Bălţi - o bună platformă pentru industria constructoare de maşini din Cehia

25 martie 2011

Așa cum blogul nostru are ”viza de reședință” la Bălți, am hotărât să plasăm și informații, nu tocmai naționaliste, însă îmbucurătoare, referitor la orașul Bălți.

Zona economică liberă din Bălţi, unde se produc componente pentru maşini, inclusiv de marca BMV, ar putea servi drept o bună platformă şi pentru industria constructoare de maşini din Cehia.

Declarația a fost făcută de Ambasadorul Cehiei Jaromir Kvapil aflat într-o vizită joi, 24 martie, în Regiunea de Dezvoltare Nord, cu scopul de a susține regiunea în domeniu economic.

De asemenea, diplomatul a mai spus că există posibilitatea finanţării unor granturi mici, oferite de Ambasadă și în același timp sunt dispuși să ofere asistenţă tehnică Moldovei.

Menționăm că Republica Moldova este una din cele 5 țări ce beneficiază de suport financiar din partea Cehiei. În 2010, ajutorul s-a cifrat la circa 2 milioane de euro.

Menționăm că ADR Nord a elaborat și a depus 3 proiecte în cadrul programului Guvernului Republicii Cehia de asistență financiară Moldovei pentru anii 2011-2017, unde a fost selectat un proiect spre finanțare.

sursa: www.arena.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: