Republica AVODLOM

16 martie 2010
Am rămas mega-marcat de acest articol:

Un grup de experți independenți a stabilit că schimbarea guvernului nu este suficientă pentru ieșirea din criză. Țara are nevoie de reforme radicale. Din sursele noastre am aflat că noua guvernare intenționează să facă câteva schimbări importante în procesul politic. În primul rând, votul la alegeri va deveni obligatoriu, iar ca să votezi va trebui să plătești. Cei care nu vor participa la votare vor fi pedepsiți și impuși să doneze sânge.

Pentru a demonstra că sunt slugile poporului, în fiecare dimineaţă, înainte de a intra în clădirea Parlamentului, deputații îşi vor lăsa pălăriile pe scări, astfel încât orice cetăţean să-i poată răsplati pentru munca pe care o fac. În plus, deputații vor plăti impozite în valoare de 100% din venit.

Ședințele Parlamentului se vor desfăşura la lumina lumânărilor, iar pentru fiecare propunere neacceptată, deputații vor fi pedepsiți cu biciul pe spinare. Regula va fi valabilă și pentru preşedintele parlamentului, care însă nu va face propuneri. Dat fiind faptul că nici o propunere a opoziției nu va fi acceptată, doar majoritatea parlamentară va deţine bice. Jumătate din listele electorale ale partidelor vor fi compuse din masochiști, pentru eventualitatea în care aceste partide trec pragul electoral, dar rămân în minoritate parlamentară.

Se vor face reforme și în domeniul judiciar. De acum înainte justiţia se va baza pe prezumția vinovăției.

Conștiința civică va cunoaște înălțimi nebănuite. Studenţii vor ieşi în stradă pentru a cere scumpirea contractelor, iar bătrânii vor organiza marșuri de susţinere a homosexualilor.

Economia va cunoaște un avânt important. Creșterea oilor și cultivarea cartofilor vor fi declarate oficial ramuri ale industriei. Pentru susținerea producătorului autohton, taxele vamale pentru importul de carne de găină vor constitui zero procente. Prostituția va fi oficial impozitată, iar din banii colectați se vor plăti profesorii de religie.

Importante modificări vor avea loc și în domeniul transporturilor. În Chișinău vor fi săpate tuneluri subterane prin care va circula un nou tip de transport - metrorutiera. Metrorutiera va putea fi oprită oriunde, iar ieșirea la suprafaţă se va face prin găurile de canalizare, care vor fi modernizate și dotate cu scări rulante.

Va intra în vigoare și un nou cod rutier. Pentru fiecare încălcare şoferii vor primi puncte. De exemplu, pentru trecerea pe roşu – 5 puncte, pentru deplasare pe contrasens - câte 1 punct pentru fiecare kilometru. La sfârşitul anului primii zece şoferi care au acumulat cele mai multe puncte vor obține dreptul de a deveni poliţişti.

Opoziției politice i se va oferi dreptul să treacă strada pe roşu, iar Partidului Comuniștilor - numai pe roşu.

Schimbări vor avea loc și în sistemul educațional. La facultățile de drept și economie toţi vor învăţa la buget, iar la cele de litere și fizică toţi vor plăti contracte. În plus, la facultatea de limbi străine vor fi admiși și băieți. Bursele se vor da în dependență de frecvența la lecții. La examene profesorii vor da mită studenților pentru ca aceştia să se pregătească.

Se va produce un schimb de accente la nivel identitar. În constituție limba oficială va fi limba română, iar la şcoală se va preda limba moldovenească. Toate cărţile în limba rusă vor fi subtitrate în limba de stat. La cinematografe nu se vor arăta decât filme autohtone, câte unul pe an.

Libertatea de exprimare va fi asigurată prin reformarea sistemului mass-media. Gazetele se vor tipări pe hârtie abrazivă, pentru a servi doar ca suport informațional. În televiziune se vor produce mai puține schimbări și ştirile vor fi arătate tot în pauzele dintre reclame, ca și astăzi.

Drept rezultat, oamenii vor deveni mai buni. De Anul Nou, copiii vor umbla de la casă la casă și vor împărţi bomboane și colaci. Oamenii vor deveni mai sinceri. La nuntă, mesenii vor striga: "amar!", iar mirii îşi vor trage palme.

Ca rezultat al tuturor acestor reforme democratice și de îmbunătățire a nivelului vieții, se vor produce importante schimbări geopolitice. Forţele de menţinere a păcii de pe Nistru vor scrie declaraţii că vor să plece acasă, dar Guvernul de la Chișinău nu le va da voie.

Moldova va deveni membră a Uniunii Europene și va ridica cerințele Uniunii față de membrii săi până la un asemenea nivel, încât Portugalia va fi nevoită s-o părăsească. Portughezii vor sta la coadă la Ambasada Moldovei din Lisabona pentru a veni la Chișinău să construiască stadioanele pentru Olimpiada din 2020.

Autor: Marcel Spatari
Sursa: http://spataru.blogspot.com/2009/09/tara-avodlom.html

2 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

Bun frate, bun !

Anonim spunea...

suna frumos...cel mai important e ca toate expuse suna amuzant...succes reformatorilor!!! :)

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: