Un militar român a arborat în Afganistan „Basarabia Pământ Românesc”

29 septembrie 2010
Un militar român a arborat în Afganistan „Basarabia Pământ Românesc”Un militar român, aflat într-o misiune în Afganistan, a arborat bannerul Basarabia Pământ Românesc pe un transportor blindat din teatrul de operaţii.
Militarul a trimis portalului romanism.net o scrisoare electronică şi o fotografie. 

Mai jos este mesajul pe care l-a scris militarul român:

„Firesc este să spunem că basarabenii sunt români si că nu există graniţă pe Prut. Firesc este să trăim în oraşe libere în care să vorbim limba română pe stradă şi în şcoli, în care monumentele din parcuri să fie statui ale scriitorilor nostri, şi în care să existe libertate de expresie.

Nefireştii sunt aia care se chinuie să ne schimbe limba, ne pun tancuri pe stradă cu titlu de monumente, ne arestează fară motiv oamenii de pe stradă şi îi omoară în bătaie la sectie, ne ţin trupe de ocupaţie pe teritoriul nostru.

Misterioase sunt căile Domnului… libertatea, chiar sub regim de ocupaţie, este o stare a spiritului nostru. Ţara lui Andrei Ivantoc nu cunoaşte graniţe, limba lui Eminescu o vorbim noi toţi, iar iubirea despre care au cântat soţii Ion şi Doina Aldea Teodorovici va dăinui în inimile noastre.”

1 comentarii:

Oleg Cucos spunea...

care e numele militarului ??? aflati va rog mult ??? TREC FIORI PRIN MINE !!!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: