Mărturii de după scuturi

8 aprilie 2010
Am fost scuipati, ingenuncheati, huiduiti si loviti cu pietre. Ne-am inecat in fum in cladirea parlamentului si am sorbit apa de jos ca sa supravietuim, dar nici pana astazi nu am inteles... de ce. Sunt marturiile unor politisti de la ”Scut” care au fost trimisi la 7 aprilie in centrul capitalei. Potrivit datelor oficiale, circa 275 de politisti au fost raniti atunci. Desi a trecut un an, Iurie Petic nu-si poate stapani lacrimile cand vorbeste despre 7 aprilie. A ramas fara dinti, s-a ales cu un picior fracturat si cu doua comotii cerebrale. Colegul sau Radu Plangau nu si-a schimbat nici acum uniforma patata de sange. Isi aminteste ca ploaia de pietre declansata asupra Presedintiei i-a surprins slab echipati si complet neprotejati.

Tentativele de a imprastia multimea nu s-au soldat cu niciun rezultat, asa ca politistii au primit ordin sa se retraga in cladirea Parlamentului. Aici au fost lasati practic sa se asfixieze.

Ulterior, politistii au fost evacuati. Ranitii au fost transportati la spital. Potrivit Ministerului de Interne la 7 aprilie au fost raniti circa 275 de colaboratori ai politiei, 54 dintre ei fiind internati. Majoritatea au suferit comotii cerebrale si fracturi.
protv.md

3 comentarii:

Vitalicus spunea...

Bataia cea mare. Bietii politisti.
http://www.youtube.com/watch?v=fpTXzMoXznA

Anonim spunea...

Securistii moldoveni si-au facut cuib legionar! HAHAHA
http://apropomagazin.md/2009/12/18/politia-are-aparare/

STASS spunea...

Anonim,ştii este la ruşi o vorbă:"Слышал звон но не знает откуда он",aşa şi tu.
please,nu încurca pi...da cu pi...deala

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: