Începe campania Basarabia e România INTERNAȚIONAL

19 august 2011


Ești născut între Prut și Nistru și trăiești departe de casă? Susține cauza unirii Republicii Moldova cu România!
Așa începe apelul făcut de organizațiile din Platforma civică Acțiunea 2012 pentru românii din diaspora. Potrivit organizatorilor, până la sfârșitul lunii septembrie ținta este de a transmite mesajul în toate țările din Europa, dar și în cele din America.

Campania va consta în lipirea abţibildurilor cu mesajul ,,Basarabia e România”, în limba română și în limba țării respective, în locuri publice, cu scopul de a informa şi de a sensibiliza opinia publică externă cu privire la istoria românilor şi de a promova în mod direct, vizibil şi concentrat episoade din istorie care au fost prezentate deformat sau incomplet de diverşi purtători de mesaj.

Platforma Civică ACŢIUNEA 2012 oferă, prin intermediul acestei campanii, comunităţilor de români din statele europene oportunitatea de a se implica activ, prin voluntariat, în promovarea idealului regăsirii românilor de pe ambele maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

Modelele de abțibilduri în diferite limbi pot fi descărcate de pe adresa:


sau, dacă limba țării unde locuiți nu este trecută, o puteți solicita scriind la acțiunea2012@gmail.com

1 comentarii:

Anonim spunea...

dupa parerea mea, pentru simplificarea acestui proces trebuie shimbata denumirea. Romaniea nu reprezinta ceea ce defapt suntem.
Mai aproape de toti ne este asa denumire ca Dacia care a fost interzisa de biserica romano-catolica incepind cu anul 362

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: