CIA vrea sa monitorizeze Internetul

22 octombrie 2009
Serviciile de informatii americane investesc in tehnologie care sa le permita monitorizarea unor site-uri precum Twitter, Youtube sau Amazon, dar si a blogurilor. Pentru a putea urmari cantitatea imensa de informatii de pe Internet, In-Q-Tel, ramura CIA care se ocupa de investitii, finanteaza o companie de software numita Visible Tehnologies, specializata in monitorizarea Internetului. Potrivit servicilor de informatii, retelele sociale pot fi folosite in activitatea lor deoarece organizatiile teroriste se folosesc de acestea pentru a comunica anonim cu membrii din alte tari, pentru a face recrutari sau chiar pentru a pune la cale unele atentate, relateaza “The Telegraph” in editia electronica de marti.

Printre clientii companiei finantate de CIA se numara insa si Microsoft, Hormel Foods sau Xerox, ei primind informatii despre ce se spune pe Internet in legatura cu produsele lor. De exemplu, Microsoft urmareste cum este primita lansarea Windows 7, in timp ce producatorul de conserve de carne Hormel Foods vrea sa stie ce fac organizatiile care lupta pentru protectia animalelor. Oamenii de stiinta americani spun ca folosirea in acest sens a informatiilor publice este corecta, putand deveni problematica doar daca acestea ar fi folosite pentru investigatii neautorizate. Cercetatorii atrag atentia ca exista si riscul ca informatiile sa sa fie folosite impotriva politicienilor, a criticilor sau a jurnalistilor.

A. OLTEANU

4 comentarii:

Ilie spunea...

mai ceva ca SIS-ul nostru... degraba si in chiloti ne vor controla... democratie de rahat...

Dragoș Galbur spunea...

exact, vreau sa ne tina din strins spurcatii !

Timka spunea...

Teroritii in mare parte tot o inventie de a lor este, si atentatele tot ei le organizeaza... cu scop de a monitoriza orice actiune a societatii,,, gripa aviara, porcina, incalzire globala, teroristi... toate sunt inventii... 2000 ani omenirea a fost condusa prin religie, acum asta nu mai are acelasi efect si conducerea cata alte metode,,,

Andrei Cebotari spunea...

asta se gface demult,numai ka akum ei vor sa o faka legal si oficial!!!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: