Consulatul României la Chişinău s-a extins

31 ianuarie 2012
(video) Consulatul României la Chişinău s-a extins. Diaconescu: Sper să facă față solicitărilor moldovenilor


Astăzi a avut loc inaugurarea anexei sediului Consulatului României la Chişinău. La ceremonie a participat ministrul român de Externe, Cristian Diaconescu, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău. În cadrul unei conferințe de presă, șeful diplomației române a spus că extinderea secției consulare a Ambasadei României are scop asigurarea serviciilor consulare de calitate. 




„Inaugurarea anexei sediului Consulatului s-a făcut cu efortul comun al celor două state și fără mari cheltuieli financiare. În prezent, acesta este cel mai mare oficiul consular pe care România îl are în lume. Credem că, capacitatea acestuia va face față solicitărilor cetățenilor Republicii Moldova”, a subliniat oficialul român.


De asemenea, Diaconescu a afirmat că la începutul lunii martie va fi organizată o ședință comună a Guvernului Republicii Moldova și României. „Ședința va fi anticipată de o întâlnire la care se va discuta proiectele pe care le-am convenit la nivel politic și pe care dorim să le implementăm cât se poate de rapid la nivel tehnic”, a remarcat sursa.


Ministrul de Externe al României s-a referit la proiectele de interconectare în sistemele energetice, construcția unor poduri și căi de acces, modernizarea infrastructurii între cele două state. 


UNIMEDIA menționează că aceasta este prima vizită a lui Cristian Diaconescu în străinătate după învestirea sa în funcţia de Ministru al Afacerilor Externe al României la 24 ianuarie 2012, deţinând postul respectiv şi în perioada decembrie 2008 - octombrie 2009.

Sursa: UNIMEDIA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: