Simbolurile comuniste pot fi interzise prin lege

19 noiembrie 2009
Mişcarea Europeană din Moldova (MEM) a lansat un apel către Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) de a propune un proiect de lege prin care să se interzică simbolurile comuniste. Secretarul general al MEM, Igor Clipii, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că este necesar ca o astfel de lege să fie aprobată până la eventualele alegeri repetate. „Lansăm un apel către AIE să înainteze un proiect de lege prin care să se interzică simbolurile comuniste şi acest lucru trebuie să se întâmple până la eventualele noi alegeri. Mai mult de atât, acest lucru trebuie făcut prin transparenţă maximă, în caz contrar, ne-am putea trezi cu mai mulţi de Pavlic Morozov şi s-ar putea ca, peste ani, fiul lui Valeriu Boboc să afle că tatăl său a fost terorist”, a adăugat Igor Clipii.

Preşedintele MEM, Oleg Serebrian, a menţionat că va încerca să-i convingă pe membrii Alianţei să susţină acest proiect. Oleg Serebrian a ţinut să menţioneze că lansează acest apel în calitate de preşedinte al MEM şi nicidecum în calitatea sa de deputat în parlamentul R. Moldova.

Solicitat de jurnal.md, deputatul comunist, Grigore Petrenco a declarat că nu doreşte să comenteze „toate aberaţiile”.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Oleg Serebrian a chemat forţele politice din ţară să soluţioneze criza politică, luând în considerare că au rămas doar 3 săptămâni până la termenul limită de alegere a preşedintelui R. Moldova. „Riscăm ca anul 2010 să fie la fel ca şi 2009 - un an electoral”, a conchis Oleg Serebrian.

Sursa: JURNAL

7 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

si care-i problema?! de ce se intinde atit de mult rezina?! afara din lege si basta ... e foarte simplu, dar se pare ca cuvia ii convine !

Andrei Cebotari spunea...

si ce va fi din asta???
Daca le vor interzice simbloica va invia cineva cazut de regim???
prostii,ei singur vor disparea cu timpul!

Andrei spunea...

sunt total anticomunist dar si contra cenzurii. ce va urma dupa aceasta interzicere? interzicerea simbolurilor nationaliste, patriotice, sub diferite pretexte. feriti-va de cei ce vin cu cenzura!

Sclifososo spunea...

:D cum se spune: vrei pace pregateshtete de razboi, deci eu is pro sai interzicem shi tot ce poate mirosi a comunism, asat nui cenzura, asta e nimicirea paducilor, sau andrei ii lashi sa traiasca pe tine pentru ca eshti democrat?

Sergiu Ciobanu spunea...

nu doar "pot fi", ci TREBUIE interzise prin lege...
daca ma prinde vreun politist "pictand" svastici pe garduri, ce-mi face, ai?

Sclifososo spunea...

da ce satzi faca? e democratzie doar :D o satzi ureze o zi frumoasa in continuare

Dragoș Galbur spunea...

posibil si-un autograf sa ceara daca-i spui c-ai fost pe 7 aprilie in PMAN))

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: