Moldova - una dintre ţările cu cei mai mulţi alegători ucraineni

28 decembrie 2009
Datele făcute publice de Comisia Electorală Centrală de la Kiev arată că R. Moldova se numără printre ţările cu cei mai mulţi alegători ucraineni, stabiliţi în afara ţării lor de origine.
Potrivit CEC de la Kiev, în Moldova sunt mai mult de 70 mii de ucraineni cu drept de vot. În alegerile prezindenţiale din Ucraina, aceştia vor putea vota la două secţii de votare – la Chişinău şi Bălţi, precizează HotNews. În Germania, numărul votanţilor originari din Ucraina trece de 100 mii. În Rusia, numărul electorilor ucraineni aproape ajunge la 60 mii. Cei mai puţin alegători ucraineni sunt în Italia – puţin trecut de 1000 persoane.
În alegerile prezidenţiale din Ucraina, fixate pentru 17 ianuarie 2010, vor vota ucraineni din diaspore din 25 de ţări. Numărul total al cetăţenilor ucraineni, care vor fi incluşi în listele de vot, se ridică la circa 37 milioane. Kievul va organiza 33 mii 695 de secţii de votare, dintre care 113 – peste hotare.
sursa: hotnews.md

6 comentarii:

Pavel spunea...

acasăăăăăăă.........

ajunge sa-i gramadim si sa-i tinem aicea

Dragoș Galbur spunea...

hahah)) ei las, macar nu-s atit de agresivi si porcosi ca rusii, asa numai oleaca)) personal, ii vad mult mai omanosi pe hoholi decit pe dihori

Pavel spunea...

PAI DACA NE STIMEAZA LASA-I SA INVETE SI EI LIMBA,CA NICI O BOABA NU STIU...ASA-CA NU SUNT DEPARTE DE EL(da de omanosti asa cred si eu,sunt putin altfel,dar numai "putin" ) )))))))))))))))

Dragoș Galbur spunea...

cei drept, aici sunt de acord cu tine, daca unii dintre rusi mai scheauna in romana, ap hoholii is zero.
La nordul tarii e catastrofa cu hoholi, au inundat totul... Am impresia ca in citiva ani va ramine doar Chisinaul cit de cit romanizat ((

Anonim spunea...

auuuuu, oameni ce vorbiti haholii intodeauna au fost ostili fata de molodoveni (adica basarabeni) nu tineti mine cum Iusinko a declarat "Вы расуждаити как малдаван" si asta in public, ei daca pe rusi nui recunosc cars cu adevarat fratii lor slavi, de noi nici nu mai vb.
Din pacate, din tarile vecine navem frati (exceptie Romania) suntem pe cont propriu.

Anonim spunea...

Nu comunic

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: