Cel putin 5 politisti, care l-au batut pe Matasaru, au fost astazi recunoscuti

16 septembrie 2009
Anatol Matasaru, care a fost retinut dupa protestele din 7 aprilie, dus la Comisariatul General de Politie, unde a fost maltratat de oamenii legii, a fost chemat astazi la Procuratura Militara pentru a recunoaste politistii vinovati.
Avocatul Victor Pantiru a declarat pentru Stirea Zilei ca Matasaru a recunoscut 5 politisti, care l-ar fi torturat, din fotografii.
“Urmeaza sa fie o recunoastere a persoanelor in mod direct, iar clientul meu spune ca inca cel putin 2 politisti ar putea sa se adauge la cei 5 deja identificati”, a spus Pantiru.
Avocatul a precizat ca oamenii legii acuzati de tortura urmeaza sa fie pusi sub invinuire sau sa li se acorde statut de banuit in cadrul dosarului penal investigat de Procuratura Militara.

Anatol Matasaru a devenit cunoscut in urma unui sir de proteste cu un magar imbracat in uniforma de politist si un porc, pe care scria “porcuror”. El a fost retinut pe 8 aprilie, acuzat de organizarea dezordinilor in masa, dus la comisariat si batut de catre politisti.
In total, dupa retinerile din aprilie, la Procuratura Generala au fost depuse 101 plangeri pe cazuri de maltratari din partea politistilor. Procurorii au intentat 24 de dosare penale, 31 de sesizari inca se examineaza, restul fiind respinse ca nefondate.

2 comentarii:

Silviu spunea...

iata acum o sa le vina de hac la gabori... Hai Anatol lupta !

Dragoș Galbur spunea...

In sfirsit s-au apucat si cei din MAI de lucru... toti cei ce-au torturat tinerii in aprilie merita sa fie inchisi dupa gratii. Nici-o mila.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: