Cum ar arăta conturile de Facebook ale personalităţilor istorice

25 noiembrie 2010

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi-a făcut oficial cont pe Facebook, iar pagina sa are deja peste 100.000 de fani. Dacă Internetul şi computerele ar fi existat acum câteva secole, probabil că şi alţi monarhi ar fi avut astfel de profiluri virtuale. Revista americană Time a făcut un top al celor mai interesante şi amuzante zece astfel de pagini fictive ale personalităţilor istorice din toate timpurile.
Caligula
Împăratul roman Caligula a domnit pentru doar patru ani, însă reputaţia sa pentru cruzime, comportament sexual deviant şi iresponsabilitate financiară persistă şi astăzi. A executat nenumăraţi oameni, inclusiv pe nepotul unchiului său Tiberius. Îşi finanţă existenţa luxoasă storcându-i de bani pe cetăţenii români bogani. În plus, calul său favorit, Incitatus, avea la dispoziţie un staul de marmură, o iesle de fildeş, pături violet şi un guler de pietre preţioase.
Citate favorite
* "Lasă-i să mă urască, atât timp cât se tem de mine"
* "Mi-aş dori ca romanii să aibă mai mult de un singur gât"
Interese: Caii, incestul, banii, faima, puterea
Statusuri recente:
* "Caligula are chef de crime"
* "Altă zi, altă tortură"
* "Incitatus, ce părere ai?"
Maria Antoaneta
Probabil că Maria Antoaneta, regina Franţei, ar fi avut probleme cu Internetul, având în vedere numărul mare de oameni gata să o decapiteze cu prima ocazie, deci ar fi utilizat cât mai multe setări de siguranţă pe Facebook. Evident, cei mai mulţi dintre oamenii săi ar fi şters-o din lista de prieteni în perioada agitată dinainte de decapitarea să, în 1793.
Citate favorite
* "Să mănânce cozonac!"
* "Necazul face oamenii să realizeze cine sunt cu adevarat"
Interese
Prerogativele regale, cumpărăturile, moda, copiii mei, decorarea palatelor, stăpânirea poporului
Statusuri recente
* "Maria Antoaneta este pe cale să îşi piardă capul"
* "Maria Antoaneta se simte singură în închisoare"
Regele George al III-lea al Angliei
Pe lângă conducerea Imperiului Britanic din timpul Războiului de şapte ani împotriva Franţei şi a Războiului Revoluţionar din SUA, George al III-lea este cunoscut şi pentru boala sa psihică. În ultimii ani ai domniei sale, monarhul delira şi era adesea legat cu lanţuri de un scaun, în cămaşă de forţă. La momentul respectiv, sursa nebuniei sale era necunoscută, dar medicina modernă a oferit câteva posibile variante. Doctorii au cercetat fişele sale medicale şi au ajuns la concluzia că ar fi putut să sufere de o maladie rară a sângelui, numită porfirie, iar în 2004, oamenii de ştiinţă au descoperit un nivel mare de arsenic într-o mostră de păr a regelui, substanţă care declanşează porfiria.
Citate favorite
* "Oricine nu este de acord cu mine este un trădător şi un ticălos"
* "Am întâlnit lucruri ciudate. Am văzut odată o oaie cu cinci picioare"
Interese
Perucile, cămăşile de noapte, vremea când America era doar o colecţie de colonii
Statusuri recente
* "Regele George al III-lea nu se simte prea bine"
* "Regele George al III-lea poate să alerge dezbrăcat prin palat dacă vrea"
Atilla Hunul
Atilla Hunul a fost unul dintre cei mai temuţi cotropitori din lume. El şi tribul său de nomazi războinici jefuiau şi masacrau toate popoarele întâlnite în drumul lor. O coaliţie disperată a trupelor romane şi a barbarilor nemţi a transformat avansul pe care îl avea Attila la Chalons, în 451, în Franţa modernă de astăzi. Doi ani mai târziu, Attila a murit la propria petrecere de nuntă, o consecinţă fie a excesului de alcool pe termen lung, fie al otrăvurilor pe care i le-a servit ultima sa soţie.
Citat favorit
"Attila, liderul hunilor, numit năpasta lui Dumnezeu, a cotropit Italia, orbit de furie, apoi Tracia, Macedonia, Grecia, Pannonia şi Germania. A fost incredibil de crud, provocând tortură, jafuri şi abuz- ce spune un preot creştin despre mine"
Interese
Jefuirea oraşelor, tributele, tulburarea femeilor capturate, caii
Statusuri recente
* "Oamenii mei italieni, unde sunteţi? Eu şi detaşamentul meu ne pregătim să intrăm. Doamnelor, fiţi cu băgare de seamă"
* "Înfrangere grea la Chalons astăzi, Ghicitorul meu mi-a spus că a citit viitorul în oase greşit. Singurele oase pe care le va mai citi de acum încolo sunt ale lui"
* "Petrecere de nuntă în seara asta, cu încântătoarea mea nevastă. O fac lată"
Vlad Ţepeş
Vlad Ţepeş ar fi avut suficiente motive de supărare. Tatăl său fusese asasinat, fratele său torturat, orbit cu fierul încins şi îngropat de viu. Când a devenit domnitorul Valahiei în 1456, primul său gând a fost răzbunarea. Metodele sale brutale de pedeapsă erau bine cunoscute. Se spune că ordona adesea va oamenii să fie jupuiţi, fierţi, decapitaţi, oribiti sau arşi. Îi plăcea să taie nasul, urechile, membrele sau organele sexuale ale oamenilor. Pedeapsa sa favorită era însă trasul în ţeapă, de unde a primit şi numele Ţepeş. Miturile spun că peste 100.000 de oameni au fost ucişi în acest mod, iar Dracula, românul scris de Bram Stoker, este inspirat din viaţă domnitorului.
Citate favorite
* "Răzbunarea este dulce"
* "Sângele este viaţă"
Interese:
Răzbunarea, suferinţa altora, trasul în ţeapă, castelele
Status recent
"Este o zi minunată pentru trasul în ţeapă"
Regina Victoria a Angliei
În ciuda longevităţii reginei Elisabeta, regina Victoria deţine recordul pentru cea mai lungă domnie, de 64 de ani. Victoria a supravegheat expansiunea Imperiului Britanic, în special în colonia India, iar dezvoltarea industrială şi tehnologică în timpul domniei sale a fost atât de puternică, încât epoca aceea a primit numele reginei. Epoca victoriană avea şi minusuri, fiind una dintre cele mai rigide şi pudice perioade din istorie.
Citate favorite
* "Nu suntem interesaţi în posibilităţile înfrângerii. Pur şi simplu acestea nu există"
* "Nu este important ce cred ei despre mine, ci ce cred eu despre ei"
Interese
Înrudirea cu toţi cei de viţă regală din Europa, să fiu regină tot restul vieţii, pietrele preţioase, statul degeaba
Statusuri recente
* "Nu este deloc amuzant"
* "Da, sunt încă aici"
Ivan cel Groaznic
Ivan al IV-lea, primul ţar al Rusiei, a fost atât de rău, încât a rămas în istorie drept Ivan cel Groaznic. Îi plăcea să tortureze animale şi şi-a ucis până şi propriul fiu. Se considera reprezentantul lui Dumnezeu pe Pământ. În timpul domniei sale, boierii vârstnici erau prăjiţi în tigăi uriaşe, fierţi în cazane sau puşi la frigare asemenea animalelor, iar cei tineri erau traşi în ţeapă.
Nebunia ţarului a atins apogeul în masacrul de la Novgorod, din 1570. Convins că orăşenii bogatului târg complotează împotriva sa, Ivan al IV-lea a ordonat uciderea întregii populaţii.
Citate favorite
* "Hai pisicuţo, vino aici"
* "Sunt îngrozitor, vorbesc serios"
Interese
Execuţiile publice, execuţiile private, războaiele, numerele romane, dreptul divin al regilor
Statusuri recente
* "Ivan face curăţenie în camera de tortură"
* "Ivan pur şi simplu urmează voinţa Domnului"
* "Ivan se simte paranoic. Cine este acolo?"
Sultanul Ibrahim I
Când Sultanul Ibrahim I a început să conducă Imperiul Otoman, în 1640, nu era pregătit să domnească. Ibrahim era deprimat din cauza morţii fratelui sau, suferind frecvente atacuri nervoase şi fiind instabil psihic. Îşi hrănea peştii care trăiau în bazinele palatului cu monede, în loc de mâncare. Mama sa a condus de fapt Imperiul, lăsându-i lui Ibrahim mai mult timp pentru cele 280 de concubine ale sale. Într-un acces de furie însă, acesta a ordonat ca întreg haremul său să fie înecat în Bosfor.
Citate favorite
* "Înnebunesc, nu pot să dorm"
* "Sunt nebun de singurătate"
Interese
Prozac, peştii, fratele meu, concubinele
Statusuri
* "Am bani. Mă duc să hrănesc peştişorii"
* "Am o zi proastă. Vreau la mama"
* "Mă duc să înot cu domniţele mele în râu"
Ludovic al II-lea al Bavariei
Ludovic al II-lea al Bavariei, cunoscut şi sub numele de Luis al II-lea sau Regele Ludovic cel nebun, a fost monarh timp de mai bine de 20 de ani, în ultima jumătate a secolului XIX. Ludovic a urcat pe tron la 18 ani şi era mai interesat de construcţia palatelor elaborate decât de guvernarea propriu-zisă. În 1886 a fost considerat nebun şi la scurt timp a murit. Se presupune că s-a sinucis, dar nu este exclusă nici variantă crimei.
Citat favorit
"Vreau să rămân un mister etern pentru mine şi pentru ceilalţi"
Interese
Wagner, construcţia castelelor, lebedele, visele, izolarea
Statusuri recente
"Ludovic este uimit de faptul că zidarilor le ia atât de mult să termine castelul"
"Ludovic crede că Bismark este foarte plictisitor"
Ioana de Castilia
După moartea mamei sale, în 1504, Ioana a devenit regina Castiliei, o domnie care a durat jumătate de secol. La doi ani după ce a urcat pe tron însă, sentimentele de gelozie cu privire la chipeşul său soţ, Philip de Burgundia, au adus-o în pragul nebuniei.
Devenise atât de bolnavă încât, după moartea soţului său, în 1506, a refuzat să îi lase pe servitori s ail îngroape. Tatăl său s-a întors şi a preluat domnia, iar Ioana a trăit închisă într-o cameră fără ferestre dintr-o mânăstire, lucru care nu a ajutat la videncarea bolii sale psihice. Istoricii de astăzi cred că Ioana avea o serie de probleme mintale, printre care depresia şi schizofrenia. În ciuda stării sale, a rămas oficial regină, până în 1555, la moartea sa.
Citat favorit
"De ce eşti atât de rece cu mine, Philip?"
Interese
Ferestrele, sănătatea mintală, ferestrele, sănătatea mintală, ferestrele, lumina soarelui, ferestrele.
Statusuri recente:
"Ioana este nebună. Serios, am o boală psihică"
"Ioana aşteaptă tratament psihiatric modern"

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: