Miercuri, 1 decembrie la Chișinău – marşul „Basarabia Pământ Românesc”

30 noiembrie 2010
Acum 92 de ani, la 1 decembrie 1918, Adunarea Naţională a tuturor românilor din Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş, adunaţi la Alba-Iulia, a hotărât unirea românilor şi a tuturor teritoriilor locuite de dânşii cu România, scrie Vocea Basarabiei.

1 decembrie 1918 a fost ziua întruchipării idealului unei Românii Mari şi Libere. Iar în iunie 1940 România a fost cotropită de armatele sovietice, fiindu-i luate Basarabia şi nordul Bucovinei.
Miercuri, 1 decembrie G.I."Spirit Românesc" şi G.A. "Deşteptarea" din Basarabia vă invită să sărbătorim impreună 92 de ani de la Marea Unire.
La ora 16 :00 se va da start Marşului „Basarabia Pământ Românesc" din faţa Hotelul Naţional. Marşul va avea loc pe bulevardul Ştefan cel Mare şi se va încheia printr-un concert în Scuarul Teatrului de Operă şi Balet.
"Hai să dăm mână cu mână, cei cu inimă română..."
Reamintim ca organizatii extremiste rusesti au anuntat ca se vor opune acestui mars. Autoritatile de la Chisinau au declarat pentru Romanian Global News ca monitorizeaza cu atentie actiunile extremistilor rusi si ca se vor lua masurile legale pentru pastrarea ordinii in caz de nevoie.

4 comentarii:

Anonim spunea...

MNC-ND organizeaza deasemenea mars!nu vi se pare normal sa amintiti si de acest mars!
Basarabia Pamant Romanesc, fara insa mizeria de harta ciuntita! rusine tuturor celor ce promoveaza harta ciuntita!
Remus T

Dragoș Galbur spunea...

Remus, cu toată stima față de tine, dar, informează-te, MNC-ND deja nu mai fac marșul preconizat pe 1 decembrie, cel puțin așa a declarat astăzi S.L.

Anonim spunea...

Declaraţie cu privire la tentativele de organizare a unor tulburări de stradă la Chişinău
Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010 19:41

Asociaţia „Noua Dreaptă” se arată îngrijorată de tentativele de utilizare a numelui şi simbolicii sale în scopul ponegririi imaginii asociaţiei şi provocarea unor reacţii represive din partea organelor de forţă.

Mai mult decвt atât, asociaţia „Noua Dreaptă” a primit semnale clare cu privire la tentativele unor grupări apolitice de a organiza tulburări şi alte acţiuni de stradă în perioada zilelor de 28 noiembrie – 1 decembrie a acestui an. Nu cunoaştem ce formă şi amploare vor avea aceste tulburări, însă este cert că anumite forţe ostile vor încerca să implice în acest scandal numele asociaţiei „Noua Dreaptă”.

Ţinem să precizăm că „Noua Dreaptă” nu s-a implicat, nu se implică şi nu se va implica, sub nici o formă, în luptele politice de la Chişinău, nu va participa sau organiza nici un fel de acţiuni ilegale şi cu caracter violent.

Din aceste considerente, rugăm opinia publică să ia în consideraţie că orice „comunicate”, „declaraţii” sau „îndemnuri”, care vor fi difuzate din numele asociaţiei „Noua Dreaptă” sunt false în cazul în care nu vor fi publicate pe site-ul oficial al organizaţiei (www.nouadreapta.md) sau anunţate în mod direct de preşedintele asociaţiei - Vitalie Jereghi.

În acelaşi timp, recomandăm tuturor grupărilor obscure să înceteze utilizarea abuzivă şi ilegală a numelui şi simbolurilor asociaţiei „Noua Dreaptă”. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ataca aceste acţiuni în instanţele de judecată.

Biroul de presă al asociaţiei „Noua Dreaptă”

Anonim spunea...

Remus, sunt convins ca Dragos-cu toata stima!-nu face bine promovand gruparile cu "harta ciuntita", dar el in niciun caz nu cred ca e de acord cu acea mizerie de harta.
Ca sa raspund la acuzatia vehiculata de membrii gruparilor mentionate, ca harta Romaniei Mari e promovata de extremisti, cred ca e suficient sa va recomand sa va uitati pe site-ul ASOCIATIEI ROST,editoarea revistei omonime de mare valoare culturala, si veti vedea harta adevarata a ROMANIEI MARI.

Anonimului de la 22,38:
Ce pot sa-ti spun? Mare e gradina Ta, Doamne! Dar unii au sarit gardul in ograda simpatizantilor national-bolsevici, botezati mai nou "revolutionar-conservatori"...
Florin

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: