Publika TV - noua isterie a maselor

17 februarie 2010
Cică se lansează, în sfărşit. Şi fotografii am văzut, din studioul cel mare. E frumos şi întradevăr unic pentru piaţa din Moldova. Unimedia trîmbiţează despre lansare alături de alţi reprezentanţi ai postului de televiziune. E mare aşteptarea dar cam seamănă a foc de paie. Na, nu vreau să fiu cîrcotaş că e şi Grecu implicat acolo şi ştiu bine ce muncă a "tras" bietul om în ultimile luni, dar să vedeţi că la capitolul calitate vor fi slăbuţi.

Bine asta după ce-i va trece moldoveanului uluirea asupra lucrărilor unui post de televiziune de ştiri (căai noştri nu au văzut înviaţa lor aşa ceva, dar-mi-te sub propria coastă),anume atunci se va demonstra că cei care zic că Publika TV este "salvatoarea" jurnalsimului naţional, nu-şi fondează părerea decît pe uluirea proprie.

Şi aici intervin cele două mari gafe din materialele de prezentare făcute despre Publika TV:
1. "Jurnaliştii, de limbă română şi de limbă rusă, cei mai valoroşi de pe piaţa media din Moldova" - rahat de ăsta înflorit cum numai ăştia de la unimedia.md pot da! Care sunt, mă rog, cei mai valoroşi jurnalişti de pe piaţa noastră care vor lucra la Publika? - Ia numiţi-i măi! Aici vă faceţi de răs cu lauda de sine. Să declari aşa ceva - e de-a dreptul stînjenitor, măi, deontologilor!

2. " Este vorba despre cea mai mare investiţie sută la sută românească făcută de o companie de media din România în afara graniţelor ţării." - Asta s-o credeţi voi şi cei care vă citesc materialele! Au, au, au - SOV pierde banii investiţi în media din România, încercînd să reducă pierderile la minimum, prin vînzarea ziarelor care-i aparţin, şi investeşte într-o piaţă absolut necomercială din RM? V-aţi ieşit din minţi? Fiţi serioşi, măi jurnaliştilor (cei mai buni)! În plus, de cînd un portal afiliat la ţîţa aceluiaşi SOV poate expune obiectiv subiectul?! Numai nişte ţărănoi neinformaţi pot lua aceast informaţie drept una corectă (din păcate sunt extrem de mulţi la noi).

Unicul lucru pe care-l aştept de la această lansare este un departament sport bun, ştiind cît şi-a dorit acest lucru Sandu Grecu şi micuţul public microbist de la noi. Dar mă tem că, în pofida prezenţei la D.S. a unor nume de referinţă în jurnalismul sportiv de la noi, va fi de asemenea o dezamăgire, cel puţin personală.

7 comentarii:

Igor Caraman spunea...

Chiar nu se putea de gasit alta denumire?

Dragoș Galbur spunea...

Interesant totusi care personaj din Moldova sustine tot proiectul asta? Ca doar precis va activa in interesul cuiva?

Marius Constantin Gheorghiu spunea...

"beneficiarii" se vor vedea la urmatoarea runda de alegeri, dupa disparitia comunistilor.
Oricum, ideea mai simplist vorbind, ar fi ca, orientarea spre Vest a RM va atrage imense fonduri nerambursabile care vor fi numai bune de "muls" de baietii "destepti si descurcareti" ;)

Natalia Morari spunea...

+1

Antonio NS spunea...

1. nu fi rau - faci "concluzii" din vorbe/zvonuri shi nu din fapte reale (care inca nu ai cum sa le vezi inca)
2.cit de subiectivism - cia by korova myciala ... :) nici tu nu eshti idealul obiectivismului intruchipat
3. ahhh, nici eu nu sunt :">

Anonim spunea...

da mare badarau mai esti

Dragoș Galbur spunea...

cine?

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: