Ministerul Justiţiei cere lichidarea „Uniunii Cazacilor din or. Otaci”

14 iulie 2010
Ministerul Justiţiei cere lichidarea „Uniunii Cazacilor din or. Otaci”, deoarece are "Înregistrarea de către autorităţile locale ale oraşului Otaci a Asociaţiei Obşteşti „Uniunea Cazacilor din or. Otaci” este ilegală, deoarece a avut loc cu încălcarea prevederilor legale referitoare la competenţă, fond şi formă." Declarația aparține ministrului Justiției, Alexandru Tănase, oferită pentru Timpul de dimineață.


Imediat ce a aflat despre înregistrarea de către autorităţile publice locale din Otaci a organizaţiei căzăceşti, potrivit sursei citate, Ministerul Justiţiei le-a somat să anuleze înregistrarea. În cazul în care nu se vor conforma, Ministerul Justiţiei a declarat că se va adresa cu acţiune în instanţa de judecată. Ministerul Justiţiei remarcă faptul că organizaţia are caracter paramilitar, iar constituirea asociaţiilor obşteşti paramilitare şi a formaţiunilor armate în R. Moldova este interzisă de lege.

Ținând cont şi de precedentul implicării organizaţiilor de cazaci în conflictul din regiunea transnistreană, Ministerul Justiţiei consideră că „Uniunea Cazacilor din or. Otaci” reprezintă un risc de generare a tendinţelor separatiste, iar constituirea şi desfăşurarea activităţii asociaţiilor obşteşti care îşi propun drept scop subminarea integrităţii teritoriale a R. Moldova este, de asemenea, interzisă de lege.

Organizaţiile de cazaci au devenit cunoscute prin implicarea lor în majoritatea conflictelor militare care au urmat după dizolvarea Uniunii Sovietice - Osetia de Sud, Crimeea, Kosovo, Abhazia şi Transnistria.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: