Vitalie Nagacevschi consideră că mărturiile mele reprezintă bază pentru o urmărire penală

18 martie 2010
Preşedintele comisiei parlamentare speciale pentru elucidarea cauzelor evenimentelor din 6-7 aprilie, Vitalie Nagacevschi, consideră că declaraţiile lui Dragoş Galbur, publicate în mass-media, care deschid noi paranteze ale acţiunilor violente din aprilie, trebuie să reprezinte bază pentru iniţierea unei urmăriri penale.
“Dacă au fost astfel de declaraţii, atunci sunt mai aproape de o urmărire penală. Aici, cel mai probabil, în cadrul unei urmăriri penale persoana dată (Dragoş Galbur – n.r.) trebuie să fie invitat şi audiat. Atunci se va vedea ce va spune“, a declarat Nagacevschi pentru agenţia OMEGA, accentuând că în competenţele comisiei pe care o conduce nu intră investigarea vinei unei sau a altei persoane, ci stabilirea gradului de respectare a atribuţiilor organelor de stat la acel moment.

“Dacă într-adevăr a existat aşa ceva (ceea ce spune Galbur – n.r.), atunci ce făcea în acest caz Serviciul de Informaţii şi Securitate, de ce la acel moment nu s-au identificat aceste acţiuni şi nu au împiedicat încercările, pentru a preveni ceea ce este de prevenit“, a menţionat deputatul, concluzionând că atât poliţia, cât şi alte structuri de stat trebuiau să stopeze ceea despre ce un an mai târziu a anunţat Dragoş Galbur.

Pe 15 martie, Dragoş Galbur a publicat pe unul din portalurile informaţionale moldoveneşti o declaraţie cu privire la refuzul ministerul Justiţiei, condus de Alexandru Tănase, prim-vicepreşedintele PLDM, de a înregistra pe teritoriul Republicii Moldova organizaţia obştească “Noua Dreaptă“. Declaraţia lui Galbur deschide mai multe paranteze vizavi de evenimentele, care au avut loc în luna aprilie 2009 în Chişinău.

“Acum v-aș întreba domnul Tănase, dacă așa-i de mare antipatia față de legionari, de ce n-ați spus nimic atunci când legionarii din Basarabia înainte de 6-7 aprilie au vizitat sediul PLDM de câteva ori, discutând despre acțiunile ce urmau să aibă loc în urma alegerilor ”falsificate”?“, scrie Galbur, adăugând că în urma consultărilor din oficiul PLDM, liderul acestui partid, Alexandru Tănase, nu a “reproșat nimic legionarilor care erau acolo în fața mulțimii pe 6-7 aprilie strigând jos comunismul și sus democrația“.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: