Republica Moldova trebuie să revină acasă, în România.

11 octombrie 2012Stau iată adesea și mă gândesc, să ai posibilitatea, șansa, oportunitatea, ziceți-i cum vreți, să te unești cu așa o țară mare și superbă ca România și s-o ignori sau s-o respingi? Nu știu, sau trebuie să fii foarte, foarte prost, sau mai simplu - rus. Moldoveanul cu carnet nu înțelege că nu poate supraviețui un stat, oligarhic, impotent fianciar, fără zăcăminte naturale, fără exporturi substanțiale, doar cu împrumuturi de la FMI, UE și China. Pur și simplu nu poate. Subiectul Unirii Republicii Moldova cu România a devenit un titlu des întâlnit în presa de astăzi, îndeosebi în cea dintre Prut și Nistru. Presa din România a cam dat-o pe știri mondene în ultimii ani, acum însă pare a-și reveni. Uneori am impresia că mass media rusească abordează mai des subiectul Unirii decât cea din România.

Părerea mea vis-a-vis de reunificarea celor două state românești o cunoaște oricine mă știe. Adevărul istoric este doar unul, clar indiscutabil, căci acolo unde-s mai multe adevăruri, nu-i niciunul. Eu am participat practic la toate manifestațiile unioniste din 2008 încoace, cu securiști, cu poliție, cu dosare, probleme, amenințări, nu e nimic de laudă aici, e doar o datorie sfântă a fiecăruia dintre noi, de a lupta pentru identitatea furată. Idealurile mereu s-au săvârșit prin jertfire de sine, de aceea am și rezistat două secole sub ocupație rusească, pentru că s-au găsit bravi fii ai neamului care au știut să se jertfească pentru noi, pentru limbă, pentru istorie, pentru întreaga suflare românească din Basarabia. Exemple sunt cu duiumul.

Unificarea a două state în secolul XXI

În ultima perioadă s-au intensificat evident manifestațiile culturale românești, pro unioniste, etc., fapt extrem de îmbucurător, în contextul în care sfera de influență rusească nu și-a diminuat nici-o clipă din intensitate. Mă bucură că și românii de peste Prut încep a călca mai des în Basarabia, încep a ne cunoaște și a ne îndrăgi. Nu puțini români s-au mutat cu traiul din România în Republica Moldova, fapt de neîntâlnit în perioada comunistă.
Lăsând la o parte vorbele frumoase, îmbucurătoare și pline de entuziasm, îmi pun întrebarea - când oare toate acțiunile unioniste ne vor duce spre punctul culminant, reunirea Basarabiei cu România? E totuși secolul XXI afară, modelul reunificării Germaniei rămâne a fi doar un model în istorie, iar astăzi ”la modă” sunt mai mult separările teritorial-administrative, decât unificările statale. Ce e de făcut?

Cine suntem noi, unioniștii?

Desigur că prin faptul că mărșăluim și ne strigăm în stradă dorința de a repara un eșec al istoriei, adica de ne uni cu România, nu facem nimic altceva decât să atragem atenția asupra ideii propriu zise, asupra noasră, a unioniștilor ca mulțime. Un mare avantaj pe care îl avem este faptul că majoritatea dintre noi suntem tineri, deci reprezentăm viitorul Republicii Moldova, avem un potențial destul de a ajunge la guvernare în anii ce urmează.
Majoritatea unioniștilor sunt elevi, din cele mai prestigioase instituții preuniversitare din Moldova, și studenți, la medicină, la economie, la drept, la istorie, la filosofie, la politehnică, la pedagogie, la jurnalism, etc., anume aceștia se găsesc nemijlocit în nucleul mișcării unioniste de astăzi. În rest, doctori, ingineri, oameni de afaceri, foști politicieni, jurnaliști, profesori, oameni de știință, etc., la fel mereu pot fi observați manifestându-se activ în cadrul evenimentelor unioniste. Cu alte cuvinte, vreau să subliniez faptul că simpatizanții și activiștii fenomenului respectiv, reprezintă în ansamblu un factor determinant în societatea moldovenească de astăzi, fapt ce nu poate neglijat.

Cum am putea să ne unim, legal, cu România?

Așteptând ca actuala clasă politică din România sau Republica Moldova să miște un deget în această privință, înseamnă a ne aștepta bătrânețea. Avea perfectă dreptate Ion Antonescu când spunea: ”Viaţa popoarelor este o veşnică şi încordată luptă; o luptă pentru drepturi şi pentru dreptate, o luptă pentru afirmare şi înălţare.” Deci trebuie să înțelegem că noi, poporul, suntem cei care ne decidem soarta, viitorul, și nicidecum politicienii. Trecând direct la subiect, singura cale legală de a reuni cele două state românești este REFERENDUMUL REPUBLICAN.

Avem toate pârghiile pentru desfășurarea unui referendum pe subiectul Unirii cu România în următorii 5 ani, dacă continuă:

✔ Politica României față de acordare a cetățeniei românești moldovenilor dintre Prut și Nistru. Pentru inițierea unui referendum e nevoie de 200.000 de voturi. Avem de unde. Este de menționat că începând mai ales cu anii '90 până în 2011, s-au acordat 226.507 de cetățenii românești pentru basarabeni, aici luăm în calcul și faptul că începând cu anii 2000 acest proces a fost stopat până în 2007-2008. În următorii 5 ani numărul acesta, matematic calculând, ar trebui să ajungă la 6-7 sute de mii de cetățeni, dacă luăm în considerație amploarea și intensitatea cu care moldovenii își redobândesc astăzi cetățenia. Peste 5 ani populația Republicii Moldova va descrește (http://blog.galbur.md/2011/09/moldovenii-pe-cale-de-disparitie.html), astfel că 6-7 sute de mii de oameni ar reprezenta în jur de 1/3 din populația statului.

✔ Efectuarea cu maximă intensitate a evenimentelor culturale românești pe teritoriul Republicii Moldova, a marșurilor unioniste și menținerea în școli a unui curriculum didactic care reflectă adevărul istoric.

✔ Decisiv și determinant. Inițierea unor campanii de amploare în Moldova de Vest (din România) prin care cetățenii români din zonă (estimativ 5 milioane) să aplice spre dobândirea cetățeniei moldovenești, după principiul acordării cetățeniei române pentru basarabeni. Astfel, dacă din 5 milioane de moldoveni din România, măcar 100.000 ar obține pașaport moldovenesc, aceștia ar juca un rol extrem de important în cadrul unui potențial referendum.

✔ Intensificarea politicii anticomuniste în Republica Moldova. Pedepsirea aspră a promotorilor comunismului, efectuarea legii lustrației, înăsprirea deciziilor Ministerului Educației în ceea ce privește studierea limbii române în școlile rusești, ucrainești și găgăuze.

✔ Formarea unei formațiuni politice majore și comune cu obiectiv totalmente unionist. Astfel ar fi mai ușor de efectuat anumite procese de rutină în drumul spre un potențial referendum republican.

❖❖❖❖❖

Sunt absolut sigur că unii care au citit acum ce-am scris mai sus se gândesc că-s nebun, naiv, că aiuresc, că este imposibil, că nu știu ce, dar eu oricum rămân să cred în ale mele. Stalin nu credea nici el în destrămarea URSS, dar URSS s-a prăbușit. Hitler nici el nu concepea distrugerea visului și întregului regim nazist, dar a fost distrus. Eu însă, nu-mi doresc nici-o distrugere, nici-o prăbușire, nici-o vărsare de sânge, doresc să-mi văd Țara așa cum trebuie să fie, întreagă, sănătoasă și puternică. 

Cred că nu degeaba zicea Eminescu: ”Sau țara aceasta să fie în adevăr românească, sau nici nu merită să fie.”


8 comentarii:

Anonim spunea...

sincer mia atins inima articolul asta sper ca intro buna vom reusi de o data sa ducem la capat unirea, eu as face orice pentru aceasta unire,am creat un cont pe twitter @MareaUnire pentru a expune ultimele noutati despre unire si pentru a pune ceva din partea mea, ma aflu in spania de 8 ani dar aici nu e un sentiment de natiune ca in romania, de exemplu Catalunia, Pais Vasco vrea independenta fata de Spania,dar noi vrem sa fim uniti,ne uneste un trecut, o limba si o traditie comuna.Basarabia e Romania!

Anonim spunea...

STEFAN CEL MARE SI SFANT, SI-A DAT VIATA PENTRU MOLDOVA care cuprinde partea romaneasca si BASARABIA,care este pamant Romanesc, si cu toti suntem ROMANI !!!! eu Stefan, in momentul de fata ma aflu de 5 ani in Mexic,si mi-asi dori enorm o unificare cu ceea ce a fost si va fi pana in veci pamant Romanesc, TRANSILVANIA-MUNTENIA-BASARABIA-MOLDOVA-OLTENIA-BANAT-CRISANA-MARAMURES-BUCOVINA-DOBROGEA = ROMANIA =LIMBA NOASTRA-I O COMOARA......ROMANIA MARE..

Anonim spunea...

:)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))

Anonim spunea...

KGB a decis:
Eşti PSIHOPAT şi TERORIST?
Atunci e clar:EŞTI UNIONIST!

Aşa-zisa "LUARE DE OSTATICI la un oficiu poștal din București"este o
PROVOCARE ORDINARĂ KAGHEBISTĂ având ca scop COMPROMITEREA MIŞCĂRII UNIONISTE.

Iată doar câteva din ULTIMELE PROVOCĂRI ALE KGB care demonstrează aceasta::


1)ASASINAREA de către Călăii OCUPANŢI RUŞI a unui ROMÂN basarabean la Nistru
http://www.youtube.com/watch?v=Ro6RH-1WRzQ

http://www.adevarul.ro/moldova/chisinau/Tragedie-anului-Tanar-impuscat-pacificatorii_0_619738171.html


http://www.adevarul.ro/moldova/actualitate/Vadim-Pisari-omorat-gloante-interzise_0_621537859.html

http://www.adevarul.ro/moldova/actualitate/Mi-au_impuscat_fiul_ca_pe_un_criminal_0_620937912.html

http://www.adevarul.ro/moldova/actualitate/Reactia_Tiraspolului-_-Arma_a_fost_folosita_legal-_Prostia_soferului_a_provocat_consecinte_tragice_0_620338208.html

Anonim spunea...

Scrierile OCUPANTULUI RUS Alexandr Puşkin demonstrează că PLANUL RUSESC de a aduce ARMATE RUSEŞTI « PACIFICATOARE »(a se citi DE OCUPAŢIE MASCATĂ)este vechi de peste 200 de ani:
„ E o chestie importantă: ce are de făcut Rusia:
VOM CUCERI noi Moldova şi Valahia
SUB PRETEXTUL MIJLOCITORILOR PACIFIŞTI,
vom trece Dunărea în calitate de aliaţi şi duşmani ai duşmanilor lor?”

2)Trimiterea unui aşa zis CONTRABANDIST la Galaţi pentru A FORŢA graniţa Molotov PROVOCÂND INTENŢIONAT vameşii români .
Practic RUSIA a dorit să creeze UN INCIDENT ECHIVALENT la vestul respubliKAKa molotova precum cel de la est,de la Nistru ,unde este cantonată Armata a-14-a RUSĂ DE OCUPAŢIE.
DE OCUPAŢIE am scris?
Vai cred că am greşit.....
E vorba de ARMATA RUSĂ DE "PACIFICARE".
http://www.hotnews.md/articles/view.hot?id=14302

3)ATACAREA BURSELOR STUDENŢEŞTI prin sondajul MINCINOS al BOZGORULUI KGB Soros prin care ROMÂNII basarabeni care au studiat în Ţara MAMĂ ROMÂNIA sunt consideraţi nişte gunoaie,iar bursele acordate de Preşedintele Băsescu o pierdere de bani .

http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/4562--studiu-toxic-al-crpe-platit-de-soros-despre-studentii-moldoveni-din-romania-prostie-sau-rea-credinta-.html

Anonim spunea...

4)CA "DOVADĂ" CĂ SONDAJUL E CORECT se difuzează pe toate SPĂLĂTOARELE DE CREIERE aparţinând COLOANEI a-5-a RUSE de manipulare în masă DE PE AMBELE maluri ale Prutului un reportaj în care STUDENŢII ROMÂNI basarabeni dintr-un cămin sunt prezentaţi ca nişte ABRUTIZAŢI care sunt la un pas de a-şi tunde cu forţa un coleg care dă să sară pe fereastra dormitorului .

"UN STUDENT BASARABEAN a încercat să se arunce pe geam după ce a fost ameninţat de colegi că îl vor tunde":
"Ia curu', oaie proastă ce eşti, nu sari tu deloc"

http://www.rtv.net/un-student-a-vrut-sa ... 18740.html

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... uvS31NaHZg

5)SONDAJUL MINCINOS FRANCEZ prin care se afirmă că PESTE 70% dintre femeile din R.M. SUNT PROSTITUATE!!!

http://m.protv.md/stiri/social/studiu-70-dintre-femeile-din-republica-moldova-s-au-prostituat.html


6)CA "DOVADĂ" CĂ SONDAJUL E CORECT este lansat pe zeci de SPĂLĂTOARE DE CREIERE SCANDALUL « SEX CONTRA CETĂŢENIE »!

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/sex-contra-cetatenie-pretentiile-murdare-ale-unui-angajat-al-statului-fata-de-cetatenii-moldoveni.html

http://www.rtv.net/sex-contra-cetateniei-romane-cerut-de-functionari-femeilor-din-republica-moldova_18927.html

COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă ATACĂ DREPTUL LA REDOBÂNDIREA CETĂŢENIEI ROMÂNE DE CĂTRE ROMÂNII basarabeni .
SCANDALUL "SEX CONTRA CETĂŢENIE-ŞPAGĂ CONTRA CETĂŢENIE" este pornit EXACT înainte de a se desfăşura REUNIREA ISTORICĂ a guvernelor de pe malurile Prutului şi este dezbătut ZILE ÎNTREGI pe zeci de SPĂLĂTOARE DE CREIERE ale KGB de la Bucureşti şi Chişinău.

http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/4897-cum-a-tropait-stalin-prin-televiziunile-si-presa-scrisa-din-romania-in-ziua-reunirii-celor-doua-guverne-romanesti-la-iasi.html

Anonim spunea...

7)Acest sondaj mincinos vine după ce pe POSTUL RUSESC în limba română iRealitateaTV se postase O « AVERTIZARE » :


« SEMNAL DE ALARMĂ Basarabence infectate cu HIV caută români pentru măritiş »

http://www.realitatea.net/semnal-de-alarma-basarabence-infectate-cu-hiv-se-marita-cu-romani_924766.html

Şi din nou UN « SONDAJ « -MANIPULARE KGB A BOZGORULUI SOROS tătukul Alinei Mungiu-Pipidi :
« Tot mai mulți moldoveni au HIV/SIDA. »

« Cel puțin asta relevă studiului sociologic „statutul socio-economic al persoanelor cu HIV", lansat de Fundaţia Soros-Moldova. »

http://www.adevarul.ro/moldova/actualitate/moldoveni-HIVSIDA-Majoritatea-imbolnavesc-sexuala_0_728927243.htmlObservaţi TEHNICA DE MANIPULARE A KGB prin COLOANA a-5-a RUSĂ:

întâi se lansează SONDAJUL MINCINOS şi apoi după ce discuţiile se aprind SPĂLĂTOARELE DE CREIERE lansează şi "DOVADA" FABRICATĂ menită să demonstreze că sondajele sunt reale!!!

8)LIPSA VIZEI aduce ÎNJURĂTURI ANTI-BĂSESCU PE AEROPORTUL din Bucureşti:
Este trimis un aşa zis CĂLUGĂR basarabean SĂ ÎL ÎNJURE cu cele mai porcoase cuvinte pe Preşedintele Băsescu pe aeroportul Otopeni pentru că nu ar fi primit viză!

http://www.youtube.com/watch?v=EjYHHhGMF8Y&feature=player_embedded

http://www.george-damian.ro/preotul-care-injura-nu-e-preot-2749.html

Bineînţeles O CAMERĂ TV era pregătită să îl filmeze că doar KAGHEBIŞTII ŞTIAU CARE E SCENARIUL!
Ştirea rulează o zi întreagă pe SPĂLĂTOARELE DE CREIERE!
9) COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă ATACĂ ŞI PRIN MARILE ZIARE bucureştene!
În Evenimentul Zilei MANKURTUL ABJECT Igor CAŞU afirmă:
"NIMENI NU SE GÂNDEŞTE LA UNIRE la Chişinău!"

http://www.evz.ro/detalii/stiri/analistul-moldovean-igor-casu-nimeni-nu-mai-vrea-unirea-cu-romania-ce-ghinion-istoric-969.html

http://www.nicugusan.com/2012/03/mancurtul-igor-casu-vorbeste-in-numele.html

În anul 2011, MANKURTUL ABJECT Igor CAŞU, în calitate de istoric, făcea parte din comisia creată de ministrul educaţiei de la Chişinău,Şleahtiţchi, comisie ce avea drept scop ELIMINAREA ISTORIEI ROMÂNILOR din programul școlilor de peste Prut !!!

Şi când apare acest articol RUSESC ANTI-ROMÂNESC ANTI-UNIONIST ???
Chiar în perioada când se forma CONSILIUL UNIRII!

http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/4716-la-chisinau-s-a-constituit-grupul-de-lucru-pentru-formarea-consiliului-unirii-structura-care-va-actiona-pentru-reunirea-r-moldova-cu-romania.html

http://www.consiliul-unirii.ro/consiliul-unirii/

ATACUL MURDAR KGB este aruncat în Evenimentul Zilei pentru că acesta APARENT este un ziar apropiat Preşedintelui Băsescu şi al PDL.
Şi unde mai apare MANKURTUL ÎMPUŢIT Igor Caşu KAGHEBIST –unealtă a OCUPANŢILOR RUŞI ?
La doamna Nicoleta Savin în emisiunea ei de pe GigaTV.
Deci unde bate MANIPULAREA KGB ?
KGB vrea să VIRUSEZE creierele ROMÂNILOR UNIONIŞTI de pe ambele maluri ale Prutului cu MINCIUNA ORDINARĂ că Preşedintele Băsescu NU ar fi alături de NOI UNIONIŞTII!

10)PROVOCAREA Lucian VIZIRU :

« Gâlceavă la Eurovision :Viziru, ai boală pe Josan că e basarabean? »

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/scandal-eurovision-viziru-josan-basarabean-381811.html

Cum era şi de aşteptat COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă de la Chişinău DIVIZIA INTERNAUŢI a primit CENTRAREA PERFECTĂ marca Lucian Viziru şi A ŞUTAT în poarta României şi a UNIONISMULUI.
Iată câteva reacţii(SCONTATE DE KGB)de peste Prut :
« România: Cum să ne reprezinte UN BASARABEAN la Eurovision? »

http://yupi.md/romania-cum-sa-ne-reprezinte-un-basarabean-la-eurovision/

Anonim spunea...

Şi acum această NOUĂ PROVOCARE KGB
11)
Aşa-zisa "LUARE DE OSTATICI la un oficiu poștal din București"
PROVOCARE ORDINARĂ KAGHEBISTĂ având ca scop COMPROMITEREA MIŞCĂRII UNIONISTE.

http://b365.realitatea.net/primele-imagini-cu-atacatorul-cu-toporul-in-interiorul-oficiului-po-tal-video_184311.html

« Bărbatul care a intrat înarmat cu un topor într-un oficiu poştal din cartierul Drumul Taberei şi a ameninţat persoanele aflate în unitate a fost imobilizat de poliţişti, acesta urmând să fie dus la Poliţia Capitalei pentru a fi audiat.
Oficiali din Poliţia Capitalei au declarat, marţi, că bărbatul a intrat în oficiul poştal de pe strada Romancierilor, din Sectorul 6 al Capitalei, înarmat cu un topor şi un cuţit şi a început să ameninţe că îi taie pe angajaţii unităţii, scrie Mediafax.
Bărbatul le-a mai spus angajaților că
își dorește UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA.

http://www.realitatea.net/luare-de-ostatici-la-un-oficiu-po-tal-din-bucure-ti_1041974.html#ixzz2Az6YjZt3Evident TERORISTUL PSIHOPAT ERA « UNIONIST ».
Păi nu cerea el CU TOPORUL într-o mână şi cu CUŢITUL în cealaltă UNIREA Basarabiei cu România ???
Ce vrea KGB SĂ BAGE LA CAP ROMÂNII ?
UNIONIŞTII SUNT TERORIŞTI iar
UNIONISMUL ESTE O BOALĂ PSIHICĂ.


Semnalul dat de Moscova este clar :
În acest moment SUNTEM ÎN PLIN RĂZBOI GEOPOLITIC cu OCUPANŢII RUŞI.
KGB-ul nu se lasă:
"Ucideţi Dragonul România":
"Ca urmare, la război ca la război (chiar dacă este vorba de unul geopolitic).
OPERAŢIUNILE DE LUPTĂ TREBUIE TRANSFERATE PE TERITORIUL INAMIC.
Pentru contracararea naționalismului românesc,
ROMÂNIA TREBUIE SĂ ÎNCETEZE SĂ MAI EXISTE ÎN ACTUALA CONFIGURAŢIE A FRONTIERELOR SALE"
Atenţie Dragoş:
SE VOR ÎNMULŢI PROVOCĂRILE KAGHEBISTE !

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: