Din 2013, absolvenţii gimnaziilor şi liceelor vor susţine examenul la limba română oral şi în scris

26 februarie 2012
Ministerul Educaţiei intenţionează să introducă evaluarea orală, alături de cea scrisă, la examenul de absolvire a gimnaziului şi a celui de bacalaureat, la limba şi literatura română, în sesiunea 2013, transmite MOLDPRES.

Declaraţia a fost făcută, astăzi, de Mihail Şleahtiţchi, ministru al Educaţiei, la o întrunire cu profesorii de limba şi literatura română.

Ministrul Educaţiei a afirmat că schimbarea de concept şi modalitate este necesară pentru a da o motivaţie suplimentară elevilor să-şi consolideze competenţa de a vorbi corect, coerent, expresiv şi convingător în limba română.

Un experiment în acest sens va demara în anul curent în cadrul Olimpiadei republicane la limba şi literatura română, în care elevii claselor a IX-a şi a X-a vor fi apreciaţi şi la proba competitivităţii verbale, în aspectele de corectitudine, coerenţă, expresivitate şi convingere, notează MOLDPRES.

2 comentarii:

Anonim spunea...

In Basarabia interbelica examenul la limba romana era sustinut si oral. Se evalua chiar si corectitudinea pronuntarii cuvintelor. Inspectorii deseori erau din Regat, si nu din provincie.
Exista documente cu marturii ale inspectorilor in care apreciaza elevii din Basarabia pentru o buna posedare a limbii romane, mentionand doar un usor accent regional, caracter specific si elevilor din Ardeal.

Anonim spunea...

:((:(( nu-mai nu oral...va rog..

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: