Filat şi Lupu le-au urat găgăuzilor succes în limba rusă

31 octombrie 2012


La Comrat a avut loc şedinţa Adunării Populare a Găgăuziei, la care au participat reprezentanţi ai puterii centrale: prim-ministrul Vlad Filat, spicherul Parlamentului, Marian Lupu, consilierul preşedintelui, Vasile Sturza. Filat şi Lupu au rostit discursurile lor în limba rusă, urînd succese în muncă aleşilor din autonomie, după ce au părăsit sala de şedinţe, scrie noi.md

Noilor deputaţi le-au fost înmînate mandatele şi ei au depus jurămînt. De asemenea, ei au creat comisia pentru alegerea preşedintelui Adunării Populare, în care au intrat Gheorghi Morari, Ivan Karadja şi Semion Dragan. A fost anunţată pauză, după care deputaţii au purces la alegerea preşedintelui, pentru care au fost înaintate trei candidaturi: Gheorghi Leiciu, Feodor Gagauz, Dmitri Constantinov.

Amintim că, pe 11 octombrie, Curtea de Apel de la Comrat a validat rezultatele turului doi al alegerilor. Deputaţi ai legislaturii a V-a au devenit 25 de independenţi, 7 reprezentanţi ai Partidului Comuniştilor, 2 – liberal-democraţi şi un socialist. În noua legislatură a intrat o singură femeie – Natalia Şoşeva.
Pentru desfăşurarea celor două tururi de alegeri din 9 şi 23 septembrie au fost cheltuite 1,6 mil.lei, deşi au fost alocate 2,2 mil.lei.

2 comentarii:

Szasz Sebes Paul spunea...

Urat din partea lor

cod penal spunea...

poate si urat din partea lor, dar in situatia politica fata de gagauji, cred ca se poate de inteles acesta fapta din partea lor

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: