Aşa numiţii "maldaveni" vor Moldova Mare.

18 decembrie 2009
Moldovenismul mă omoară, m-a omorât mereu, e ceea ce trezeşte ruşinea în mine.Din păcate puţini ştiu adevărata istorie şi din această cauză avem "moldoboi". Majoritatea adepţilor a acestui curent politic sunt ruşi care se numesc moldoveni şi în nici într-un caz români.De la o bucată de vreme moldovenismul a început să muteze asemeni unui virus şi "moldoboii" vor MOLDOVA MARE (oare ce are un rus cu Moldova lui Ştefan cel Mare?).


Mă întrebam: "ce mai este dracu' şi Moldova Mare?". Este vorba de Moldova lui Ştefan cel Mare, ei vor nu ştiu prin ce mod să întoarcă teritoriile care erau numite moldoveneşti în urmă cu 500 de ani. Am rămas pătrat când am auzit că unii românii din Bucureşti şi Banat nu sunt împotrivă ca Moldova Mare să se refacă.
Dar haideţi să vă spun ceva despre moldovenii din România:
1) Nu ştiu să vorbească rusa şi nici nu vor să ştie.
2) Sunt cei mai mari luptători pentru a readuce basarabenii înapoi în sânul familiei româneşti.
3) Sunt cei mai numeroşi români.
4) Sunt mândri de originea şi tradiţiile lor.
5) Nu-i iubesc deloc pe bănăţeni şi bucureşteni.
6) La ideea de separatism reacţionează violent.
Cei din Bucovina în marea majoritate nu se mai consideră români,dar nici moldoveni. Le place condiţiile din Ucraina şi nu prea vor ROMANIA MARE.
Dacă ei se consideră parte a Moldovei lui Ştefan cel Mare, ei se consideră automat parte a României. Dacă moldovenii din RM sunt fraţii moldovenilor din România, care se consideră şi sunt români, noi, cei de dincoace de Prut, cine suntem? Tot români, nu-i aşa? Marea ironie a sorţii constă în aceea că anume aşa-zişii „ocupanţi ruşi” au făcut tot posibilul pentru a păstra conştiinţa etnică multiseculară şi sentimentul statalităţii moldovenilor. Nu e nici-o ironie aici, ci un scop geopolitic evident, îndreptat împotriva României. Altfel ar trebui să credem că moldovenii dintre Nistru şi Prut s-au separat de bună voie de consângenii lor de dincolo de Prut şi că moldovenesc înseamnă deznaţionalizat, rusificat, rural, retardat din punct de vedere cultural şi lingvistic…
Sau acestă ţară va fi cu adevărat ROMÂNEASCĂ, sau deloc nu merită să fie.

P.S: Suntem români şi punctum....Trăiască ROMANIA MARE !

6 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

Sunt si eu de acord sa se refaca Moldova Mare doar in contextul Unirii cu Romania. Moldova Mare din Romania Mare e un lucru normal. Iar cei antiromani si porci rusi sa suga degetu mai departe, Unirea va avea loc, noi suntem cei care o vom efectua-o !!! UNIRE FRATILOR !

Anonim spunea...

Corect, si in mine trezeste rusinea, si inca una mare, de unde dracu grigorciuc si toti retarzii de genu lui sa fie moldoveni si sa pretinda la moldova mare?! de undeeeee? ALO, toti comunistii impuscati si spinzurati in PMAN, cit mai urgent va rog !

Andrei Cebotari spunea...

ha ha ha:))))
aş vrea şi io aşa...enorm de mult aş vrea să se refacă în aşa condiţii..

Din Bucovina spunea...

La noi e mai greu cu chestia asta, daca Moldova macar are acolo 1% probabilitatea sa se uneasca cu Romania, atunci avem 0, ne-au furat total identitatea, suntem citeva sute care mai vorbim romana...

Anonim spunea...

Trebuie sa avem rabdare fratior,incet da sigur.Cum am avut rabdare pana in 1918 de la Marea Unire a lui Mihai Viteazu din 1600 puteam avea si de acum incolo :D Nu dispare asa cu una cu doua visul asta.

Anonim spunea...

SUNT ROMAN SI VA ROG DIN TOT SUFLETUL SA NU UITATI K SUNTETI ROMANI. TRAIAN BASESCU SPER SA AIBA CURAJ SI SA IA ATITUDINE.ROMANII VA CONSIDERA FRATI SI STITI BINE ASTA. VORBITI LIMBA ROMANA, SUNTETI ORTODOXI,GANDITI ROMANSTE SUNTEM FRATI.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: