Monumentul eroilor sovietici demolat în Georgia va fi restaurat la Moscova

24 decembrie 2009
Primarul Moscovei, Iuri Luzhkov a declarat că un monument al eroilor celui de-al doilea război mondial care a fost demontat în Georgia va fi restabilit şi amplasat în capitala rusă.
Luzhkov a spus că autorul monumentului din perioada sovietică, sculptorul georgian Merab Berdzenishvili va fi chemat să participe la lucrările de restaurare. Monumentul de 50 de metri înălţime a fost demontat duminică la Tbilisi, autorităţile georgiene explicînd că au dorit să cureţe locul pentru o nouă clădire care va găzdui unele lucrări ale Parlamentului. În timpul demolării, o femeie şi copilul ei au fost ucişi accidental.

4 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

Trebuie si la noi de inceput demolarile in masa a "monumentelor" sovietice, suntem in sec. 21, exista loc pentru alte monumente si statui decit cele pe care le avem.

STASS spunea...

Să topim tancurile sovietice, care stau la noi ca monumente,şi să turnăm din ele clopote

Pavel spunea...

iata ei au curaj,da nu ca conducerea noastre care tace.Demult trebuia luata decizia de demolare,in genere interzicerea posturilor de televiziune in rusa si a ziarelor,jurnalelor in rusa...nemaivorbind de publicitate...INLATURAREA LIMBII RUSE DIN MOLDOVA,LASA-I SA INVETE ROMANA

familiaPtrascu spunea...

da gruzinii is bravo, shiau dat seama ca nui nish un fel de erou ci ocupant sovietic, la asha mirshavenii monumente tre de facut pe zapada cu umezeala galbena shi calda :D

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: