Alte 439 de persoane devin cetăţeni români

26 septembrie 2010
Luni, 27 septembrie 2010, începând cu ora 7.30, 439 de persoane vor depune jurământul de credinţă pentru dobândirea cetăţeniei române, în prezenţa preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC), doamna Nicoleta Ecaterina Eucarie, transmite Romanian Global News.
 Vă reamintim că toate ceremoniile pentru depunerea jurământului de credinţă faţă de ţară, ce se desfăşoară bilunar, sunt găzduite la sediul ANC - sala de festivităţi (etaj 4), din strada Smârdan nr.3, sector 3, Bucureşti. Accesul publicului este permis prin strada Blănari (vis-a-vis de Biserica Sf.Nicolae Şelari).
De asemenea, precizăm că în ziua programată în vederea depunerii jurământului sunt consacrate trei ceremonii, succesiv, începând cu orele: 07.30, 11.30, respectiv 15.30.
Menţionăm că la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie au fost înregistrate, de la începutul anului în curs, 64.849 de cereri de acordare şi redobândire a cetăţeniei române. Comisia pentru Cetăţenie a soluţionat, în  acest an, 23.810 cereri.
Conform legii, cetăţenia română se dobândeşte la data depunerii jurământului de credinţă. După depunerea jurământului, se eliberează certificatul de cetăţenie română, document care atestă calitatea de cetăţean român.
Statisticile ANC şi MAE relevă că în perioada 2008 - 2010, au depus jurământul de credinţă faţă de ţară, 30.257 de persoane, peste 70% dintre acestea obţinând cetăţenia română la misiunile diplomatice ale României în străinătate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: