De ce în manualele de astăzi continuă prezentarea deformată a adevărului despre Eminescu?

27 februarie 2013

DOSARUL EMINESCU


Eminescu a atras una dintre cele mai complexe manevre de dezinformare si intoxicare specifice domeniului serviciilor speciale. Posteritatea sa a fost deformata si manevrata de toate regimurile politice care s-au succedat in Romania . Restabilirea adevarului despre Eminescu este o datorie de onoare a breslei ziaristilor. Ca multi alti ziaristi, Eminescu a intrat in malaxorul aparatului represiv al politiei politice si a devenit o problema si o afacere de Stat.
Cea mai insemnata parte a activitatii sale a fost dedicata gazetariei si politicii. Din 1876 devine ziarist profesionist - ocupatia sa principala pana la sfarsitul vietii. Debuteaza la Curierul de Iasi apoi, in1877 este redactor la Timpul, din 1880 redactor sef si redactor pe politica pana in 1883. In mod brutal, in iunie 1883, munca sa este intrerupta si este introdus cu forta intr-un ospiciu. Politia, sub comanda Puterii de stat, il transforma astfel pe Eminescu intr-unul dintre primii detinuti politici ai statului modern roman. Oricum, este primul ziarist caruia i se pune calus in gura in aceasta maniera dura. Metoda va fi perfectionata sub comunism.


CONSERVATOR

Eminescu isi asuma ca pe o profesiune de credinta lupta pentru Romania, amendand atat liberalii cat si conservatorii pentru politica de cedare in interesul marelui capital in chestiuni arzatoare ale timpului. Scria vibrant, scria cu patos dar si cu rigoare, scria cu o forta
devastatoare. Maiorescu noteaza - „Eminescu s-a facut simtit de cum a intrat in redactie prin universul de idei al culturii ce acumulase singur, prin logica si verba“. „Stapan pe limba neaosa“ si cu o „neobisnuita caldura sufleteasca“, Eminescu insufletea dezbaterea publica si totodata izbea necrutator „iresponsabilitatile factorilor politici, afacerismele, demagogia si logoreea paturii superpuse“. Pe scurt, un ziarist de marca, o voce puternica, un spirit radical si incomod. Mihai Eminescu avea o functie publica foarte importanta ca redactor-sef al ziarului Timpul, care era organ oficial al Partidului Conservator. Maiorescu – la organizarea Partidului Conservator – a aratat clar pozitia lui Eminescu: „Cei 10 capi ai lui, si al 11-lea, domnul Mihai Eminescu, redactor la ziarul Timpul“.

DE LA NISTRU PAN’ LA TISA

Eminescu duce campanii de presa dedicate chestiunii Basarabiei, critica aspru Parlamentul pentru instrainarea Basarabiei, este intransigent atat fata de politica de opresiune tarista (,,o adanca barbarie“) cat si fata de cea a Imperiului Austro-Ungar si, totodata, isi acuza colegii, fruntasii conservatori, ca participa la infiintarea de institutii bancare in scop de specula. Situatia sa la ziar devine critica in 1880, mai ales dupa ce ataca proiectul de program al Partidului Conservator, lansat de Maiorescu, in care acesta pleda pentru subordonarea intereselor Romaniei si sacrifica romanii aflati sub puterea Imperiului Austro-Ungar. Cata vreme guvernele de la Budapesta ii oprima pe romani, ingradind accesul la scoala si Biserica, blocand cultivarea limbii materne - apropierea de Imperiu nu este posibila si nici recomandabila, avertiza jurnalistul.

LOVIT LA TIMPUL

Viena insa atrage ca un magnet si conservatorii se cupleaza cu liberalii - ”la ciolan“, cum ar zice azi Ion Cristoiu. P.P Carp, inalt fruntas conservator, devine ambasador al liberalilor la Viena si cere sa i se puna surdina lui Eminescu (intr-o scrisoare catre Titu Maiorescu ii atrage atentia: „si mai potoliti-l pe Eminescu!“). Scarbit, acesta protesteaza: ”Suntem barbati noi sau niste fameni, niste eunuci caraghiosi ai marelui Mogul. Ce suntem, comedianti, saltimbanci de ulita sa ne schimbam opiniile ca camasile si partidul ca cizmele?“ Ca urmare, in noiembrie 1881 Eminescu este inlocuit de la conducerea Timpului, este retrogradat, iar noul redactor-sef il ataca pe Eminescu in chiar ziarul pe care acesta il condusese.

SOCIETATEA CARPATII – SERVICIUL SECRET ROMAN AL DACIEI MARI

In 1882, Eminescu participa la fondarea unei organizatii cu caracter conspirativ, inscrisa de fatada ca un ONG de azi – Societatea Carpatii. Societatea isi propunea - conform Statutului, sa sprijine orice,,intreprindere romaneasca“. Se avea insa in vedere situatia romanilor din Imperiul Austro-Ungar. Considerata subversiva de serviciile secrete vieneze, organizatia din care facea parte Eminescu este atent supravegheata. Sunt infiltrati agenti in preajma lui Eminescu, inclusiv in redactie. Manifestarile organizate de „Societatea Carpatii“ ingrijorau in mod deosebit reprezentanta diplomatica a Austro-Ungariei in Romania. ,,Societatea Carpatii“ era un adevarat partid secret de rezerva, cu zeci de mii de membri (peste 20.000), care milita pe fata pentru ruperea Ardealului de Imperiul Austro-Ungar si alipirea la Tara, dar executa si actiuni conspirative.

URMARIT DE SPIONII AUSTRO-UNGARIEI

Intr-o nota informativa secreta din 7 iunie 1882, redactata de ministrul plenipotentiar al Austro-Ungariei la Bucuresti, Ernst von Mayr, catre ministrul Casei imperiale si ministrul de Externe din Viena se raporta: „Societatea Carpatii“ a tinut la 4 iunie o sedinta publica, careia i-a precedat o consfatuire secreta. Despre aceasta am primit din sursa sigura (ceea ce inseamna nota unui agent infiltrat in organizatie - n.n.) urmatoarele informatii: subiectul consfatuirii a fost situatia politica.
S-a convenit acolo sa se continue lupta impotriva Monarhiei austro-ungare, dar nu in sensul de a admite existenta unei ,,Romanii iredente“. Membrilor li s-a recomandat cea mai mare precautie. Eminescu, redactorul principal al ziarului „Timpul“, a facut propunerea de a se incredinta studentilor transilvaneni de nationalitate romana, care pentru instruirea lor frecventeaza institutiile de invata-mant de aici, sarcina pe timpul vacantei lor in patrie, sa contribuie la formarea opiniei publice in favoarea unei “Dacii Mari”. Sacareanu, redactorul adjunct de la „Romana libera“, a dat citire mai multor scrisori din Transilvania adresate lui, potrivit carora romanii de acolo ii asteapta cu bratele deschise pe fratii lor“. (Arhivele St. Buc., Colectia xerografii Austria, pach. CCXXVI/1, f.189-192, Haus - Hof – und Staatsarchiv Wien, Informationsburo, I.B.- Akten, K.159)

TRADATORII

Un alt un raport confidential catre Kalnoky, ministrul de Externe al Austro- Ungariei, informa despre o alta adunare a ,,Societatii Carpatii“, din care rezulta ca un anume Lachman, redactor la ziarul „Bukarester Tageblatt“ si foarte activ spion austriac, avea ca sarcina urmarirea pas cu pas mai ales a lui Eminescu. |n contextul notei informative se mai numeste un agent din vecinatatea imediata a lui Eminescu, care ar fi putut fi chiar vicepresedintele „Societatii Carpatii“, despre care se scrie negru pe alb ca este nici mai mult nici mai putin decat… spion austriac. (Numele acestuia reapare ulterior in procesul verbal adresat de comisarul Niculescu cu ocazia arestarii lui Eminescu: „informat de d.d. G. Ocasanu si V. Siderescu ca amicul lor d-l Mihai Eminescu, redactorul ziarului Timpul, ar fi atins de alienatie mintala“).

NATIONALISTII, URMARITI SI DE RUSI

Eminescu avea o statura publica impresionanta si era perceput drept un cap al conservatorismului dar si al luptei pentru unitate nationala, coordonata ulterior printr-o intreaga retea de societati studentesti din orase centre universitare din cuprinsul monarhiei Austro-Ungare. S-a creat un fel de «network» care avea ca obiectiv direct lupta pentru unitatea politica a romanilor. Pe langa ,,Societatea Carpatii“, au mai aparut la Budapesta Societatea „Petru Maior“, la Viena „Romania juna“, la Cernauti „Junimea“,„Dacia“, „Bucovina si Moldova“, in Transilvania societatea „Astra“ si, in vechea Romanie, „Liga pentru unitatea culturala a tuturor romanilor in vechea Romanie“, care avea filiale inculsiv la Paris. Toate aceste organizatii se aflau in obiectivul serviciilor secrete ale Rusiei tariste si Austro- Ungariei, fiind intens infiltrate si supravegheate. Colectia arhivelor politice vieneze cuprinde numeroase rapoarte similare cu notele informative care priveau activitatea lui Eminescu, considerat un lider primejdios.

INCOMODUL EMINESCU

Baronul von Mayr, ambasadorul Austro-Ungariei la Bucuresti, il insarcinase pe F. Lauchman in acest sens: “Eminescu este in permanenta urmarit de F. Lachman, agent austro-ungar care avea sub observatie miscarea „iridenta“ a ardelenilor din Bucuresti si ale carui rapoarte sunt astazi cunoscute“. O nota informativa a baronului von Mayr denunta articolul lui Eminescu din „Timpul“, privitor la expansiunea catolicismului in Romania. |n 1883, Eminescu realizeaza un tablou al maghiarizarii numelor romanesti in Transilvania si il ridiculizeaza pe regele Carol I pentru lipsa sa de autoritate. Condamna guvernul liberal pentru politica externa si interna, denunta cardasia conservatorilor cu liberalii si devine o povara incomoda pentru toata lumea. Tiradele si intransigenta sa deranjau pe toata lumea. Eventualitatea ca acesta sa devina candva parlamentar - ca multi alti ziaristi, ar fi fost nefasta pentru puterile externe din jurul Romaniei, deoarece ar fi putut genera un curent politic ostil si neconvenabil intereselor acestora.

STIA CA I SE PREGATESTE CEVA

Eminescu este informat si simte ca i se pregateste ceva. |n 28 iunie 1883 se strange latul. Este luat pe sus de politie si bagat cu forta la ospiciu. Sunt incalcate desigur toate normele legale si i se insceneaza unul dintre cele mai murdare procese de defaimare si lichidare civila, la care au participat inclusiv ,,apropiati“ interesati prin diferite mijloace. Ziua de 28 iunie 1883 este o zi foarte importanta pentru istoria si politica Romaniei nu doar datorita arestarii lui Eminescu. Exact in aceasta zi, Austro-Ungaria a rupt relatiile diplomatice cu statul roman timp de 48 de ore, iar von Bismark i-a trimis o telegrama lui Carol I, prin care Germania ameninta cu razboiul. |n cursul verii, Imperiul Austro-Ungar a executat manevre militare in Ardeal, pentru intimidarea Regatului Romaniei, iar presa maghiara perorase pe tema necesitatii anexarii Valahiei. Imparatul Wilhelm I al Germaniei a transmis de asemenea o scrisoare de amenintari, in care soma Romania sa intre in alianta militara, iar Rusia cerea, de asemenea, satisfactii.

INTERZIS SI INTERNAT

Guvernul a desfiintat ,,Societatea Carpatii“ chiar la cererea reprezentantului Austro-Ungariei la Bucuresti, baronul Von Mayr, cel care se ocupa cu spionarea lui Eminescu. Odata cu arestarea si internarea la balamuc a lui Eminescu au fost organizate razii si perchezitii ale sediului „Societatii Carpatii“ au fost devastate sediile unor societati nationale, au fost expulzate persoane aflate pe lista neagra a Vienei si au fost intentate procese ardelenilor. Exact in aceasta zi trebuia de fapt sa se semneze Tratatul secret de alianta dintre Romania si Tripla Alianta, formata din Austro-Ungaria, Germania si Italia. Tratatul insemna aservirea Romaniei Austro-Ungariei in primul rand, ceea ce excludea revendicarea Ardealului. Bucurestiul era dominat de ardeleni, care, ridicau vocea din ce in ce mai puternic pentru eliberarea Ardealului, pentru drepturile romanilor asupriti de unguri. Eminescu era in centrul acestor manifestari. Tratatul urma sa interzica brusc orice proteste pentru eliberarea Ardealului, iar conditia semnarii tratatului era anihilarea revendicarii Ardealului de la Bucuresti.

SUPRIMAREA INCEPE DE LA 33 DE ANI

„Directiva de sus“ s-a aplicat la diferite nivele. Declararea nebuniei lui Mihai Eminescu este unul dintre ele. Asa-zisele ,,interese de stat“ l-au nimicit pe tanarul redactor - potentiala mare figura politica a Romaniei Mari, tocmai in anul cand implinea 33 de ani, varsta jertfei lui Ioan Botezatorul si a lui Iisus. Tratatul a fost semnat pana la urma in septembrie 1883, ceea ce a mutat lupta ardelenilor in Ardeal. Ce urmeaza in anii urmatori este un cosmar - bine regizat, in care rolurile sunt asumate de personajele politice ale vremii. Distrugerea lui Eminescu este deliberata si va duce la moartea sa. Politia i-a sigilat casa, Maiorescu i-a ridicat manuscrisele si toate documentele - cica sa nu fie distruse - depunandu-le la Academie dupa ani buni. Eminescu nu si-a mai vazut niciodata corespondenta, cartile, notele. |n manuscrisele din acei ani, cele care au scapat nedistruse de Maiorescu sunt insemnari derutante, care arata nivelul la care era hotarat sa actioneze Eminescu ca lider al „Societatii Carpatii“. Planurile lui Eminescu vizau contracararea consecintelor unei aliante a Casei Regale din Romania cu lumea germana, proiecte cu adevarat ”subversive“, mergand pana la o rasturnare a lui Carol. Este usor de inteles ca actiunile sale au fost dejucate prin metodologia tipica „masurilor active“ specifice serviciilor secrete de acum dar si de atunci. Nimic nou sub soare pe campul ”operativ“.

OTRAVIT CU MERCUR

Se lanseaza zvonul nebuniei inexplicabile, se insista pe activitatea sa poetico-romantica, se inventeaza povestea unei boli venerice. Este apoi otravit lent cu mercur, sub pretextul unui pretins tratament contra sifilisului, este batut in cap cu franghia uda, i se fac bai reci in plina iarna, este umilit si zdrobit in toate felurile imaginabile. Nu mai are unde sa scrie, se resemneaza cu situatia sa de condamnat politic si isi asuma destinul - nu fara insa a lupta pana in ultima clipa. |n 1888, Veronica Micle reuseste sa il aduca pe Eminescu la Bucuresti, unde urmeaza o colaborare anonima la cateva ziare si reviste, iar apoi, la 13 ianuarie 1889, ultimul text ziaristic al lui M. Eminescu: o polemica ce va zgudui guvernul, rupand o coalitie destul de fragila, de altfel, a conservatorilor (care luasera, in fine, puterea) cu liberalii. Repede se afla, insa, ca autorul articolului in chestiune este „bietul Eminescu“. Si tot atat de repede acesta este cautat, gasit si internat din nou la balamuc, in martie 1889. Astfel, Eminescu este scos complet din circuit, iar opera sa politica pusa la index.Defaimarea sa nu a incetat nici astazi, la mai bine de 120 de ani de la uciderea sa. Adevarate campanii continua si azi. I se fac rechizitorii si procese de intentie si denigrat de anti-romani.

EMINESCU NU A FOST NEBUN

Abia recent s-a dovedit, prin contributia unor specialisti in medicina legala - cum este Vladimir Belis, fost director al Institutului de Medicina Legala, sau cu aportul doctorului Vuia, ca mitul bolilor sale a fost o intoxicare de cea mai joasa speta.
Punand cap la cap toate dovezile stranse ani de zile, Ovidiu Vuia scrie: „Concluziile mele, ca medic neuropsihiatru, cercetator stiintific, autor a peste 100 de lucrari din domeniul patologiei creierului, sunt cat se poate de clare. Eminescu nu a suferit de lues si nu a avut o dementa paralitica“. Lui Eminescu i s-a facut autopsia in ziua de 16 Iunie 1889, existand un raport depus la Academie, nesemnat insa. Creierul sau, dupa autopsie, s-a constatat ca are 1495 de grame, aproape cat al poetului german Schiller. Iar apoi este ,,uitat“ pe fereastra, in soare. Creierul sau era o dovada stanjenitoare a falsitatii teoriei sifilisului – deoarece aceasta boala mananca materia cerebrala. |n manualele de astazi continua prezentarea deformata a adevarului in ce il priveste pe Eminescu. Insa propagarea operatiunii de dezinformare in care cad multi, din necunostinta de cauza, este inceputa de pe vremuri de serviciile secrete al Austro-Ungariei si continuata apoi de dusmanii Romaniei. „Tinta“ Eminescu inca preocupa diferite cancelarii si „grupuscule elitiste“ - in fapt extensii ale unor grupuri de putere care isi perpetueaza misiunea de destructurare a valorilor simbolice ale Romaniei.

20 comentarii:

Anonim spunea...

Cel mai trist ca nimicirea lui Eminescu s-a facut cu mina romanilor,urit.

Anonim spunea...

Da, corect. Pina la urma isi exprima parerea vis-a-vis de anumite situatii. Pacat ca i s-a facut asa ceva si mai ales de conationali

Anonim spunea...

Este indignant faptul ca in 12 ani de scoala sa nu fiu informat corect despre adevarul si destinul crunt AL MARELUI NOSTRU POET ROMAN MIHAI EMINESCU.Cine se face vinovat pentru asta;probabil vechii dusmani ai poporului roman tin bine ascuns acest adevar,si de ce nu poate poate ne au propus si sfarsitul?!
IUBESC ROMANIA,IUBESC PE FRATII MEI ROMANI ORI DE UNDE AR FI EI SI NU UITATI CA SUNTETI ROMANI!!!

Anonim spunea...

Strategia Călăilor Ocupanţi Ruşi a fost mereu aceeaşi:cucerire,asuprire,înrobire prin JAF ,CRIME,DEPORTĂRI,deznaţionalizare,rusificare.

MARELE ROMÂN Mihai EMINESCU o spunea încă de la 1878:

"Rusia nu se mulţumeşte de a fi luat o parte mare şi frumoasă din vatra Moldovei, nu se mulţumeşte de a fi călcat peste graniţa firească a pamântului românesc, ci voieşte să-şi ia şi sufletele ce se află pe acest pământ şi să mistuiască o parte din poporul român.

Rusia nu a luat această parte din Moldova pentru ca să-şi asigure graniţele, ci pentru ca să inainteze cu ele, şi nu voieşte să inainteze decât spre a putea stăpâni mai multe suflete."-"România în luptă cu panslavismul"-Mihai EMINESCU*1878*

"De câte ori ruşii se vor pune în atingere cu noi,
vor trebui să simtă superioritatea individualităţii noastre, să fie supăraţi de acest simţământ şi să ne urască mai mult şi tot mai mult."-"România în luptă cu panslavismul"-Mihai EMINESCU
"Sute de ani, românii au fost cel puţin indirect stăpâniţi de turci: niciodată însă în curgerea veacurilor, turcii nu au pus în discuţie limba şi naţionalitatea română. Oriunde însă românii au căzut sub stăpânirea directă ori indirectă a slavilor, dezvoltarea lor firească s-a curmat prin mijloace silnice."
-"România în luptă cu panslavismul"-Mihai EMINESCU

Vă pare cunoscut modul de acţionare al Călăilor Ocupanţi Ruşi din 1878 cu cel de astăzi?

Iată ce scria ROMÂNUL Mihai EMINESCU,repet,în 1878 în ziarul "TIMPUL":
"Nimic în limba românească nu se poate scrie; nimic ce e scris în limba românească, nu poate să treacă graniţa fără de a da loc la presupusuri şi persecuţiuni; ba oamenii de condiţie se feresc de a vorbi în casă româneşte, pentru ca nu cumva o slugă să-i denunţe; într-un cuvânt, orice manifestaţie de viaţă românească e oprită, rău privită şi chiar pedepsită."
-"România în luptă cu panslavismul"-Mihai EMINESCU

Iată şi STRATEGIA RUSEASCĂ DE DEZNAŢIONALIZARE prin izolarea TOTALĂ de Ţara NOASTRĂ Mamă ROMÂNIA,excelent descrisă tot de EMINESCU:

"Fără îndoială această ură a fost întemeiată pe timpul când între Moldova şi aşa-numita Basarabia comunicaţia era liberă.
Ruşii s-au încredinţat că această libertate este primejdioasă numai pentru dânşii şi pentru aceasta au închis graniţele ermeticeşte şi au curmat atingerea între românii de peste Prut şi restul poporului român."

“A rosti numele de BASARABIA e una cu a protesta contra dominațiunii rusești" -Mihai Eminescu

Szasz Sebes Paul spunea...

Ai dreptate

Anonim spunea...

a fost o strategie a rusilor si nu numai de al inlatura pe Eminescu,DEZNATIONALIZARE!! aceasta continua si pina astazi cu succes din pacate , poporul nostru e dus in eroare, ne sunt spalati creierii, foarte trist... E timpul sa ne trezim fratilor !!!!

Anonim spunea...

pentru a opri posibilitatea de a opri pe cineva care luptă pentru Dacia informează-te:

https://www.youtube.com/watch?v=PcuhhJ1BaMk

şi aici: http://ataculvrajitorilor.wordpress.com/

trebuie să ne unim:

https://www.facebook.com/calin.turcan

Anonim spunea...

Eminescu a fost un VAGABOND care in loc sa faca ceva demn pentru tara sa, a hotarat sa fie un LAS(de altfel cum exista si la noi) criticand prin versurile sale tot ceea ce i se parea rau si neincercand sa FACA CEVA CU ADEVARAT. A critica o poate face orice ca de altfel sa scrie cateva randuri poate nu la fel de ,,covarsitoare" ca el, dar in fine poate transmite acelasi mesaj.Ca poezia sa este actuala, ma rog nu a evoluat romania pe parursul celor 150 de ani si de aia unii atribuie mesajul pentru moldova ca fiind cine stie ce.
sunt romani care au facut ceva pentru neamul lor si pot fi nenumarate exemple, insa ,, marele poet i se atribuie o importanta prea majora.
In topul celor mai mari romani ce loc i se atribuie lui.Unul marginal,iar acest fapt demonstreaza ca cei care si-au expus opinia gandesc, nu sunt de partea nebunului ce a fost eminovici

Anonim spunea...

NEBUN EŞTI TU VIERME KGB.
Marele TITAN ROMÂN Eminescu A FOST ASASINAT printr-un complot al Rusiei ţariste,Prusiei lui Bismark şi al Austro-Bozgoriei.
COZILE DE TOPOR de la Bucureşti,CURVELE RUSIEI,au pus la cale un plan satanic prin care câţiva doctori AU PUS INTENŢIONAT DIAGNOSTICUL MINCINOS DE SIFILIS.
De ce?
Pentru că sifilisul se trata atunci DOAR CU MERCUR.
Dar se ştie că mercurul DISTRUGE CREIERUL.
Deci ei asta urmăreau SĂ DISTRUGĂ MINTEA GENIALĂ a marelui ROMÂN Eminescu.
Dar nu doar asta.
ASASINII doreau să-i DISTRUGĂ IMAGINEA în ochii românilor pentru ca opera lui şi LUPTA PENTRU ROMÂNIA REÎNTREGITĂ să pară LUPTA UNUI NEBUN.
De fapt se dorea târârea în noroi a tot de a scris marele TITAN ROMÂN Eminescu.
De aceea A FOST ARESTAT şi DROGAT CU MERCUR CU FORŢA.
I s-au dat PASTILE CU MERCUR,frecţii cu mercur,injecţii cu mercur,BĂTĂI CU CEARŞAFURI UDE,ELECTROŞOCURI.

MARTIRUL Eminescu A FOST TORTURAT de călăii lui din 28 iunie 1883 până în 15 iunie 1889.
Văzând că NU MAI MOARE au internat un aşa-zis nebun CARE I-A DAT CU O PIATRĂ ÎN CAP.
Nici aşa nu a murit şi atunci L-AU UCIS ÎN SOMN.
Pentru a scunde dovada crimei,după autopsie I-AU "UITAT" CREIERUL la soare SĂ PUTREZEASCĂ.
DE CE?
CREIERUL INTACT al lui Eminescu ERA DOVADA CRIMEI compotiştilor!
Pentru că sifilisul DEVASTEAZĂ CREIERUL complet şi-l transformă într-un burete uşor.
Dar creierul lui Eminescu A FOST CÂNTĂRIT şi pe lângă că NU AVEA URMELE BOLII ÎNCHIPUITE DE ASASINI ,mai era şi GREU.
La fel de greu ca şi creierul marelui filosof german SCHILLERR.
DECI DIAGNOSTICUL DE SIFILIS A FOST INVENTAT DE ASASINII lui Eminescu.
Dovada crimei,CREIERUL INTACT al marelui TITAN ROMÂN Eminescu a fost lăsat INTENŢIONAT să putrezească şi apoi a foast aruncat.
Că era prea putred...!

Anonim spunea...

Iată de ce a SCUIPAT RUSEŞTE pe TITANUL ROMÂN Mihai Eminescu PUTOAREA KGB de ceva mai sus:

"RUSIA VOIEŞTE SĂ IA Basarabia cu orice preţ: noi nu primim nici un preţ.
Primind un preţ, am vinde; şi noi nu vindem nimic !

ROMÂNUL care ar cuteza să atingă acest principiu ar fi un vânzător.»

(Mihai Eminescu, (“Cestiunea retrocedarii…”), Timpul, 10 februarie 1878, in Opere, vol X, Ed. Academiei, 1989, p.46)

“A rosti numele Basarabia e una cu a protesta contra dominațiunii rusești”.
Mihai EMINESCU


Deci ce sunt cei ca mankurtul care s-a căcat RUSEŞTE mai sus?
Acum aproape 150 de ani,Eminescu a spus-o :
SUNT VÂNZĂTORI,TRĂDĂTORI DE NEAM ŞI ŢARA!
Auzi TOVARĂŞE MANKURT ,

«ROMÂNUL care ar cuteza să atingă acest principiu ar fi un vânzător.» !

Ah.Era să uit TOVARĂŞE .
TU AI "CRIEIER".
"CRIEIER" de SLUGĂ a Călăilor OCUPANŢI RUŞI.
De aceea NU eşti ROMÂN moldovean.
Eşti MALDAVANSKY.
Aşa te-a învăţat STALIN.

Anonim spunea...

Iată de ce CURVELE OCUPANŢILOR RUŞI-"stataliştii-maldavanişti" ÎL URĂSC DE MOARTE pe TITANUL ROMÂN Mihail Eminescu.
ROMÂNUL moldovean Mihai EMINESCU a luptat până la moarte pentru idealul de veacuri al TUTUROR ROMÂNILOR-România REÎNTREGITĂ!

****"Ce-ţi doresc eu ţie, DULCE ROMÂNIE"****

"Ce-ţi doresc eu ţie, DULCE ROMÂNIE,
ŢARA MEA de glorii, ŢARA MEA de dor,
Braţele nervoase, arma de tărie, La trecutu-ţi mare, mare viitor!
Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,
Dacă fiii-ţi mândri aste le nutresc;
Căci rămâne stânca, deşi moare valul,
DULCE ROMÂNIE,, asta ţi-o doresc."-Mihai EMINESCU

Anonim spunea...

Iată de ce CURVELE OCUPANŢILOR RUŞI-"stataliştii-maldavanişti" ÎL URĂSC DE MOARTE pe TITANUL ROMÂN Mihail Eminescu.
Mihai Eminescu -
Doina

"De la NISTRU pân' la Tissa
Tot ROMÂNUL plânsu-mi-s'a,"


"SUNTEM ROMÂNI,
VREM SĂ RĂMÂNEM ROMÂNI

şi cerem egală îndreptăţire a naţiunii noastre."

Mihai Eminescu(1876) :
„...SUNTEM ROMÂNI şi punctum!

Nimeni n-are să ne înveţe ce-am fost sau ce-am trebui să fim;
voim să fim ceea ce suntem:

ROMÂNI".

Szasz Sebes Paul spunea...

Foarte bine spus

Anonim spunea...

Da ce se scrie gresit in cartile din scoli despre eminescu?!
Pe deasupra in nici o carte nu este scris ca a fost un nebun internat la spitalu 9. ia m-ai dati-l in pula pe ,,marele" eminovici. tiganii de peste prut nu-l elogizeaza asa cum o faceti voi. sunteti niste naivi si continuati sa va manifestati ca tarfa bolnava, fara a face ceva util pentru ca sa traiti omeneste.
ANTIFA....

Victor Roncea spunea...

Stimate Dragos Galbur, te rog sa indici sursa acestui material ca si a altor fotografii si articole preluate aici si carora ai uitat sa le indici provenienta.
Multumesc.

Anonim spunea...

Bolşevicii de la Chişinău şi Bucureşti,SLUGILE OCUPANŢILOR RUŞI şi ale JIDĂNIMII MONDIALE cenzurează şi astăzi "Doina" TITANULUI ROMÂN MARTIR Mihai Eminescu.

Doina varianta NECENZURATĂ
Mihail Eminescu

De la Nistru pân’ la Tisa
Tot Românul plânsu-mi-s-a
Că nu mai poate străbate
De-atâta străinătate.

Din Hotin şi pân’ la Mare
Vin Muscalii de-a călare,
De la Mare la Hotin
Mereu calea ne-o aţin;

Din Boian la Vatra Dornii
Au umplut omida cornii
Şi străinul te tot paşte,
De nu te mai poţi cunoaşte.
Sus la munte, jos la vale
Şi-au făcut duşmanii cale;

Din Sătmar până ‘n Săcele
Numai vaduri ca acele.
Vai de biet Român săracul,
Îndărăt tot dă ca racul,
Nici îi merge, nici se ‘ndeamnă,
Nici îi este toamna toamnă,
Nici e vara vara lui
Şi-i străin în ţara lui.

Dela Turnu ‘n Dorohoiu
Curg duşmanii în puhoiu
Şi s-aşează pe la noi;
Şi cum vin cu drum de fier,
Toate cântecele pier,
Sboară paserile toate
De neagra străinatate.

Numai umbra spinului
La uşa creştinului.
Îşi desbracă ţara sânul,
Codrul – frate cu Românul -
De secure se tot pleacă
Şi isvoarele îi seacă
Sărac în ţară săracă!

Cine-au îndrăgit străinii
Mânca-i-ar inima cânii,
Mânca-i-ar casa pustia
Şi neamul nemernicia.

Ştefane, Maria Ta,
Tu la Putna nu mai sta,
Las’ Arhimandritului
Toata grija schitului,
Lasă grija Sfinţilor
În sama părinţilor,
Clopotele să le tragă
Ziua ‘ntreagă, noaptea ‘ntreagă,
Doar s-a ‘ndura Dumnezeu
Ca să-ţi mântui neamul tău!

Tu te ‘nalţă din mormânt
Să te-aud din corn sunând
Şi Moldova adunând.
De-i suna din corn odată,
Ai s-aduni Moldova toată,
De-i suna de două ori
Îţi vin codri ‘n ajutor,
De-i suna a treia oară
Toţi duşmanii or să piară
Din hotară în hotară,
Îndrăgi-i-ar ciorile
Şi spânzurătorile!

CINE NE-AU ADUS JIDANII
Nu mai vază zi cu anii
Ci să-i scoată ochii corbii
Să ramâe ‘n drum cu orbii

Cine ne-au adus pe Greci
N’ar mai putrezi în veci
Cine ne-au adus Muscalii
Prăpădi-l-ar focul jalei
Să-l arză să-l dogorească
Neamul să i-l prăpădească

Cine ţine cu străinii
Mânca-i-ar inima cânii
Mânca-i-ar casa pustia
Şi neamul nemernicia.

M.Voicu spunea...

Domnul Victor Roncea devine recitit dar, din păcate nu citat !
La scrisoarea lui P.P Carp, ambasador la Viena, cu imperativul către Titu Maiorescu : ”și mai potoliți-l pe Eminescu!“ - protestul lui Maiorescu este fără echivoc : ”Suntem bărbați noi sau niște fameni, niște eunuci caraghioși ai marelui Mogul. Ce suntem, comedianți, saltimbanci de uliță să ne schimbăm opiniile ca cămășile și partidul ca cizmele?“
Eu nu îmi amintesc o poziție atât de fermă întru apărarea demnității lui Eminescu și a Țării, nicicând - și asta lipsește și în contemporanitatea noastră, din păcate !

Anonim spunea...

Cât de aberant, cât de stupid! Lăsaţi-l, sărmanilor, pe acel bard naţional în pace. Sunt atâtea dovezi că se îmbolnăvise cu adevărat! Era bolnav psihic. Atât. Din păcate. Iar voi, cei care vă folosiţi de teorii stupide, pentru a inflama alte minţi nesănătoase, îmi provocaţi scârbă...

Anonim spunea...

L-aţi citit pe VIERMELE SCÂRBAVNIC de mai sus,
cel care ne-a SCUIPAT RUSEŞTE pe NOI, ROMÂNII?
PUTOARE RUSEASCĂ citeşte raportul medică legal al AUTOPSIEI marelui TITAN ROMÂN Mihai Eminescu,raport întocmit de CEI MAI MARI MEDICI ROMÂNI de atunci.
Ce scrie în raportul autopsiei?
Creierul lui Eminescu avea o GREUTATE IEŞITĂ DIN COMUN precum cea a creierului lui Schiller.
Deci NICI VORBĂ de sifilis,nici vorbă de nebunie!

Pune mâna pe cărţile NEURO-PSIHIATRILOR ROMÂNI care AU EXCLUS orice boală psihică la Eminescu !!!


"DESPRE

BOALA ŞI MOARTEA

LUI

MIHAI EMINESCU

DOCTOR DOCENT medic neuropatolog Ovidiu Vuia

http://www.ovidiu-vuia.de/pages/Buch-Despre%20boala%20si%20moartea-Complete.htm

"Dubla sacrificare a lui Eminescu" de Codreanu Theodor

http://ro.scribd.com/doc/87461205/Codreanu-Theodor-Dubla-sacrificare-a-lui-Eminescu

Codreanu, Theodor - Eminescu. Drama sacrificarii
http://www.scribd.com/doc/87415318/Codreanu-Theodor-Eminescu-Drama-sacrificarii

Georgescu Nicolae - Moartea antuma a lui Eminescu. 1883 - 1889
http://www.scribd.com/doc/76206015/Georgescu-Nicolae-Moartea-antuma-a-lui-Eminescu-1883-1889Marele TITAN ROMÂN Eminescu A FOST TRĂDAT şi SACRIFICAT de politicienii cumpăraţi de Prusia lui Bismarck,de austro-BOZGORIA,Călăii OCUPANŢI RUŞI.
Marele TITAN ROMÂN Eminescu A FOST OTRĂVIT deliberat cu MERCUR în cantităţi uriaşe sub formă de injecţii,pastile,frecţii în baza unui DIAGNOSTIC FALS menit SĂ JUSTIFICE tratamentul criminal.

MOARTE RUSIEI!
MOARTE RUSIEI!
MOARTE RUSIEI!

Anonim spunea...

Iată de ce SCUGOII NEMERNICI ai Călăilor OCUPANŢI RUŞI îl urăsc atât de mult
pe MARELE NOSTRU TITAN ,ROMÂNUL Mihai Eminescu!

"Cum a purtat Eminescu în sufletul său DUREREA ROMÂNILOR din toate timpurile şi din toate ŢĂRILE ROMÂNEŞTI n-a mai purtat-o nimeni.Numai urmând învăţăturile lui, mai pot afla urmaşii calea mântuirii din prăpastia în care am căzut.Cine va călca alături, va rătăci …Se nenoroceşte pe sine şi va nenoroci şi pe alţii, făcând să crească ruina ţării, în loc de a o scădea."


(Simion Mehedinţi)

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: