Smirnov: Naţionalismul şi românizarea e politica oficială de stat a RM

29 august 2010
Smirnov: Naţionalismul şi românizarea e politica oficială de stat a RM

„Este evident că, timp de 20 de ani, în politica Republicii Moldova (RM) nu s-a produs nicio schimbare – naţionalismul şi românizarea caracterizează în continuare politica oficială de stat. 

Evenimentele ultimului an din RM, începând cu 7 aprilie 2009, au demonstrat cu o şi mai mare convingere calea corectă pe care poporul Transnistriei şi-a ales-o – calea consolidării propriei statalităţi”, a declarat liderul separatist Igor Smirnov, sâmbătă, la Parcani, în cadrul unei întâlniri cu deputaţii din stânga Nistrului.

Potrivit lui Smirnov, Transnistria nu a putut să se împace cu orientarea proromânească a RM, cu politica sa de autodistrugere a propriei statalităţi, care continuă şi acum, relatează portalul hotnews.md  cu referire la lenta pmr.

„Nu transnistrenii au distrus RM, ci Frontul Popular din Moldova, snegurii, hadârcii, vieru, lari, drucii, Costinii, Ghimpu şi compania. Ei au fost cei care ne-au ignorat şi nu au dorit să modifice niciun articol din legile despre limbi. Ei au început cu forţa să impună tricolorul, identitatea românească, au respins propunerea noastră referitoare la o zonă economică liberă şi la autonomie, după care, prin deciziile proprii, au declarat ilegală înfiinţarea RSSM din 1940, i-au distrus statalitatea. Trebuia să apărăm drepturile şi libertăţile transnistrenilor”, a mai spus liderul separatist Igor Smirnov. 

2 comentarii:

Anonim spunea...

Iata generalul Smirnov recunoaste ca suntem romani, si tine minte bine pe cei care au contribuit la renasterea romanismului in Basarabia.

Insa a considera politica actuala de stat ca fiind nationalista si proromaneasca e compliment putin fortat.

(Sau v-a zis ceva premierul la intrevedere particulara ce nu stim noi? Dar fiti sufletist, si divulgati informatia primita - sa stim si noi cum e politica de stat nationalista si proromaneasca.)

Sergiu Cernăuțeanu spunea...

RUSIFICAREA ȘI UCRAINEZAREA A ROMÂNILOR TRANSNISTRENI E POLITICA OFICIALĂ A TIRASPOLULUI

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: