Basarabenii din Germania au colectat donații pentru copii orfani din raionul Soroca

12 iunie 2012

Societatea moldovenilor din Germania cu suportul Ambasadei Republicii Moldova din Republica Federală Germană a organizat, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, o manifestare de caritate cu genericul „O inimă pentru copiii din Republica Moldova”, scrie www.moldova.org, preluat de Basarabia de după independență.

Evenimentul, care s-a desfăşurat in grădina Ambasadei Republicii Moldova a reuşit să adune circa 150 de oaspeţi – membri ai Societăţii Moldovenilor din Germania, ai corpului diplomatic, reprezentanţi ai diasporei, precum şi numeroşi simpatizanţi germani.

Acţiunea a vut drept scop a urmărit colectarea donaţiilor băneşti pentru susţinerea Casei de copii orfani cu disabilităţi din satul Vâsoca, raionul Soroca.
Pentru a familiariza publicul cu necesităţile şi viaţa cotidiană a copiilor de la Vâsoca, a fost organizată o expoziţie de fotografii şi desene ale copiilor, fiecare lucrare fiind posibil de a fi procurată de doritori. De asemenea, în cadrul evenimentului au fost organizate jocuri şi concursuri pentru copii, iar oaspeţii au avut posibilitatea să degusteze vinuri şi bucate tradiţionale moldoveneşti şi germane.

Acţiunea de caritate a fost susţinută de către formaţia de acordeonişti „Concertino”, care au deschis festivitatea şi au cucerit inimile publicului german. Totodată au fost prezenţi pe scenă şi alţi interpreţi amatori – Crisitina Holstein, Djulieta Huchtemann, Ion Costin, Tatiana Turcan. Un mare val de aplauze a primit ansamblul de dansuri, nou format din membrii Societăţii Moldovenilor, „Primăvara”. Pentru susţinerea proiectului de ajutorarea a copiilor au participat şi alte formaţii artistice locale – grupul de acordeonişti D`Akkord de la şcoala muzicală Treptow- Kopenick din Berlin şi grupul artistic „Uri” din Berlin.

Totodată au fost prezenţi la eveniment Valeriu Kurtu, pictor şi caricaturist originar din Republica Moldova şi Iulia Kurtu, care au prezentat o expoziţie de picturi şi piese din ceramică. Valeriu Kurtu este cunoscut şi pentru pictura aplicată pe tradiţionalul urs berlinez al Republicii Moldova
În cadrul evenimentului au fost acumulate donaţii în valoare de 2500,00 Euro, bani care urmează a fi utilizaţi pentru necesităţile stringente ale orfelinatului din satul Vâsoca, raionul Soroca.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: