Protest şi antiprotest la Ambasada Rusiei din Chișinău [FOTO]

29 iunie 2012

Câteva sute de persoane, membre ale Consiliului Unirii şi Platforma Civică „Acţiunea 2012" au protestat, astăzi, lângă Ambasada Rusiei din Chişinăui, împotriva ocupaţiei sovietice din 28 iunie 1940. Acestea au comemorat sutele de mii de români care au fost înfometaţi, deportaţi sau executaţi în acel an.


Pe cealaltă parte a drumului, s-a adunat un alt grup de tineri membri ai organizaţiilor Liga Tineretului Rus şi Patrioţii Moldovei care au sărbătorit Ziua Eliberării. Protestul acestora este neautorizat, au declarat poliţiştii.

Aceste două grupuri au fost separate de zeci de reprezentanţi ai organelor de ordine care nu au admis ca aceştia să se ia la bătaie. Unioniştii scandau „Unire moldoveni", „Eliberatorii vin şi pleacă, ocupanţii rămân", „Ruşilor afară", „Ştefan Vodă de trăia pe moscali îi omora", Ruşii afară din ţară" etc.

Membrii Cnsiliului Unirii au cerut autorităţilor să condamne comunismul şi să proclame 28 iunie „Zi a Ocupaţiei Sovietice".
De cealaltă parte, cei care se consideră moldoveni, toţi vorbitori de limbă rusă, strigau „Moldova, moldova!" şi „Români, plecaţi acasă".
În timpul protestului nu au fost incidente.

În acelaşi timp, şi la Bucureşti, în Piaţa Victoriei, a avut loc un miting de protest, dar fără contramanifestanţi.sursa: adevarul.ro

1 comentarii:

Anonim spunea...

Putin vova..ia-ti "porsii" din Moldova! ))

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: