Au „dispărut” dosarele lui Dodon?!

22 septembrie 2009
Viceprocurorul general Valeriu Botnari a dat indicaţii ca să fie distruse toate materialele în cazul „Fabricii de milioane a lui Igor Dodon”. Potrivit unor surse din cadrul Procuraturii Generale, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, luni, la prima oră, Botnari i-a convocat pe Boris Poiată, şeful Procuraturii anticorupţie, şi Ruslan Botnari, procurorul care anchetează cazul, ambii de la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC), şi le-a spus să distrugă dosarele în care figurează Igor Dodon şi PCRM.
 Amintim că ministrul în exerciţiu Dodon a primit ilegal timp de trei ani un salariu gras de cercetător ştiinţific de la Institutul de Economie, Finanţe şi Statistică a Academiei de Ştiinţe, deşi n-a prestat aici nici-o activitate. Potrivit investigaţiilor noastre, el a dirijat o reţea întreagă de spălare de bani prin această instituţie, mai exact prin intermediul fostelor directoare Viorica Cărare şi Valentina Fetiniuc, operând cu suflete moarte şi achiziţii publice fictive. Toate aceste ilegalităţi au fost constatate de CCCEC, care a realizat în primăvară o revizie tematică şi care a deschis cinci dosare. Pe două dintre aceste dosare au fost intentate cauze penale, celelalte sunt ascunse prin sertare. Procurorii nu au vrut să ne spună ce nume figurează în cele două dosare. Potrivit surselor noastre, a fost pusă sub învinuire fosta directoare a Institutului, Valentina Fetiniuc şi, în calitate de bănuită, o simplă contabilă-casieriţă. Deci, nicidecum cei care au creat şi au dirijat spălarea a cel puţin 3,5 mln. lei din bugetul statului. Precizăm, de asemenea, că viceprocurorul general Valeriu Botnari este finul Valentinei Fetiniuc şi este cel care „a avut grijă” de cele cinci dosare. Tot el acum a dat indicaţii să dispară tot ce este legat de Dodon, Fetiniuc şi Cărare.

Unul dintre dosarele dosite este cel al PCRM, care a închiriat spaţii în cadrul instituţiei de pe str. Ion Creangă, 45. Mai mulţi ani la rând, partidul de guvernământ n-a plătit niciun leu pentru chirie. La indicaţia lui V. Voronin, precum că „nicăieri nu trebuie să figureze PCRM”, acestui dosar i s-a pierdut urma.

Sursele noastre de la Procuratura Generală ne-au mai spus că se distrug şi alte dosare „problematice” în care figurează demnitari din cadrul MAI sau chiar de la Procuratură, cum ar fi cele de trafic de droguri şi de fiinţe umane. Aceeaşi practică a arderii şi distrugerii documentelor se aplică şi în unele ministere şi instituţii guvernamentale.

www.timpul.md

2 comentarii:

Elena Song spunea...

WTF...se incepe distrugerea dovezilor...penibil...m-am saturat sa tot spun dar, numai la noi se poate intimpla una ca asta...

Dragoș Galbur spunea...

asta e doar un caz sa spunem descoperit, dar cite dovezi de infractiune ale criminalilor comunisti au fost distruse, numai pe 7 aprilie cite s-au distrus... uite asa, isi matura urmele.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: