectiva orânduirii echitabile a omenirii şi suveranităţii reale”.
Sursa: Vocea Basarabiei
La 7 noiembrie 1917 a fost întrerupt mersul logic al istoriei
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
mare brinza... o venit la putere criminalii si sifiliticii si au omorit milioane de oameni nevinoveti... duca-se...
Asa zisa revolutie a pus capatul unei mari dinastii monarhice - Romanov. Sa nu fi venit sifiliticul la putere, rusia ar fi fost acum un stat cu adevarat European. Si cred ca Basarabia nu ar fi avut soarta pe care o are acum.
apropo d-re familia tarista, tarul Nicolai avea bunica originara din Basarabia si avea si o familie mare si frumoasa pe care satanile au impuscat-o la zid fara mila, si copii, si fete, si bucatari, si pe fiecare care avea vreo atributie la familia tarista. Eu am fost in St.Petersburg acolo unde au fost asasinati Romanovii, te trec fiorii.
Îi grav...mai ales faptul că la acele manifestaţii de ziua revoluţiei se duc şi oameni de rând, nu doar membri ai pcrm
pfffff,cine oare a zis ca nu a fost o lovitura de stat???
Ramasitele familiei regale au fost gasite in martie anul curent,au fost omorati cu mare cruzime de catre bolshevici.
Si in genere,au venit la putere toti cracanatii si veneratii si au inceput sa ticluiasca legi de a lor ce a dus la moartea milioanelor de oameni,iaca ce sarbatoare,sarbatoriti sarbatoriv'ar.........
da komsomolu shi komicii tre sa fie in culmea fericirii...
din cate cunosc, nimemi nu sarbatoreshte venirea la putere a lui Hitlev, Musolini, Franco...
de ce se permite asha ceva intr-o tara care se vrea europeana? mai ales ca populatia ei a suferit enorm de pe urma acestui regim criminal?...
sa sarbatoreasca, dreaq prin garajurile lor shi la vilele lor, nu in Orash...
Trimiteți un comentariu
Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: