PCRM cere explicații pentru declarațiile ambasadorului României în Republica Moldova

29 noiembrie 2012



Deputații comuniști sunt din nou nemulțumiți de ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca. Aceștia îl critică pe diplomatul român că s-a declarat „unionist” în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune.

„Acesta declarații îi depășesc mandatul de ambasador. Îl invităm pe ministrul de Externe ce a întreprins pentru a proteja securitatea statului și interesele, pentru a contracara astfel de ieșiri ale unor diplomați”, a cerut deputatul PCRM, Sergiu Stati.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, i-a luat apărarea diplomatului român.

„Domnilor comuniști, vă rog să nu speculați cu aceste declarații. Domnul ambasador a avut în vedere unionist pentru integrarea europeană. Mai bine a-ți reacționa față de delarațiile oficialilor ruși care vin vin și ne calcă în picoare și stau aici cu armata. Vorba nu omoară, dar arma omoară”, a spus Ghimpu.

La începutul acestei săptămâni, ambasadorul României la Chișinău spunea că România şi-a propus să ducă Republica Moldova mai aproape de Uniunea Europeană.


„Sunt unionist în acest fel. Prin mandat mă asociez eforturilor Moldovei de a se apropia de UE. Aş fi eu dezamăgit dacă unioniştii s-ar simţi dezamăgiţi. Proromânismul nu este un fenomenul marginal”, a declarat ambasadorul la emisiunea În Profunzime.

sursa: jurnal.md

3 comentarii:

Anonim spunea...

azi nimani nu mai ia in seama ce declara comunsitii, nu va trece mult si vor uita toti de ei

Unknown spunea...

de vor comunistii sau nu, Basarabia a fost si va fi vesnic ceea ce este! (parte din trupul memei Romania)

Anonim spunea...

si ce sa-i faca lui Mariusica?

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: