Îl trageţi pe Voronin la răspundere ori demisionaţi!?

26 ianuarie 2010
Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, a declarat ”că el este sigur că torturile de după 7 aprilie s-au făcut la ordinul lui Vladimir Voronin”. Bine, o fi sau nu așa, noi nu știm! Dar știți ce cunoaștem noi cu siguranță? Că Alexandru Tănase e Ministru al Justiției, iar atunci când ditamai ministrul spune că Voronin e vinovat de moartea și schingiuirea a sute de tineri, e grav de tot fraților! Dacă Tănase era și acum un „biet” prim-vicepreședinte de partid, atunci asemenea declarații puteau trece lesne neobservate, deoarece asta e strategia opoziției, pe unde acuză mai cu dovezi, pe unde fără, important e să nu tacă. Dar când asemenea acuze vin din partea Ministrului Justiției, atunci Voronin trebuie să răspundă penal pentru ce a făcut, ori Tănase să-și dea demisia pentru declarații nefondate.

Știți cum iese cu declarația asta a lui Tănase? E ca și cum respectabilul său tată, Constantin Tănase, ar titra pe prima pagină a ”Timpului” precum că Praporșcic de la Flux e homosexual și-o face cu Roșca. Atâta timp cât Constantin Tănase și cei de la „Timpul” nu vor aduce dovezi clare în aceste sens, atunci Praporșcic și Roșca i-ar da în judecată, iar daunele plătite vor fi scumpe. Cam așa și aici, numai că la o cu totul altă scară și la un interes public mult mai sporit.

Noi, cei ce am mers toată vara și ne-am pus obrazul la bătaie pentru partidele care sunt acum la Putere, așteptam de mult o asemenea declarație din partea lui Tănase, mai ales că asta spuneam și noi oamenilor pe care i-am convins să voteze cu democrații.

Acum mai rămâne un singur lucru de făcut, Tănase să probeze declarațiile făcute, iar Voronin și toată haita de bandiți din jurul său să fie trași la răspundere. Papuc, Mejinschi, Roșca, Botnari, Reșetnicov, Gurbulea, Pîrlog, dar și funcționărașii mai mici, să răspundă pentru toate fărădelegile de care i-a acuzat chiar Tănase, Ministrul Justiției din Republica Moldova.

Domnule Tănase, știu că sunteți un om de onoare, iar odată cuvântul dat, trebuie respectat. Deci ce facem? Îl tragem la răspundere pe Voronin sau vă cereți scuze public și demisionați?

autor: Alex Cozer

3 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

de acord cu Cozer, ori fac treaba astia noi, ori s-o plece binevol ! Tara e a tineretului, am demonstrat-o si-o vom mai demonstra daca va fi nevoie. Voronin trebuie bagat la rece, fara frica, trebuie si gata !

Anonim spunea...

nu vedeti ca fug acum ca soriceii de pe corabie !

Andrei Creacico spunea...

De-acord, degrabă se împlineşte anul de la 7 aprilie, dar clasa politică afară de a lătra aiurea, acuzîndu-se reciproc, nu face absolut nimic.

Personal cred că comuniştii şi compania sînt învinşi definitiv şi nu au şanse să aibă putere de decizie în noul parlament, de aceea actuala guvernare trebuie să demonstreze că au venit să facă dreptate (fapt de care am temei să mă îndoiesc), altfel să se care! Mancurţi pseudo-patrioţi am mai văzut la putere, nu e ceva nou pentru plaiul moldav

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: