Steagul Imperiului Rusesc? asta chiar că n-o înţeleg

14 decembrie 2009
Dacă tot ştirea principală din Moldova e acum conflictul dintre creştinii ortodocşi şi comunitatea evreiască, m-am gândit şi eu să mă informez mai profund la capitolul dat. Până la urmă ce să zic, îi înţeleg pe enoriaşi şi le înţeleg indignarea, astăzi menora, mâine semiluna, poimâine budda şi tot aşa, hai să fi serioşi. De ce oare din start n-a putut amplasa comunitatea evreiască menora la locul comemorării evreilor. Dar, există un mare dar aici, cât de multă dreptate n-ar avea enoriaşii în frunte cu părintele Cibric, fraţilor, legea-i lege, de aia e făcută ca să fie respectată, iar dacă fiecarui căruia nu-i place ceva pe stradă va proceda la fel ca enoriaşii, păi unde ajungem? Nu pot s-o clasific ca vandalizare sau profanare pentru că nu am competenţa, dar una pot să spun, cam sălbăticuţ gestul. Păi nu mai bine îi suna ÎPS Vladimir lui Filat şi-l ruga să scoată menora din centru? Şi nu avea să fie atâta tam-tam, dar aşa uite că s-a declanşat un nou scandal, şi ca de obicei îi vinovat Chirtoacă)). Existau metode alternative de a scoate menora din centru, fără tot spectacolul ăsta, sunt sigur de asta. Şi uite că tot cotrobăind prin video-urile de ieri am remarcat un steag la vederea căruia am tresărit - Steagul Imperiului Rusesc şi al dinastiei Romanovilor (wtf?) Aşa steag am văzut doar la Bălţi la naziştii ruşi de la FC Olimpia comunistă a lui Vladimir Vitiuc şi la televizor la marşurile naţionaliştilor ruşi. Nu am nici-o explicaţie ce căuta el printre enoriaşii ortodocşi care au protestat ieri? Înţeleg tare bine că mitropolia Moldovei se supune mitropoliei moscovite, dar fraţilor, dacă nu vreţi menora păi nu scoateţi şi cârpa aia rusească că vă contraziceţi singuri pe voi. Personal am rămas indignat şi înjosit văzând cârpa aceasta printre creştinii moldoveni. Mulţi vor spune că acesta a fost şi flagul Imperiului Bizantin, primul imperiu ortodox, dar asta nu contează atâta timp cât reprezintă Rusia, iar dacă cunoaşteţi pic de istorie, anume acest popor a călcat în picioare în perioada comunistă tot ce-i creştinesc, anume acest popor ne-a distrus practic cultura şi limba română, iar noi ce facem, îi promovăm cârpele? Ruşine!

25 comentarii:

Anonim spunea...

Pacat ca pe Cibric nu l-o intrebat nimeni despre aceasta carpa la conferinta de presa de astazi...

Dragoș Galbur spunea...

Iachim, stiu precis ca si ai vazut-o cirpa data la asa numitii nationalisti rusi de la Balti ?!

e un steag pagan, n-are ce cauta aici, deci ce se gindeste Cibric?! menora nu se poate iar cirpa da?! hai sa fim seriosi, suntem romani crestini ortodocsi.

Echipa Orasul Patria spunea...

Eu singur am ramas trasnit ca de fulger kind am vazut in secventele video kirpa data...

Andrei Cebotari spunea...

Rusii au daramat o multime de biserici si interziceau lumii dreptul de a se ruga Domnului afirmand ca Dumnezeu nu exista...Imi povesteau buneii ca cei care totusi se rugau sau aveau o cruciulitsa la gat erau foarte crunt pedepsiti...Trebuie de mentionat ca daramand biserici ei luau cupolele bisericesti si clopotele care pe urma le topeau si-si faceau arme..
Deci...nu merita bucata ceea de carpa sa se afle langa ceva crestinesc...Nu ma adancesc caci Dragos a mentionat mai sus totul foarte corect...

Daniel Moscalenco spunea...

Cibric e un handicapat.l-am vazut de citeva ori la manifestatii de acest gen, mi se creaza ca-i un fel de provocator al mitropoliei moldovei.
Mie personal menora nu-mi incurca, nu vad de ce ar trebui sa se faca atita fum din nimic. la urma urma e sarbatoarea lor si au si ei dreptul sa o serbeze.

Pe mine mai mult ma intereseaza altceva. De ce cibric & co nu reactioneaza tot asa cind vad simbolica comunista, ca comunistii au facut mult mai mult rau bisericilor decxit evreii.

George Simion spunea...

mda, vazusem si eu si eram destul de confuz...

Dragos, dar ce zici de ultrasii de la Zimbru Chisinau, care au jucat la un turneu amical cu ultrasi din Rusia, cu steagul Rusiei pe gard...

Dragoș Galbur spunea...

George, am jucat si eu la turneu, noi am pus tricolorul, rusii au pus steagul rus, bielorusii pe cel bielorus, cei de la Balti din pacate au pus cacatul asta imperial rus.

Anonim spunea...

La meciurile Olimpiei Balti mereu apare carpa aceasta imperica...
La Zimbru in galerie nu am vazut niciodata afisat vreun steag rusesc, doar se gasesc specimene care vin in tricouri imprimate "eu_sunt_rus"...

Apropo, situatia din galeria Zimbru e aproape identica cu cea a Timisoarei... Acolo la fel destul de rar, sa nu spun niciodata, se afiseaza tricolorul si se scandeza "ROMÂNIA"...

George Simion spunea...

pai bine frate, dar o echipa din Romania de ce nu ati chemat? :(
Ultra Boys tot tricolorul l-au pus?

Anonim spunea...

UltraBoys si-a afisat doar bannerul...

Problema este ca UltraBoys nu sunt "înfrăţiti" cu nicio galerie din Ţara-Mamă... Acolo sunt pro-ruşi...

Nu sunt eu competent de a lămuri acţiunile celor de la UltraBoys deoarece eu sunt membru al grupării "Oastea Fiară", una cu un profund mesaj patriotic ROMÂNESC.

Sergiu spunea...

Pai fratilor haide sa nu incurcam lucruri. Steagul acesta nu este un sibol pagan sau etc.. Este un steag Crestin! El simbolizeaza imperiu Ortodox pe care vor sa construiasca Crestinii Rusi. Iar in privinta rusilor, haideti sa nu cadem in extrema, nu au destrus rusii bisericile. Varog daca sunteti Crestini sa nu vorbiti prostii si nu incurcati comunisti cu rusi.

Sergiu spunea...

Si inca una, ce va uitati la olimpia balti, astea sunt niste porsi nu rusi! Voi credeti ca acestea au macar ceva sfant in ei? Nu spun eu!!! Ei sau uitat la nationalistii rusi si au inceput sa copie pe ei fara ca macar sa dee seama ce inseamna!

Dragoș Galbur spunea...

George, i-am invitat pe 6 baieti de la Poli Iasi, dar n-au putut sa vina, ceea ce deja nu ma intereseaza. Sunt mai multe chestii neclare in incinta galeriei Zimbru, dar stiu una si buna, noi suntem "Oastea Fiara" si suntem romani !

Dragoș Galbur spunea...

Sergiu, adica?! Vad ca-i aperi pe rusi si nu te inteleg. Le dau viata intreaga muie la toti rusii si la tot ce-i rusesc, sa nu-i vad nici pe ei nici pe acei crestini cu cirpa imperiala, in rusia lor sa si-o scoata, aici avem TRICOLOR

Anonim spunea...

Citeste comentariile la www.basarabeni.ro.

dumitru spunea...

steagul respectiv chiar că nu are ce căuta!!! în rest nu e atât de rău ;)

Anonim spunea...

informaţi-vă mai bine http://mdn.md/index.php?view=viewarticle&articleid=5600

Dorin spunea...

nu faceţi declaraţii fără a cunoaşte

Dorin spunea...

1. Culorile (de sus în jos) negru-galben-alb au fost oficializate pentru prima dată în această ordine şi în această formă (dungi orizontale, lungime, lăţime, proporţii) de către împăratul Rusiei Alexandru II în anul 1858. Dar nu acest an şi nu Rusia este prima care a consfinţit aceste culori.
2. Începînd cu anul 1497, aceste culori încep să fie folosite oficial ca însemn al continuităţii politico-spirituale dintre cnezatul Moscovei şi Imperiul Bizantin ca urmare a căsătoriei marelui cneaz al Moscovei Ioan III Riurikovici cu Sofia Paleolog, nepoata de frate a ultimului împărat bizantin căzut în ultima zi de luptă la apărarea Constantinopolului împotriva otomanilor. Această continuitate a constat în unirea culorilor negru-galben ale Imperiului Bizantin cu culoarea albă a veşmintelor şi a calului Sfîntului Gheorghe Purtătorul de biruinţă de pe blazonul cnezatului moscovit.
3. Culorile negru-galben au devenit oficiale ale Imperiului Bizantin începînd cu anul 1261 cînd bizantinii i-au alungat pe cotropitorii europeni din Constantinopol şi au restabilit capitala cucerită şi devastată de catolici în anul 1204.

Dorin spunea...

4. Culoarea albă îl simbolizează pe Sfîntul Gheorghe Purtătorul de biruinţă care – deloc întîmplător – este totodată blazonul binecredinciosului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfînt şi al cuscrului acestuia Ioan III, marele cneaz al Moscovei. Sfîntul Gheorghe, reprezentat, de obicei, călare pe un cal alb, străpungînd cu suliţa un dragon doborît sub copitele calului, simbolizează biruinţa Bisericii lui Hristos asupra „vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi”.
5. Îmbinarea culorilor galben-alb – ambele reprezentînd suveranitatea politico-culturală a celor două state istorice – reprezintă continuitatea politico-spirituală a Imperiului Bizantin şi a ţărilor de tradiţie politico-culturală bizantină cum ar fi Rusia Kieveană, Gruzia (Kartvelia-Iveria), Ţaratul Vlaho-Bulgar, Serbia, Albania, Cnezatul Moscovei, Ţara Românească, Ţara Moldovei, precum şi a ţărilor moştenitoare ale acestora.
6. Îmbinarea celor trei culori – negru-galben-alb - simbolizează, astfel,
(1) continuitatea (dăinuirea) politico-spirituală a tuturor ţărilor de tradiţie ortodoxă cu maica lor politico-culturală – Împărăţia Creştinească a Răsăritului (numită în publicaţiile ştiinţifice „Imperiul Bizantin”);
(2) unitatea (sobornicia) cultural-spirituală a ţărilor şi popoarelor de tradiţie ortodoxă şi, prin urmare, solidaritatea lor în faţa ispitelor vremurilor;
(3) biruinţa creştinilor asupra cotropitorilor necreştini.
7. Dat fiind faptul că acest steag a fost interzis de către regimul nelegitim şi totalitar bolşevic care, cu sprijinul cercurilor financiare din SUA şi Marea Britanie, a preluat în mod criminal şi genocidal puterea de la Imperiul Rus, el a căpătat şi o semnificaţie pregnant anticomunistă, antibolşevică, antitotalitară, ceea ce îi face pe răuvoitorii şi dezinformatorii de orientarea respectivă să-l califice, fără nici un temei istoric, drept un steag „fascist”.

8. Aceste culori, în felurite formate, sînt folosite pe parcursul multor veacuri în Patriarhia Ecumenică, în mănăstirile de pe Muntele Atos, în bisericile ortodoxe din Patriarhia Ierusalimului. Dată fiind importanţa şi măreţia simbolismului acestor culori, steagurile respective (cu sau fără alte simboluri adăugate pe fundalul galben) sînt asumate, în particular în Rusia post-sovietică, deseori abuziv, de diverse organizaţii mai puţin legate de Ortodoxie, ceea ce nu implică nicidecum desfiinţarea simbolismului originar şi netrecător al îmbinărilor acestor trei culori.

Dorin spunea...

La acest steag au dreptul toţi creştinii Ortodocşi de orice neam, însă doar cu scopul de apărare a Ortodoxiei, a Bisericii lui Hristos, a acelei Biserici care e în duhul canoanelor Bisericii Ortodoxe şi a celor 7 Sinoade Ecumenice, orice alt scop îngust este meschin şi e o nerozie a-l utiliza la meciurile de fotbal.

Dragoș Galbur spunea...

e un steag pagin, n-are ce cauta nici el nici menora pe pamintul nostru drag. ma pis pe tot ce-i legat de rusi, necatind ce reprezinta

Dorin spunea...

Tocmai că nu e un steag păgîn şi nu e doar rusesc. Se identifică cu el toţi ortodocşii din Muntele Athos, Ierusalim, Georgia şi din toată lumea care au ca identitate moştenirea creştină de sorginte bizantină, toţi cei care-l recunosc pe Hristos ca Unic Cap al Bisericii, toţi cei care-şi apără credinţa Ortodoxă şi ţin de Hotărîrile celor 7 Sinoade Ecumenice şi de Canoanele Bisericii Ortodoxe. Orice alt scop pentru care ar fi folosit acest steag e unul îngust, limitat, nerod şi meschin şi nu are nici o legătură cu Ortodoxia dacă este folosit fie de ruşi, fie de sîrbi, fie de bulgari la meciurile de fotbal sau în scopuri şovine. Dacă eşti cu adevărat Ortodox te-ai informa şi ţi-ai retrage cuvintele.Doamne ajută!

Anonim spunea...

Dorin, lasa aberatiile:

"11 июня 1858 г. Александр II утвердил имперский государственный флаг черно-желто-белых цветов. Это произошло в годы светлого возрождения России после тяжелой Крымской войны, в годы высокого подъема Русского народного духа. В указе повелевалось, чтобы все “знамена, флаги…употребляемые для украшений при торжественных случаях, были из Гербовых цветов Империи Русской”."

Bag p*la in aceasta carpa ruso-ocupanta! Sub aceste culori, pisam-as pe ele, au fost cotropite o multime de tari!

Acest "flag" pseudo-ortodox nu merita decat 4 litere M U I E

Anonim spunea...

Voi ce sunteţi debili ????????????????????????????????????????????????????????
ACESTA E STEAG BIZANTIN, Imperiu care a dăinuit o mie de ani şi a influenţat etnogeneza poporului român, IMPERIUL RUS a PRELUAT DRAPELUL.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: