Interviu cu Dumnezeu

25 decembrie 2011

- Ai vrea să-mi iei un interviu, deci… zise Dumnezeu.
- Dacă ai timp… i-am raspuns. Dumnezeu a zâmbit.
- Timpul meu este eternitatea… Ce întrebări ai vrea să-mi pui?
- Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu mi-a răspuns:
- Faptul că se plictisesc de copilărie, se grăbesc să crească, iar apoi tânjesc iar să fie copii; că îşi pierd sănătatea pentru a face bani… iar apoi îşi pierd banii pentru a-şi recăpăta sănătatea. Faptul că se gândesc cu timp la viitor şi uită prezentul, iar astfel nu trăiesc nici prezentul nici viitorul; că trăiesc ca şi cum nu ar muri niciodată şi mor ca şi cum nu ar fi trăit.
Dumnezeu mi-a luat mâna şi am stat tăcuţi un timp.
Apoi am întrebat:
- Ca părinte, care ar fi câteva dintre lecţiile de viaţă pe care ai dori să le înveţe copiii tăi?
- Să înveţe că durează doar câteva secunde să deschidă răni profunde în inima celor pe care îi iubesc...şi că durează mai mulţi ani pentru ca acestea să se vindece; să înveţe că un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin; să înveţe că există oameni care îi iubesc, dar pur şi simplu încă nu ştiu să-şi exprime sentimentele; să înveţe că doi oameni se pot uita la acelaşi lucru şi ca pot să-l vadă în mod diferit; să înveţe că nu este suficient să-i ierte pe ceilalţi şi că, de asemenea, trebuie să se ierte pe ei înşişi.
- Mulţumesc pentru timpul acordat… am zis umil. Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii să ştie?
Dumnezeu m-a privit zâmbind şi a spus:
- Doar faptul că sunt aici, întotdeauna.

Octavian Paler

3 comentarii:

alined spunea...

"... caci totul e desertaciune si goana dupa vant..." -Ecclesiastul, carte din Vechiul Testament al Bibliei... A fost valabil cu mii de ani in urma, e valabil si azi... Daca totul e desertaciune trebuie sa ne intrebam:" Pentru ce mai traim atunci?!" Raspunsul este:"Pentru a-l slavi pe Dumnezeu, Creatorul nostru". Logic, pentru ca Dumnezeu este etern, in El nu e schimbare, El a facut tot universul... Daca totul in viata noastra e efemer si fara de valoare din perspectiva lui Dumnezeu si El este cu noi intotdeauna, atunci datoria fiecaruia din noi este sa-L slavim si sa traim pentru El, stiind ca El ne iubeste si ca l-a trimis pe Cristos ca sa ne mantuie de pacate... Si sa ducem o viata placuta Lui in asteptarea vietii de apoi alaturi de El...

Marius Manole spunea...

”Să te autodispreţuieşti zilnic, pentru ca în golul lăsat în tine să poată intra Dumnezeu.”

Petre Țuțea

Anonim spunea...

De atatea ori ne razvratim impotriva lui Dumnezeu, ii negam existenta, pentru ca in final sa ne intoarcem la El pentru ca omul are nevoie de El. Abia atunci reusim sa intelegem ceva.

Ruxx

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: