Despre moartea vechii Românii şi naşterea noului românism

27 mai 2010
Renaşterea neamului românesc nu poate avea loc decât într-o Românie nouă. Vechea Românie trebuie să moară pentru ca actuala generaţie să-şi asume construcţia unui nou proiect, a unui nou proiect care s-ar încadra în coordonatele spirituale ale neamului românesc.
Cine este duşmanul acestei noi Românii?
Vechea Românie şi cei care îi poartă duhoarea dezintegrării europene. Sunt cei care îşi spun azi „unionişti” şi pretind la un monopol asupra patriotismului, ţinând cu orice preţ să menţină noua generaţia în spatele gratiilor coliviei cu numele „România europeană”, unde este sortită morţii şi cea din urmă speranţă. Actualii „unioniştii” afirmă că tinerimea română nu are o altă cale decât putrezirea  în spatele unor proiecte eşuate şi atacă pe oricine încearcă să ridice capul din mormanele de gunoi, învinuindu-i de „lipsă de patriotism”. Într-adevăr, nu suntem patrioţii României de azi, suntem patrioţii tineretului şi României de mâine.
Actuala generaţie trebuie să înţeleagă că menţinerea sa în coordonatele marasmului „unionist” este păguboasă însăşi pentru soarta neamului pentru că nu oferă nimic în afară de nişte proiecte efemere. Nu statele, nu politicienii sunt cei care menţin neamul în viaţă, ci Biserica, strămoşii, mamele şi eroii. „Unioniştii” ne propun să sacrificăm toate acestea de dragul unui „stat unitar”, care nici nu promite a fi românesc. Acest adevăr trebuie să reţinem în cazul în care mai vrem un viitor pentru copii, nepoţii şi strănepoţii noştri.
Un lucru trebuie să reţinem, atunci când discutăm despre diverse momente politice, este faptul că nu există nici un stat care ar reprezenta şi apăra interesele românilor. Unicii apărători ai românilor sunt însuşi românii. România cu capitala la Bucureşti nu este decât un instrument al Washingtonului, Chişinăului nu este  decât un protectorat al Moscovei şi Bruxelles-ului, iar românii din tot arealul, dezorientanţi, continuă să fie manipulaţi ideologic pentru servirea intereselor unei sau altei puteri, în dauna propriilor sale interese naţionale.
La toate acestea vine incapacitatea românilor de a opune controlului informaţional o viziune ideologică integrală, un proiect care ar viza viitorului său şi al urmaşilor săi. România văzuta astăzi, vorba lui Dan Puric, seamănă cu o corabie în furtună. Însă nu furtuna e problema, ci corabia, care a fost găurită şi marinarii care se plimbă pe punte beţi criţă urlând cântece patriotice.
Cel mai grav este faptul că cel mai abuzat este tineretul românesc. Cei care reuşesc să scape din capcanele ideologice ale liberalismului şi comunismului, sunt împinşi în capcana „naţionalismului” manelist şi microbist, care se reduce la manifestări publice teribiliste. Un astfel de „naţionalism” nu îşi propune decât slăbirea morală a tinerilor, transformarea lor în masă de manevră, fără a realiza o schimbare reală. Acest lucru s-a evidenţiat cel mai bine la 7 aprilie 2009, când tinerii de la Chişinău au fost mânaţi de „patrioţii” de la Bucureşti şi Chişinău în gura lupului. Consecinţele le cunoaştem cu toţii.
Schimbarea trebuie să înceapă printr-o procedură de lecuire, care ar presupune negarea a tot ce înseamnă astăzi monopol ideologic: liberalism, comunist, fascism anarhism, unionism, europocentrism, umanism, egalitarism, ateism, toleranţă etc. În locul acestora trebuie să înălţăm un nou piedestal, pe vârful căruia va fi pus viitorul neamului românesc.

Octavian Racu

8 comentarii:

Anonim spunea...

Bun, dar așteptând schimbul de generații ce obținem ?

Igor Caraman spunea...

Bătrânețe

Anonim spunea...

Totusi in afara de vorbele inaltatoare si patriotarde nu se desprinde nici o schita a unei viitoare actiuni. Ramanem la vorba lui Lenin: ce-i de facut ? Textul e bun dar nu spune nimic.

Dan Nicu spunea...

Nu sunt si nu pot fi de acord cu mesajul acestui articol.

Cand ni se spune: "Schimbarea trebuie să înceapă printr-o procedură de lecuire, care ar presupune negarea a tot ce înseamnă astăzi monopol ideologic: liberalism, comunist, fascism anarhism, unionism, europocentrism, umanism, egalitarism, ateism, toleranţă etc. În locul acestora trebuie să înălţăm un nou piedestal, pe vârful căruia va fi pus viitorul neamului românesc.", observ doua linii in discurs:

1. Negarea unor lucruri
2. Constructia in spatiul eliberat a ceva nou.

Cum putem intelege "negarea tolerantei"? "negarea umanismului"?
Adica... punem in fata in-toleranta si in-umanitatea? Nu toleram, prin urmare dusmanim, ne cream toate conditiile ca sa legitimam orice actiune de distrugere a celor care nu sunt ca noi si care, prin simpla lor natura diferita, ne sunt dusmani.
Asta ni se propune?

Eu ma gandesc la cuvintele lui Anonimus: "Unius linguae uniusque moris regnum imbecille et fragile est".

Ce inseamna "sa ridicam un piedestal pe varful caruia va fi pus viitorul neamului romanesc"? Nu inseamna cumva... totalitarism?

Daca viitoarea Romanie a lui Octavian Racu este o Romanie totalitara, eu voi lupta impotriva ei.
Romania mea este o tara restaurata in granitele ei firesti, adica pana la Nistru, o democratie parlamentara care sa asigure tuturor cetatenilor ei respectarea drepturilor si libertatilor lor. Pentru ea voi lupta.

Anonim spunea...

România totalitara???
De unde ai scos-o?
Observ la tine un limbaj de lemn exact ca comuistilor.
"Luptam pentru pace".

Octavian RAcu spunea...

Inainte de a astepta un raspuns si o solutie, trebuie sa va intrebati daca sunteti:
1. Printre cei care sunteti gata sa renuntati la vechea Romanie - in special e vorba de lepadare de "unionism".
2. Va doriti un nou proiect

O mare parte nu reuseste sa treaca peste etapa 1, asa ca ar fi straniu sa va doriti o solutie.

Octavian Racu spunea...

Dan Nicu, îmi aminteşti de comuniştii care zilele trecute au organizat o acţiune de protest în care declarau că: "Oricine nu este comunist, este fascist. Orice anticomunist este fascist"

Gebeleizis spunea...

Cum se poate o noua Romanie prin "lepadarea de unionism" ?

Apoi tot vorbesti de un nou proiect, care este acela ? Ce ar trebui sa faca concret romanii ?

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: