Românii din Ucraina între viceprim-ministru antiromân Tighipko si promisiunile lui Ianukovici

14 martie 2010
O noua provocare ii asteapta pe cei peste jumatate de milion de romani din Ucraina, dupa alegerea lui Serghei Tigipko, unul dintre cei mai virulenti extremisti antiromani din Ucraina, in postul de viceprim-ministru al Ucrainei. Acesta a fost ales de către Rada Supremă, cu votul a 240 de deputaţi ucraineni. Serghei Tighipko a participat în cursa alegerilor prezidențiale, al șaselea pe listă. Tighipko este născut în anul 1960 și este originar din satul Drăgănești, raionul Sângerei din Basarabia.

Dupa ce au sprijinit venirea la putere a lui Victor Ianukovici, ca urmare a promisiunilor acestuia de a opri actiunile antiminoritate ale executivului de la Chisinau si de a acorda statut de limba regionala, limbii romane, romanii din Ucraina vor trebui sa faca fata prezentei in executivul de la Kiev a unui extremist care intreaga sa campanie electorala a atacat Romania si pe romani.

Va reusi Presedintele Ianukovici sa tina in frau un individ ca Tigihpko? Este o intrebare pe care liderii romanilor din Ucraina ar trebui sa si-o puna si sa gaseasca si solutii la eventualele derapaje antiromanesti, provocate de noul viceprim-ministru.

Prim-ministrul Ucrainei a fost ales, cu majoritate de voturi, ex-ministrul de finanțe, Mikola Azarov. Acesta a fost ales cu votul a 242 de deputaţi, minimul necesar fiind de 226 de deputaţi. Imediat după votarea prim-ministrului, 237 de deputaţi au votat pentru demiterea din funcţia de premier a Iuliei Timoşenko, iar 238 de deputaţi au pledat pentru eliberarea din funcţii a miniştrilor cabinetului Timoşenko.

Sursa: Romanian Global News

2 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

Și uite așa...

shoshon spunea...

mare poponar mai este shi Tigipko acesta...

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: