Evgheni Șevciuk este noul lider al regiunii transnistrene

26 decembrie 2011
Așa-numitele alegeri prezidențiale din republica separatistă nistreană care au avut loc duminică, 25 decembrie, în regiunea transnistreană ar fi fost câștigate de Evgheni Șevciuk, potrivit mediilor de informare rusești, care citează surse din comisia electorală locală. Potrivit Comisiei Electorale, la așa-zisul scrutin au participat 51,57% din populația regiunii.

Evgheni Șevciuk a fi obținut peste 70 la sută din sufragii, față de 20 de procente acumulate de Anatolii Kaminskii, favoritul Moscovei. Astfel, în al doilea tur de scrutin, Evgheni Şevciuk a acumulat 73.88% din voturi, iar pentru contracandidatul său, favoritul Moscovei, Anatoli Kaminski, au votat doar 19.67% din alegători. Opțiunea "împotriva tuturor" a fost aleasă de 4,45%.

Pe parcursul campaniei electorale, presa de la Moscova l-a susţinut intens pe Anatoli Kaminski, acreditându-l drept favorit în aşa-zisa cursă prezidenţială. Cu toate acestea, preşedintele aşa-zisului soviet suprem de la Tiraspol a finalizat cursa în primul tur de-abia al doilea, depăşindu-l nesemnificativ pe actualul lider Igor Smirnov.

Alegerile de ieri din regiunea transnistreană pun capăt dominației de peste 2 decenii a actualului lider al administrației de la Tiraspol, Igor Smirnov. Autoritățile de la Chișinău nu recunosc scrutinul, dar au afirmat că vor dialoga cu liderul regiunii, indiferent care va fi acesta.

sursa: arena.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: