Naționaliștii ucrainieni vor interzicerea simbolurilor comuniste, după exemplul Republicii Moldova

11 octombrie 2012

Naţionaliştii de la partidul Svoboda (Libertate) au anunţat prin vocea liderului formaţiunii că doresc interzicerea simbolurilor comuniste în Ucraina, după exemplul Republicii Moldova. Ambele state au făcut parte din defuncta Uniune a Republicilor Sovietice Socialiste.
„Acum câțiva ani Președintele Republicii Moldova a fost un comunist iar acum ei interzic simbolurile comuniste. Doar gândiți-vă la faptul acesta: chiar și moldovenii vor progresa în curând, așa cum a făcut-o Polonia, Republica Cehă și statele baltice. În Polonia oficial sunt interzise două ideologii, cea nazistă și cea comunistă. Doar Ucraina, cu regimul lui Ianukovici la putere și comuniștii în funcții guvernamentale, bate pasul pe loc”, a declarat  Oleg Teaghibniuk, citat de Unimedia. În plus, naţionaliştii ucrainieni au cerut şi adoptarea unei legi a lustraţiei, care să interzică foștilor comuniști să mai facă politică sau să dețină funcții publice.
În luna iulie, parlamentul de la Chișinău a interzis prin lege secera și ciocanul și negarea crimelor comunismului.
Partidul Svoboda a fost fondat în 1991 iar denumirea actuală datează din 2004, când s-a renunţat la titulatura de Partidul Social-Naţional al Ucrainei. În urma alegerilor regionale din 2009 şi 2010 partidul a devenit o forţă politică de luat seamă, mai ales pe plan local.
 Sursa: FrontPress.ro

1 comentarii:

www.euromillions-eurojackpot.com spunea...

EuroMillions, JOACA ONLINE LA LOTERIA EUROPEANA ! Mai poti juca si la alte 11 loterii internationale ce ofera premii de sute de milioane de euro ! detalii pe www.euromillions-eurojackpot.com

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: