Mai suntem anticomuniști sau băgăm picioru' ?

28 mai 2010
Totuși eu sunt de părerea că cei ce regretă sunt niște proști, în general e stupid să regreți pentru că nu are nici-o logică, iată mai bine făceam așa și nu altfel, etc, totul e deja făcut, spus și nu mai are sens toată văicăreala asta. Am impresia că pe tot globul pământesc numai moldovenii noștrii regretă și folosesc noțiunea de regret la fiecare pas. Da, a spune că regret că nu am învățat chimia, regret că nu am iubit-o pe Marghioala mai tare, regret că nu am fost la concert la Toto Cutugno, ar fi ca și cum aș regreta că m-am născut. Eu de ce spun toate ăstea, pentru că și așa mult disperatul și convulsionatul nostru popor e scuipat pe la toate colțurile, dar uite că se pare că mai și trăiește în regret, ceea ce ne face mai slabi, ceea ce ne faci minusculi în comparație cu cei ce nu regretă. Deci nu trebuie să regretăm oameni buni, trebuie să trăim demn, dârz, cu fruntea sus, pentru măcar a părea un popor desinestătător, dacă chiar nu suntem așa . Fac pariu cu oricine, din categoria așa zisă liberalo-democrată, că are minimum 3 regrete mari din ultimii 8 ani, pe când dacă întreb vreun șobolan roșu dacă are regrete, precis că nu le are. El e fericit, chiar dacă ai săi cam gâfâie ultima vreme, dar e fericit, șobolanul roade și va roade până se va surpa zidul democrației...
  Îmi aduc aminte finele anului 2008 și începutul 2009, Doamne, eram nebun, nu mă interesau pe mine fetele, mașinile, banii, distracția și restul ispitelor, mă interesa să fac în fel și chip ca să zboare de pe tron împăratul Voronin cu tot cu bufonii săi. Am izbutit parcă așa olecuțîcă să-l împingem de pe tronul în formă de strugure de poamă, însă, se pare că prudentul Voronin avea pusă centura de siguranță...
  Eu tot îi numesc acum zombi pe comuniștii, pentru că chiar sunt zombați și nu prea sclipesc la minte, dar atunci recunosc că eram și eu un zombi, dar nu am fost zombat de cineva anume, m-am autozombat. Eram mare și tare anticomunist și antippcd-ist, zi și noapte rupeam internetul certându-mă cu niște bieți comuniști care nu terminaseră nici 9 clase, a 2-a zi nu mergeam la facultate doar ca să stau să păzesc internetul ca nu cumva să apară vreun mesaj că comuniștii îs mai buni, că făceam farfal... acum mi se pare haios când îmi amintesc deși nu regret deloc. Of, sunt multe de povestit, multe și interesante, iar urma tuturor așa numitelor shcimbări și fâsuri în cap nu-mi sună decât o întrebare: CU CE M-AM ALES EU DIN TOATE ĂSTEA ?
  Oi fi eu patriot și apărător al limbii române, dar în urma unui an de analiză și meditare intensă am ajuns la niște concluzii, nu merită, nu merită nervii irosiți pentru interesele altora, nu merită frigul îndurat la mitingurile electorale, nu merită nopțile nedormite, nu merită ura asta banală cu minoritățile, merită doar un lucru - ceea ce gândești tu însuși ! Ăsta e cel mai important lucru, pentru că poți promova limba română irosindu-te la tot fleacul dar poți pur și simplu să o vorbești, iar dacă o vei vorbi româna, nimeni nu ți-o va fura niciodată. Poți vota pe cine vrei, absolut pe cine vrei, dar taci, ține gura închisă, mergi la votare și votează. Poți urâ comuniștii la infinit, totodată uitând că-ți sunt semeni, iar Dumnezeu spune să ne iubim semenii.
  Fraților, nu e nici un regret în articolul ăsta, nu regret nici-o literă scrisă, nici-o secundă petrecută în tot jocul politic, și mă bucur nespus de tare că m-am maturizat, am înțeles toate minusurile și plusurile mele și am devenit mai puternic.Nu știut dacă toți înțeleg ce am de spus, dar știu precis că pentru o anumită categorie de tineri acest articol este la fel de aproape de inimă ca și pentru mine. Într-adevăr, dacă ne gândim, ce-am câștigat noi tinerii din toată pseudolupta asta? Nimic absolut, decât absențe la universitate și un pic de experiență, cu care de fapt încercăm să ne și consolăm.
 Îmi povestea cândva un fost deputat: ”În timp ce eu mă băteam cu pumnul în piept acolo sus la tribună, strigând că suntem români, și vorbim româna, și jos comuniștii, trăind într-o hrușiovcă, alții își făceau averi și mergeau vara la mare și iarna la munte.”  Cred că ar trebui să deducem ceva din aceste spuse și să ne căutam fiecare de treaba sa, mai ales că suntem tineri și avem o viață înainte, independentă de culori politice și promisiuni electorale. Să-i lăsăm pe marii politicieni să se joace mai departe în cărți, în jocul lor preferat ”durak”.

P.S: Nu mai există anticomunism în Moldova, există business și adevăr istoric cât piciorușul unei furnici...

autor: Dragoș Galbur

14 comentarii:

Octavian Racu spunea...

Politicienii nu vor ramane fara rezerve. Imi va fi interesant cum o sa comunici tu peste 3-4 ani cu noi tineri necopti la minte care se vor inregimenta in lupta politica. :)
Probabil pentru ei vei fi un "fricos", "prost" si "tradator", care nu "intelege nica".

Dragoș Galbur spunea...

Pur si simplu imi este totuna !

Andrei Vataman spunea...

Ai dreptate, Dragoşe...Este o reacţie absolut firească - vorba prea-iubitului nostru pemier :). Am luptat pentru ca cineva să ajungă la putere şi am sperat ca lucrurile se vor schimba în bine dar pînă cînd nu este aşa (şi se prea poate că nici nu va fi vreodată :)
Ideea este că fiecare trebuie să lupte pt sine şi nu pentru promovarea altor oameni!

alined spunea...

@Octavian - tinerii ceia necopti se vor coace si ei la un moment dat la minte si vor intelege... sa dea Domnul sa le reuseasca lor mai multe in 3-4 ani decat noua acum...

Dragos, eu demult iti spuneam s-o lasi mai moale... Ma bucur ca ai inteles si, vorba ta, te-ai maturizat!

alex27 spunea...

Offf Dragos. Respect mare pt articolul asta. Nu castigi nimic prin a fi extremist, eu mereu am zis asta. Acum sper sa observi si tu tot felul de extremisti din jur... si apoi te gandesti si zici.. ca vor intelege si ei intr-0 zi..

nu treb nimic de regretat.. nu are rost sa aduci trecutul in prezent si sa retraiesti cum nu are rost nici sa aduci viitorul in prezent.

Cum citeam nu demult.. un copil a sous ca atunci cand va creste mare .. vrea sa se faca Fericit.. si toti i-au zis ca el nu intelege viata.:)

iaca vezi cintesc si eu ceva de la tine.. si inca comentez:)

apoi nu e vorba de a-ti baga piciorul sau nu. dar de ati alege bataliile:)

Anonim spunea...

Ai dreptate Dragoș, mai ales în ceea ce privește idealuri-business (( Acei care luptă penru idealurile naționale în zilele de azi, se aleg cu nimic din cauza celor care vin la final și le iau victoria privatizând patriotismul și ceea ce au creat ei...Ar fi minunat să înțeleagă aceasta reprezentanții mișcării de dreapta, și să încerce nu prin proteste să acționeze, ci prin promovarea reciproca la toate nivelele - poate chiar după modelul masonic.
Vrei să scapi țara de nebuni - fii cel mai bun în toate, mergi spre aceasta și ajutăi pe cei care împărtășesc aceleași idealuri.
Auto-perfecționare + sprijin reciproc = succes
Să fii învingător în societatea de azi și în acel sistem politic pe care-l avem, trebuie să acționezi și mai hâtru decât oponenții tăi - să-i păcălești. Să ajungi acolo unde se iau deciziile, și să-i distrugi printr-o singură acțiune , în loc de 100 de mitingrui ș.a.m.d.

Fraților! Fiți cei mai buni și nu vă trădați camarazii - și atunci împreună vom ajunge la succes !

Angélique Forêt spunea...

Doamne ajută!

Andrei Vasilachi spunea...

cata dreptate Dragos ! .. articol superb

Anonim spunea...

eram si eu la fel...practic eram in prapastia extrimismului..rusa nu vorbesc, rusii nu-s oameni etc...comunistii is rai, liberalii (democratii) is salvatorii nostri...acum m-am schimbat...cand ii spun unui rus ca-s roman si io spun cu mandrie (la fel ca mii indiferent daca omul se considera moldovean, rus, gagauz...)acesta incepe sa ma respecte pt ideile mele...
serg_tud

Anonim spunea...

ideea e principalul sa fim oameni...

serg_tud

Anonim spunea...

Cam de jumatate de an citesc toate aceste articole de pe acest site si vreau sa zic, sa traiasca toti cei care muncesc zi si noapte la el, toti cei care lupta si in piepturile carora cu adevarat bat inimi romane.Sunt nascut si eu la Chisinau insa de ceva timp m-am stabilit in Romania dar bineinteles ca ma intereseaza situatia politica si viata din RM.Am remarcat in mod special articolele scrise de Dragos, care este un luptator adevarat.Sincer ....... imi cam vine sa plang cand am citit:"pur si simplu imi este totuna" ohhh doamne, nu este posibil asa ceva :((((( may Dragos, eu tare tare tare sper ca e doar un moment in care iti este mai greu insa te rog ........ te rog sa nu te lasi niciodata de scris ceea ce scrii tu aici, pt ca aceste cuvinte de AUR ale tale sa stii ca-ti vor fi rasplatite si vei fi si tu fericit odata :) nu te lasa si rog fiecare roman din RM sa fiti mereu uniti !!! Traiasca Romania Mare :***

Dragoș Galbur spunea...

@ Anonim:

Am scris ca pur si simplu imi este totuna de ce-o sa zica altii d-re mine acum sau peste 5 ani. Nu ma intereseaza criticile altora atita timp cit detin propria autocritica. De scris am sa scriu mult si bine, pentru ca e clar ca buna ziua, ca sursa data (www.basarabia91.net) este practic unicul nucleu de informare si rezistenta pentru toti cei care simt romaneste. Nu mai gasesc vreun site ceva care sa releveze adevarul si dreptatea. Nu ca m-as lauda, dar o spun cum este. Comunistii au zeci de site-uri care spala creierii la oameni zilnic, iar eu lupt aici cu unul singur. De ce n-ar crea fiecare nationalist roman cite un blog/site ca sa fim si noi mai multi ?

Articolul de mai sus nu este deloc un fel de predare, lasare in jos de maini sau dat la o parte. Este o trezire si o constatare a celor petrecute in ultimul timp. Cititi atent pe banerul de sus, LUPTA NOASTRA CONTINUA !

Anonim spunea...

Dl DG,
V-am citit pe FB.
(Imi dati aluzia unui pendul. Si totusi va respect pentru toate actiunile).

In legatura cu articolul scris mai sus... Eleva fiind, mi-a predat o persoana care avea la absolut propriul univers - Eliade, mitologie, italiana, etc. Ceea ce nu se incadra in acest univers - nu exista pentru ea. A reusit sa faca lucruri extraordinare - sa creasca generatii de elevi, sa impresioneze prin erudismul sau de la Chisinau pana la Bucuresti, sa publice, ect etc. Dar da - nu a mers la greve de profesori, insa da - a adus in fiecare zi volume ale lui Eminescu, dictionare de romana si italiana la lectii, si-a "pierdut" sambetele la lectii facultative etc etc.

Un coleg al meu a mers in Gagauzia pentru a verifica personalul care a fost angajat in reprezentanta din acea regiune. La intrebarea lui ce studii aveti (raspuns astepata: universitare, sau MBA, etc) - raspuns primit: "deseati klassov". La indignarea lui absoluta - raspunsul nostru: "si foarte bine; deja e foarte bine ca tind la 10-clase studii". Si ca sa nu isi mai piarda nervii si timpul, colegul meu a obtinut 2 burse pentru cursuri in Germania si merge in iunie cu un alt coleg pentru cursuri si discurs privind Moldova.

Sper ca nu vorbesc in pilde ca Esop. ))
Mi-a placut directia articolul,
si va doresc sa nu mai irositi energia ca un pendul stationat. )))

Mult succes.

Anonim spunea...

... eu insa mai cred ca noi am reusit sa aducem schimbarea..., desi dezamagirile la moment sunt mari... am facut ceea ce-am simtit, avea sa-mi para fffff rau daca ramaneam indiferenta

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: