Partidul de guvernământ din Rusia a delegat reprezentanţii săi în Transnistria la sărbători dedicate aniversării zilei de independenţă a Transnistriei

20 august 2009
Potrivit unei decizii a Prezidiului consiliului general al partidului "Edinaia Rossia" (Rusia Unită), o delegaţie oficială a partidului va vizita Tiraspolul în perioada 1-3 septembrie.
Oficial, decizia presupune fortificarea relaţiilor între partidul de guvernământ rus cu partidul "Obnovlenie" (Reînnoire), condus de ex-speaker-ul parlamentului regional tiraspolean, Evghenii Şevciuk. Din componenţa delegaţiei fac parte prim-adjunctul şefului fracţiunii partidului "Edinaia Rossia" în parlamentul rus, Tatiana Iakovleva, şi preşedintele comitetului parlamentar rus pentru politica economică, Evghenii Feodorov.

Vizita persoanelor oficiale ruse coincide cu sărbătorirea "zilei independenţei" a nerecunoscutei republici transnistrene, care are loc la 2 septembrie.

În Transnistria această dată este sărbătorită după ce, la 2 septembrie 1990, la Tiraspol a fost proclamată republica moldovenească transnistreană ca "un nou stat pe teritoriul din stânga Nistrului" prin separarea de Moldova.

PS: Ocupaţie în miez de zi.

2 comentarii:

Anonim spunea...

m-o saturat pin'in git ocupantii astia, azi la Tiraspol, maine la chisinau si tot asa...

Anonim spunea...

Vin ei dar cred ca deja nimic nu o sa le reuseasca, FAC SI EI VALURI IN TAZ, nimic mai mult ... nu au hotarit si nici nu au sa hotarasca niciodata nimic. Atita timp cit nu-i duc capul, sa gindeasca si sa faca ceva, umbla si dupa mirosul cuiva neintelegind de unde ce si cum!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: