E clar, pe 1 decembrie vom avea incidente în centrul Chișinăului

26 noiembrie 2010

Astăzi pe site-ul oficial al Primăriei de Chișinău au fost plasate autorizațiile pentru ziua de 1 decembrie. De ce ne-am temut, nu am scăpat. Incompetența și prostia primăriei ar putea crea victime omenești și vărsări de sânge.
Așa cum anunțase, Scutul Moldovenesc, Mișcarea Național Democrată și Voievod, vor organiza în scuarul Teatrului de Operă și Balet demostrații de luptă, inclusiv competiții în diverse arte marțiale. Evenimentul lor va dura între 11.30 și 17.00. Interesant este faptul că și Mișcarea Național Creștină împreună cu Noua Dreaptă din România anunțase un marș de la universitatea pedagogică Ion Creangă până în centrul capitalei. Interesant cum vor trece înfocații români naționaliști pe lângă înfocații antiromâni, mari ași în arte marțiale?! 
La ora 16 pornește un alt marș de la Academia de Științe spre scuarul Teatrului de Operă și Balet, acolo unde vor fi ”voievozii” și ”scutierii moldavi”. De la 17 până la 22 același scuar este bronat de către manifestanții ultimului marș. Din nou întrebarea: Cum în răstimp de 10-15 minute scuarul va fi evacuat de 500 sportivi pentru ca respectiv manifestanții proromâni să-l ocupe în vederea unui concert ce trebuie să aibă loc tot acolo.
Primăria condusă de liberalul Dorin Chirtoacă a semnat cu propria mână soarta zilei de 1 decembrie.

4 comentarii:

Anonim spunea...

"Pentru a nu provoca spiritul naţional printre moldoveni şi minorităţile naţionale în Moldova, pentru a evita conflictele, Asociatia Obsteasca Scutul Moldovenesc, Miscarea de Tineret Voievod, Miscarea Nationala Democrata din Republica şi altele 35 Organizaţii Neguvernamentale atragem atenţia autorităţilor la faptul pregătirii măsurii antistatale şi chemăm administraţia Republicii Moldova a nu permite petrecerea acestui marş antistatal provocator." (Extras din comunicatul de presa al miscarii de tineret VOIEVOD)

Este clar ca idiotii sunt gata sa faca ORICE sa impiedice desfasurarea marsului, respectiv a concertului. Un soi de anti-manifestatie. Sa bage Chirtoaca politia, dar cat mai multi cu gardulete, lacrimogene si multe alte "jucarii". Altfel praf si pulbere se va alege din Scuar.

Anonim spunea...

Asociaţia „Noua Dreaptă” se arată îngrijorată de tentativele de utilizare a numelui şi simbolicii sale în scopul ponegririi imaginii asociaţiei şi provocarea unor reacţii represive din partea organelor de forţă.

Mai mult decвt atât, asociaţia „Noua Dreaptă” a primit semnale clare cu privire la tentativele unor grupări apolitice de a organiza tulburări şi alte acţiuni de stradă în perioada zilelor de 28 noiembrie – 1 decembrie a acestui an. Nu cunoaştem ce formă şi amploare vor avea aceste tulburări, însă este cert că anumite forţe ostile vor încerca să implice în acest scandal numele asociaţiei „Noua Dreaptă”.

Ţinem să precizăm că „Noua Dreaptă” nu s-a implicat, nu se implică şi nu se va implica, sub nici o formă, în luptele politice de la Chişinău, nu va participa sau organiza nici un fel de acţiuni ilegale şi cu caracter violent.

Din aceste considerente, rugăm opinia publică să ia în consideraţie că orice „comunicate”, „declaraţii” sau „îndemnuri”, care vor fi difuzate din numele asociaţiei „Noua Dreaptă” sunt false în cazul în care nu vor fi publicate pe site-ul oficial al organizaţiei (www.nouadreapta.md) sau anunţate în mod direct de preşedintele asociaţiei - Vitalie Jereghi.

În acelaşi timp, recomandăm tuturor grupărilor obscure să înceteze utilizarea abuzivă şi ilegală a numelui şi simbolurilor asociaţiei „Noua Dreaptă”. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ataca aceste acţiuni în instanţele de judecată.

Biroul de presă al asociaţiei „Noua Dreaptă”

Unknown spunea...

Si de cand competitiile pe arte martiale se fac in scuarul Teatrului de Operă și Balet ? Putine cluburi in Chisinau sau ce? E clar ca buna ziua ca se pune ceva la cale. Prea multe coincidente... o_O

Anonim spunea...

Indemn pentru toata lumea:
Cumpara ultimul racnet al fotovideotehnicii si vino in centrul capitalei pe 1 decembrie sa gustam impreuna distractia!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: