Scandal între securiștii de la Tiraspol

27 ianuarie 2012
Angajaţii securităţii din stânga Nistrului îşi prezintă demisiile in corpore. Potrivit presei de la Tiraspol, miercuri, 25 ianuarie, aceştia au început să depună cereri de demisie, protestând împotriva reformelor desfășurate de noul asa zis presedinte al regiunii, dar și împotriva desemnării în funcţia de șef al securității a unui prieten mai vechi de-a lui Evgheni Șevciuk, scrie Arena.md.

Noul lider al administrației de la Tiraspol a semnat ieri un decret, potrivit căruia aşa-numitul minister al securităţii a fost transformat în Comitetul pentru Securitatea Statului - KGB. Tot ieri, liderul de la Tiraspol l-a desemnat pe Vladislav Finaghin în fruntea acestui comitet, după ce anterior l-a demis pe Vladimir Antiufeev, care a stat în fruntea securității din stânga Nistrului timp de 20 de ani.

Portalul de știri www.dniester.ru scrie, cu referire la anumite surse din cadrul securității transnistrene, că angajațiii care depun cereri de demisie consideră că noul conducător Vladislav Finaghin nu dispune de calitățile profesionale necesare pentru a conduce serviciile secrete. Potrivit lor, numirea lui Finanghin ar avea drept scop lichidarea securității transnistrene.

Evgheni Șevciuk a demarat o serie de reorganizări structurale în stânga Nistrului. El a desemnat opt noi așa-ziși miniștri și pe noul conducător al KGB-ului.

Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, se va întâlni vineri, 27 ianuarie, cu premierul Vlad Filat, la Odesa. Agenda discuţiilor va cuprinde perspectivele procesului de negocieri în problema transnistreană, precum şi paşii concreţi ce urmează să fie întreprinşi pentru depăşirea problemelor stringente cu care se confruntă populaţia de pe ambele maluri ale rîului Nistru.
Serviciul de presă al Guvernului precizează că întrevederea respectivă va avea loc în contextul pregătirilor către o nouă reuniune în formatul de negocieri „5+2” privind soluţionarea conflictului transnistrean, care este planificată pentru sfârşitul lunii februarie 2012, în orașul Dublin, Irlanda.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: