După deschiderea Adunării, cuvântul i-a fost oferit ÎPS Mitropolit Vladimir care în semn de acord total şi susţinere a membrilor de iniţiativă a declarat următoarele: „Vom susţine activitatea grupului de iniţiativă prin implicarea tuturor mijloacelor ce sunt la dispoziţia Bisericii, prin mobilizarea tuturor pârghiilor acestei instituţii divino-umane: episcopat, cler şi bineînţeles elementul eclesiastic majoritar – poporul binecredincios”.
După Vlădica Vladimir, microfonul i-a fost oferit Prea Sfinţitului Sava, Episcop de Tiraspol şi Dubăsari. Şi Prea Sfinţia, alături de Întâistător s-a arătat entuziasmat de dăruirea grupului de iniţiativă întru atingerea unui scop atât de nobil şi atât de necesar pentru echilibrul duhovnicesc al societăţii precum este introducerea „Bazelor Ortodoxiei” în programa şcolară din Republica Moldova. PS Sava a asigurat pe creştinii ortodocşi din dreapta Nistrului de întreaga susţinere din partea credincioşilor din stânga Nistrului, în frunte cu păstorii lor. Arhiereul a felicitat pe toţi cu importantul pas făcut pentru atingerea scopului final.
Un alt moment important care a marcat evenimentul de astăzi este şi votarea conducerii Grupului de Iniţiativă care va monitoriza şi se va ocupa de buna organizare a pregătirilor pentru desfăşurarea referendumului naţional. Astfel, prin vot unanim al Adunării Creştinilor Ortodocşi, domnul Valeriu Pasat, autorul iniţiativei de introducere a „Bazelor Ortodoxiei” în programa şcolară naţională, a fost ales preşedinte al Grupului de Iniţiativă, iar Prea Sfinţitul Anatolie, Episcop de Cahul şi Comrat a fost ales în calitate de vice-preşedinte.
sursa: ascor.md
6 comentarii:
Браво! Народ сделал очередной шаг для удовлетворения церковного мракобесия и создания нового поколения "слуг Господа".
Как говорится: "Свободы надо достигнуть, а рабство достается бесплатно"
Asta și-i ideea de fapt, educarea tinerei generații în așa mod încât să nu intre peste 10 ani pe siteuri/bloguri și să scrie din anonimat, în rusă și impotriva bisericii.
Dragoş Galbur
Вам не кажется, что создание подобных образовательных мероприятий в школах сможет во многом ограничить дееспособность будущего поколения и сделать из них послушных винтиков современной системы? Или вы действительно верите, что Православная церковь способна удовлетворить нужды народа?
Хотелось бы услышать подробный ответ на эти два вопроса, если это конечно вас не затруднит.
П.С. каюсь за свой русский)) К сожалению не настолько хорошо владею румынским, чтобы на нем свободно изъясняться.
Ca sa te exprimi in romana nu trebuie s-o stii la perfectie, macar depune un efort, macar arata ca vrei, arata ca stimezi limba acestui popor, ocupat de voi clar lucru.
Fiecare cu biserica lui, eu personal sper ca odata cu introducerea religiei in scoli tinerii care cresc vor deveni mai blinzi, mai cumpatati, mai cu frica de Dumnezeu.
Of, Dragoş.
Deam ce are anonimatul şi limba cu popa?
Daca nu ai 7 ani de acasa,nu te mai schimba biserica.Copii vor face ceia ce fac parintii acasa.........
Trimiteți un comentariu
Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: