La 7 noiembrie 1917, la Petersburg, sub conducerea lui Vladimir Ilici Lenin, are loc o lovitură de stat, prin care este înlăturat guvernul Kerenski. Această răsturnare este cunoscută în istorie ca prima revoluţie comunistă din lume.
Fiind la modă în acea perioadă, comunismul a venit în Europa de est ca o panacee salvatoare din partea intelectualităţii occidentale. Odată ce ideile de stânga nu au putut fi aplicate în occident, Rusia, iar mai târziu şi restul lumii, au devenit un teritoriu al experimentelor politice sociale şi economice. În aceste fel, comunismul a devenit una din cele mai teribile şi distrugătoare arme ideologice pe care le-a lansat apusul în estul Europei.
Prin falimentul său în 1991, URSS a demonstrat caracterul criminal al comunismului. Industrializarea, distrugerea comunităţilor rurale, exploatarea la maxim a maselor populare, distrugerea oricăror elemente ale tradiţiei şi identităţii etnice, este una din cauzele crizei profunde în care se află astăzi Republica Moldova.
Comunismul nu reprezintă nişte sentimente nostalgice după trecut, un basm sau un set de simboluri. Comunismul reprezintă mecanism de transformare a unui popor într-o masă electorală, mută şi inertă, prin egalitarism, consumism şi populism.
Ţinem să constatăm că la 83 de ani de la revoluţia bolşevică şi 19 ani de la dezmembrarea URSS, procesul de distrugere a popoarelor tradiţionale continuă, fie printr-un discurs „liberal”, fie printr-un discurs „comunist”.
Proceselor distructive care au fost lansate la 7 noiembrie 1917 şi la 7 aprilie 2009, trebuie să opunem entuziasmul, credinţa sinceră şi puritate morală a generaţiei tinere de patrioţi.
Comemorând victimele crimelor oribile ale bolşevicilor, Noua Dreaptăîndeamnă tinerii să rămână ferm pe poziţii, să iubească ţară, să fie tari în credinţă şi să fie mereu gata de jertfă.
Biroul de presă al asociaţiei "Noua Dreaptă" 7.11.2010
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: