Pelicula românească "După dealuri" a fost premiată la Cannes

28 mai 2012

Festivalul de Film de la Cannes s-a încheiat, iar marele premiu a fost decernat austriacului Michail Haneke pentru plicula "Amour". Cum era de aşteptat, şi regizorul român, Cristian Mungiu se numără printre câştigători. Filmul "După dealuri" şi-a adjudecat premiile pentru scenariu şi interpretare feminină, scrie publika.md

"Sunt onorat că în această seară nu sunt singur, ci sunt alături de prietenii mei actori. Mulţumesc mult juriului".

Acesta este al doilea premiu Palme d'Or câştigat de Michael Hanekel, considerat unul dintre cei mai mari regizori europeni.

Drama "Amour" prezintă povestea de iubire a unui cuplu, în care soţia este pe moarte, iar bărbatul încearcă să reziste în faţa suferinţei iubitei sale.

Regizorul român Cristian Mungiu, a reuşit din nou să impresioneze, după ce, în 2007, a câştigat Palme d’Or pentru pelicula "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile". Filmul "După dealuri" a fost premiat pentru scenariu şi interpretare feminină.

Inspirat din fapte reale, filmul românesc "După dealuri" prezintă povestea unei tinere care încearcă să-şi convingă cea mai bună prietenă să părăsească mănăstirea în care locuieşte. Acuzată că este posedată de diavol, tânăra din mănăstire ajunge să fie suspusă exorcizării. Ambele actriţe din rolul principal au primit premiul pentru interpretare femină, notează sursa citată.

Festivalul Internaţional de Film de la Cannes a ajuns anul acesta la cea de a 65-a ediţie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: