Viorel Badea: Nu era momentul oportun să semnăm Tratatul de frontieră cu R Moldova

10 noiembrie 2010
Senatorul PDL pentru diaspora, Viorel Badea, Vicepresedintele Comisiei de Politica Externa a Senatului Romaniei consideră că Tratatul dintre România şi Republica Moldova privind regimul frontierei de stat, colaborarea şi asistenţa mutuală în probleme de frontiere nu a fost semnat într-un moment potrivit, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

„Din punctul meu de vedere, nu era momentul oportun pentru că mai sunt multe alte chestiuni de discutat pe baza acestui Tratat. Au fost reglementate aspectele tehnice, dar să nu uităm că este vorba de frontiere. În plus, eu nu l-aş fi numit Tratat, ci Acord, pentru că practic asta este, un acord tehnic. Este normal că autorităţile internaţionale au felicitat România pentru semnarea acestui tratat, fiindcă orice acord semnat între două state generează o simpatie din partea autorităţilor internaţionale", a declarat senatorul român.

Tratatul dintre România şi R.Moldova privind regimul frontierei de stat, colaborarea şi asistenţa mutuală în probleme de frontiere a fost semnat luni, la Bucureşti, de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi premierul Vlad Filat.

Romanian Global News reaminteste ca principalii sustinatori ai semnarii documentului respectiv au fost pe langa comunisti si oamenii Rusiei deghizati in statalisti, de Asociatia de Politica Externa de la Chisinau condusa de Andrei Popov, un apropiat al Moscovei.

La Bucuresti forma actuala a documentului, inclusiv denumirea de "Tratat", a fost sustinuta de ministrul de externe aflat sub puternica influenta a consilierului sau Armand Gosu, personaj cu studii la Moscova....

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: