Medvedev: Stalin a purtat un război împotriva propriului popor

4 noiembrie 2012

Stalin, împreună cu alţi lideri sovietici din trecut, trebuie dur evaluaţi pentru crimele comise, a declarat la începutul săptămânii premierul Dimitry Medvedev, în faţa mai multor oficiali ai partidului Rusia Unită, formaţiune care-l sprijină şi pe preşedintele Vladimir Putin.
Comentariile lui Medvedev au fost făcute marţi în ziua în care în Rusia au fost comemorate victimele represiunilor politice, sărbătoare oficială instituită în 1991.
În prezent societatea rusească este divizată în ceea ce priveşte moştenirea lăsată de regimul stalinist şi din această cauză declaraţia premierului este una extrem de importantă şi se doreşte un mesaj simbolic transmis naţiunii.
“Nu doar Stalin, ci şi alţi oameni de stat, trebuie să fie dur evaluaţi pentru tot ce s-a întâmplat. (…) Lucrurile acestea trebuie să rămână în istorie şi să nu se mai repete niciodată deoarece războiul dus împotriva proprului popor este cea mai odioasă crimă posibilă”, a declarat Medvedev la o întâlnire cu activiştii Rusiei Unite din regiunea Perm.
Premierul a ţinut imediat să adauge că perioada sovietică nu este în totalitate una neagră pentru că tot atunci au fost obţinute şi “victorii şi realizări importante, de care putem fi mândri”. 
sursa: FrontPress.ro

1 comentarii:

Szasz Sebes Paul spunea...

Are dreptate

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: