E timpul să revenim acasă

14 februarie 2010
Pe data de 24 ianuarie 2010, dată cu o încârcătură istorică deosebită pentru întreaga suflare românească, la Chişinău a fost constituit Grupul de Iniţiativă pentru relansarea MURM şi, în paralel, pentru constituirea structurilor Asociaţiei PRO ROMÂNIA! Preşedinte al Grupului de Iniţiativă a fost ales Ilie Bratu, vicepresedinţi - dnii Dumitru Vengher şi Sergiu Laşcu, secretar - dl Alexandru Olevschi. Odată cu instaurarea la putere în R.Moldova a forţelor democratice şi proeuropene, s-au creat condiţii reale pentru reluarea eforturilor de constituire a unei formaţiuni politice care ar avea ca obiectiv major readucerea teritoriilor româneşti de la est de Prut , ocupate şi anexate în 1940 de Uniunea Sovietică, la trupul Patriei-mamă România, altfel spus, lichidarea consecinţelor Pactului Molotov-Ribbentrop.

Spre deosebire de partidele care alcătuiesc AIE (dar şi unele partide extraparlamentare), care au ca obiectiv integrarea R.Moldova în UE ca stat independent şi, pe deasupra, şi neutru, noi susţinem cu toate argumentele de rigoare că teritoriile româneşti înstrăinate de la est de Prut se pot integra în Uniunea Europeană într-un singur mod: prin (Re)Unirea cu Patria-mamă România (varianta germană)!
Trebuie să ne grăbim să constituim şi să înregistrăm o astfel de formaţiune politică (acum e momentul!) pentru a putea oferi concetăţenilor noştri o soluţie reală de integrare în UE!
După cum ştiţi, în decembrie 2009, Ministerului Justişiei a înregistrat Asociaşia Obştească PRO ROMÂNIA (AOPR) al cărei scop principal este educarea patriotică şi conştientizarea populaţiei R. Moldova de necesitatea imperioasă a revenirii teritoriilor româneşti de la est de Prut, ocupate şi anexate în 1940 de Uniunea Sovietică, la trupul Patriei-mamă România… Toate bune, însă, din păcate, o Asociaţie obştească nu poate participa la alegeri, nu poate accede în Parlament, or, Reunificarea Ţării este posibilă numai pe cale parlamentară! Iată de ce este imperios necesar ca pe eşichierul politic al R.Moldova să apară cît mai curînd posibil o formaţiune politică al cărei scop principal declarat ar fi readucerea teritoriilor româneşti înstrăinate de la est de Prut la trupul Patriei-mamă România!
Ţinînd cont că denumirea ,,Mişcarea Unionistă din R.Moldova” s-a incetăţenit deja in minţile concetăţenilor noştri, mulţi şi aderaseră la ea, fondatorii Grupului de Iniţiativă au convenit să păstrăm şi în continuare această denumire, care ni se pare cea mai potrivită pentru moment. S-a convenit ca aceleaşi persoane să adere concomitent şi la MURM, şi la AOPR, căpătînd, astfel, o dublă calitate.
Fraţilor! Mă adresez tuturor patrioţilor români din stînga Prutului şi, îndeosebi, tinerilor, oriunde v-aţi afla: înrolaţi-vă neîntîrziat în MURM/AOPR, contribuiţi la fondarea unor organizaţii primare MURM/AOPR în satele şi oraşele voastre de baştină, fiţi activi, ridicaţi-vă cu toţii la lupta sfîntă pentru Reunificarea Ţării şi Neamului Românesc cît încă nu-i prea tirziu!
Atît Statutul AOPR, cît şi Statutul şi Programul MURM, precum şi toate formularele de care ve-ţi avea nevoie, le găsiţi pe SITE-ul nostru: www.proromania.net. Tot aici vă puteţi informa despre activitatea noastră chiar de la începuturi.
Atenţie! O persoana devine membru MURM/AOPR după ce completează adeziunile respective şi semneaza în listele corespunzătoare ale membrilor MURM/AOPR. Persoanele care aderă la MURM achită o taxă de aderare (vezi cap. IX din Statutul MURM) şi semneaza în borderoul respectiv.
Înfiinţarea unei organizaţii primare MURM/AOPR se autentifică prin Procesul Verbal respectiv şi Lista Fondatorilor organizaţiei primare.
Persoanele care au fondat organizaţii primare MURM/AOPR sunt rugate să prezinte procesele verbale, listele fondatorilor şi taxele de aderare însoţite de borderourile respective dlui Alexandru Olevschi (tel 079783122; e-mail: olevschi_alex@yahoo.com), sau dlui Dumitru Vengher (tel 079403953; e-mail: wenger@mail.md).
Să ne grăbim, fraţilor, timpul ne presează!

Jos hotarul de la Prut!
România Mare – vechile hotare!

Ilie Bratu, tel. 069053287; 0.04/0722/555096; e-mail: ibratu_romar@yahoo.com

1 comentarii:

Macari Adrian spunea...

Doamne Ajuta!

Doar cu asemenea initiative putem sa indeplinim visul sfant al stramosilor!

Unirea!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: