La Bălți monumentele sovietice vor fi păzite de ”народные дружины”

24 iulie 2012


Provocări masive din partea comuniștilor au loc în aceste zile la Bălți. După ce Acțiunea 2012 a anunțat că va organiza un marș unionist în localitate, la 5 august, comuniștii au reacționat în stilul lor caracteristic. Au împânzit tot orașul cu inscripții de genul svasticii, crucei celtice și alte simboluri naționaliste, spre a da vina pe ”fasciști” adica pe români, după spusele lor. Astfel comuniștii din localitate încearcă să mobilizeze etnicii ruși și simpatizanții comuniștilor pentru ca pe 5 august să nu permită unioniștilor să mărșăluiască prin localitate, creând deci o stare tensionată de haos.

Vice-primarul de Bălți, Octavian Mahu, un xenofob și un antiromân declarat, a spus că: ”Vandalizările recente ale monumentelor sovietice din Bălți se datorează faptului că actuala guvernare a interzis prin lege simbolurile comuniste.” Tot el a mai declarat că monumentele sovietice din Bălți vor fi păzite de gardieni civili, sau așa numitele ”народные дружины”, ca în perioada sovietică.

Amintim că la alegerile locale din 2011, la Bălți comuniștii au luat 63,49% din voturi, câștigând și majoritatea covârșitoare în consiliul municipal.

sursa: Basarabia de după independență

5 comentarii:

Anonim spunea...

Dacă se pişa un câine pe zidul ăla, cred că ieşeau mai bine definite acele simboluri. Clar făcute de ruşi.

Anonim spunea...

MAI, Procuratura, trebuie sa intervina, findca cu ordinea publica si cu protectia drepturilor se ocupa doar aceste organe, si orice alte forme de tip drujine sunt ilegale,, ,, trebuie sa fie pedepsiti cine vor forma aceste drujine

Roman spunea...

JOS CU SIMBOLURILE COMUNIST-OCUPANTE !!!
SA NU ADMITEM TERORISMUL RUSEC !!!

Anonim spunea...

Iată DOVADA ÎNALTEI TRĂDĂRI de neam şi ţară a tovarăşului Victor Ponta,SLUGA SCÂRBAVNICĂ a Călăilor OCUPANŢI RUŞI!

Potrivit siteului KremlinLeaks, partener oficial al WikiLeaks, SLUGOIUL RUSIEI Victor Ponta s-a întâlnit în 14 iunie, la recepția organizată de Ambasada Federației Ruse la București, cu Aleksandr Kondiakov și Viktor Komardin, președintele companiei de armament Rosoboronexport.

Site-ul KremlinLeaks publică un mesaj între doi oficiali ruși, despre relațiile speciale pe care le-au cu TRĂDĂTORUL ABJECT Victor Ponta.


”Salutări din București

Îi transmitem întreaga noastră recunoștință dl-ui Victor Ponta, în special pentru felicitările primite de Ziua noastră națională.

După cum am informat, dl Victor Ponta ne-a vizitat pe data de 14 iunie, iar pentru noi aceasta a fost o posibilitate importantă de a schimba câteva idei foarte utile.
Dl Victor ne-a transmis că întâlnirea cu d-nii A. Kondiakov și V. Komardin a fost foarte productivă și a mulțumit pentru această întâlnire.
De asemenea,

ne-a încredințat că din luna iulie va incepe un proces de „PURIFICARE”,

CUM A FOST STABILIT, și dânsul,

CA ŞI ALTĂ DATĂ,

CONTEAZĂ PE AJUTORUL NOSTRU.


Și că, din momentul începerii „CURĂŢENIEI” TOTALE, investițiile noastre locale vor fi valorificate.
Din motive lesne de înțeles, vom intra din nou în legătură ABIA DUPĂ 1 august.
Cu respect, Evgheni”


Evgheni Egorov este ministru consilier în Ambasada Rusiei de la București.

Anonim spunea...

NICI MĂCAR UN SINGUR ROMÂN basarabean nu are ce căuta la referendum!
Doar MINŢILE SPĂLATE de TELEVIZIUNILE RUSEŞTI în limba română şi TRĂDĂTORII KAGHEBIŞTI merg la vot!
Să le arătăm puciştilor din psd-pnl-kgb(usl) că REFUZĂM să legitimăm prin vot lovitura de stat dată de RUSIA prin PSD-PNL-KGB!

Decembrie 1989=LOVITURĂ DE STAT,
13-15 Iunie 1990=LOVITURĂ DE STAT,
1991=LOVITURĂ DE STAT,
1999=LOVITURĂ DE STAT,
2007=LOVITURĂ DE STAT
2012=LOVITURĂ DE STAT
AJUNGE RUSIA!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: