Guvernul Republicii Moldova scuipă pe ajutorul României

19 august 2011
Băsescu: Nu ne supărăm pe autoritățile de la Chișinău, dar o să ținem minte!

Președintele român Traian Băsescu a reacționat la decizia ministerului Educației de la Chișinău de a comasa disciplina "Istoria Românilor" și "Istoria Universală" într-un curs unic, numit "Istorie". Aflat în vizită la Sulina, în cadrul unei tabere de vară pentru tinerii români din afara granițelor, acesta a spus că nu se supără pe decizia autorităților de la Chișinău, dar va ține minte.

"Pentru noi este o dezamăgire decizia Chișinăului. Așa o interpretăm politic. Este greu de înțeles cu atât mai mult cu cât acum 2 ani au fost solicitate cărți de "Istoria Românilor". Am făcut pe cheltuiala statului român 450 mii de manuale și iată că anul acesta se scot din program. Am înțeles că "Istoria românilor" rămâne în interiorul noilor cărți. Nu ne vom supăra pe Moldova, dar o să ținem minte. Cu sau fără "Istoria românilor" la Chișinău, noi ne bucurăm că veniți să studiați, să locuiți și să munciți în România. Aceasta mă face să vă respect foarte mult", a spus Băsescu.

UNIMEDIA amintește că în fiecare vară, sub patronajul președintelui român, la Sulina se organizează tabăra pentru copii și tineri etnici români din afara granițelor. Evenimentul este organizat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și poartă denumirea "Comunități românești, identitate europeană".

Precizăm că, recent, Ministerul Educației (ME) a anunțat că începând cu acest an de învățământ, disciplinele "Istoria românilor" şi "Istorie universală" vor fi cumulate, pentru a decongestiona curricula şcolară. Ministrul Educației, Mihai Șleahtițchi, a afirmat că istoria românilor va fi studiată şi în continuare în şcolile din Republica Moldova. Liberalii au condamnat decizia Guvernului și au solicitat Ministerului Educaţiei restabilirea în mod urgent a celor două discipline de studiu – Istoria Românilor şi Istoria Universală. Democrații nu și-au anunțat poziția referitor la acest subiect.

Informațiile cu privire la declarațiile președintelui Băsescu au fost furnizate pentru UNIMEDIA de către Corneliu Gandrabur, unul dintre tinerii aflați în tabără.

Sursa: UNIMEDIA

3 comentarii:

Anonim spunea...

Iată de ce FilatovKGB asemeni STĂPÂNILOR SĂI ,Călăii Ocupanţi Ruşi îl urăşte pe Traian Basescu:

*A LUPTAT 6 ani cu CIORONIN să deschidă cele două noi consulate la Bălţi şi Cahul !
ACUM,în 2011 A REUŞIT să deschidă şi Consulatul din Ungheni.
*A promis SCHIMBAREA legii CETAŢENIEI,A SCHIMBAT-O!
*A promis PERMISE DE MIC TRAFIC,le-a ÎNFIINŢAT!
*A rezista PRESIUNILOR URIAŞE RUSEŞTI(vezi războiul gazelor,South Stream,santajul cu “secuimea”) şi NU A ABANDONAT Basarabia!
*A promis 100.000.000 de EURO Basarabiei,CU TOATĂ CRIZA din Ţara Mama,le-a oferit.
*A iniţiat INTERCONECTAREA reţelelor de GAZE şi CURENT ELECTRIC peste Prut SCĂPÂND Basarabia de ŞANTAJUL ORDINAR RUSESC cu gaze şi curent.(proiect SABOTAT de FilatovKGB)
*A CONDAMNAT de la TRIBUNA PARLAMENTULUI ROMÂNIEI Pactul Ribentrop-Molotov.
*A cerut RETRAGEREA ARMATEI RUSE DE OCUPAŢIE din Basarabia.
*A introdus în Strategia de Apărare a României PERICOLUL prezenţei ARMATEI RUSE DE OCUPAŢIE şi şi-a rezervat DREPTUL DE A INTERVENI INCLUSIV MILITAR în caz că Basarabia CERE AJUTORUL.
*A înfiinţat în Ţara Mama 5(CINCI!)noi centre unde SE POT DEPUNE ACTELE pentru REDOBÂNDIREA CETAŢENIEI ROMÂNEŞTI.
*A dispus DUBLAREA numarului de BURSE STUDENŢEŞTI pentru basarabeni.
*A obtinut MĂRIREA BURSEI pentru STUDENŢII ROMÂNI basarabeni
*A avut grijă ca MII DE COPIII ROMÂNI basarabeni să se bucure de TABERELE din Ţara Mamă(litoral,deltă,munţi)

*A sprijinit LICEELE ROMÂNEŞTI din Transnistria
*A trimis în Basarabia zeci de jandarmi şi pompieri cu toate echipamentele necesare şi astfel au fost salvaţi sute de ROMÂNI basarabeni
*A oferit Basarabiei ajutorul Ţării Mamă ROMĂNIA- 500 de TIR-uri cu materiale de construcţie pentru a reface până în iarnă 1000 de case distruse sau avariate
*Astfel ZECI DE TIR-uri cu SUTE DE TONE de saci de grâu,faină,zahăr şi ulei de gătit au ajuns la Obileni la sărmanii ROMÂNI basarabeni CARE AU PIERDUT TOTUL în urma catastrofei inundaţiilor!
Şi a facut asta în condiţiile în care,pe fondul inundaţiilor catastrofale care sufocau şi România, era "tocat" zilnic de COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă de peste Prut-Antena3-RealitateaTV
*Ţara Mamă plăteşte CEL MAI MARE PREŢ DIN LUME pentru gazele ruseşti(peste 500 de dolari mia de metri cubi faţă de 150 cât plăteşte Basarabia acum).Este UN PREŢ POLITIC pentru că Preşedintele Băsescu NU VA ABANDONA NICIODATĂ Basarabia în ghearele Călăilor OCUPANŢI RUŞI!!!
*NU A CEDAT şantajului RUSESC exercitat prin SLUGILE Franţa şi Germania şi a preferat ca Ţara Mamă SĂ NU INTRE ÎN SCHENGEN decât să ne abandoneze pe NOI,ROMÂNII basarabeni!

Anonim spunea...

Adevarat ai grait cel de sus... Basescu nu va abandona NICIODATA basarabia-doar e proiectului de suflet

Anonim spunea...

Mă bucur foarte mult că voi , frati români de peste Prut , aveti o părere așa corectă fața de președintele nostru.Cred că este o chestie nativa să dăm în cei mai buni ai noștrii , poate ca deaia au și reușit să ne dezbine în așa fel încât să ne mintă în față că voi vorbiți moldovenească in loc de romană!Aici , in România este o propagandă de tip comunist anti-Băsescu în care este discreditat de cuplu de televiziuni Voiculescu-Vântu( Antena 3-Irealitatea TV) și de toți ceilalți politicieni corupți!Dar ca sa fiu corect, sunt un pic surprins de ușurința cu care pare că le creează din punct de vedere teritorial ungurilor acea utopie a Ținutului Secuiesc , unde nu ințelegem despre ce secuime se tot vorbește căci la recensământul din 2002 doar 120 de oameni s-au declarat secui!!!Să-l ajute Dumnezeu pe Băsescu! Sănătate tuturor celor care se simt români indiferent de naționalitate si sper sa apuc ziua in care vom juca Hora Unirii!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: