Mircea Druc: ”Republica Moldova este un stat falimentar, care va dispărea”

28 aprilie 2013
„Republica Moldova este destinată să dispară”. Declaraţia îi aparţine fostului premier moldovean, Mircea Druc. Invitat în direct la emisiunea „Kilometrul 0”, alături de scriitorul Vasile Ernu, Mircea Druc a discutat foarte tranşant despre viitorul fostei republici sovietice. În aceeaşi situaţie, spune el, se mai găseşte şi Ucraina, o altă ţară membră a fostei URSS.

„Dumneavoastră, la Bucureşti, şi mulţi la Chişinău, luaţi în serios această noţiune de stat moldovenesc. „Dacă îl întrebaţi pe Mircea Druc unionistul, eu vă spun că, inevitabil, Republica Moldova este un stat falimentar, care se va dezmembra. Cele şase judeţe vor reveni la firescul lor, se vor integra în România. Să trăiască Uniunea Europeană, să dea Dumnezeu să existe în continuare, şi atunci, prin România, vom merge către Uniunea Europeană”, a spus fostul premier al Republicii Moldova.

Mirce Druc s-a arătat de acord cu cei care consideră că nu doar Republica Moldova ci şi Ucraina se va destrăma din lipsa unei perspective.

Legat de acest subiect, scriitorul Vasile Ernu a afirmat: „Îi respect pe unionişti, dar sunt un om raţional. În acest moment, văd două proiecte. Unul unionist, care este minoritar, susţinut de o parte foarte mică a populaţiei, şi unul al statului Republica Moldova, care, semifalimentar şi slab, încearcă să-şi construiască o identitate. Mie mi se pare că în acest moment singura formulă cu şanse reale este aceasta a unei structuri identitare care, în timp, poate evolua şi spre o formă de unionism. Nu văd nici o contradicţie, pentru că lucrurile pot evolua foarte mult în câţiva ani”.

În opinia sa, totul depinde de ce va face Europa în următoarea perioadă, iar „Europa nu o duce bine”, a spus Vasile Ernu.

3 comentarii:

Gaz Metan Medias spunea...

trist ...dar adevarat! Se vede cu ochiul liber asta!!!

Anonim spunea...

Sper ca Mircea Druc va uni Moldova cu Romania la fel cum a unit Basarabia cu Transnistria.

Anonim spunea...

mare expert. cand a fost la conducere a furat cat a putut. acum se da mare destept. bagala-s in pula in rand cu ceilalti pidarasi ce conduc stana asta de oi proaste..

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: