Discriminarea pozitiva in sistemul de invatamant din Moldova

24 august 2009
De la bun inceput, nu sunt sovinist si nu tolerez discriminarea! Doar vreau sa aduc la cunostinta faptul ca discriminarea pozitiva in RM a fost introdusa prea devreme in sfera invatamantului!

discriminare pozitiva = favorizarea activa a unei categorii de oameni in detrimentul altora pentru ca sunt actualmente dezavantajati

Deci admiterea la universitatile din RM este discriminatorie, pozitiv, deoarece favorizeaza mai intai persoanele din mediul rural, daca vii de la sat ai mult mai multe sanse sa devii student decat daca esti din oras! Problema este urmatoarea, eu nu inteleg cum se pot da mai usor aceste locuri bugetare, daca se stie ft bine ca in mediul rural, procesul educational este mult mai slab! Atunci cand profesorul de munca este si profesor de fizica si matematica, a se duce o asa politica in aceste conditii este o tampenie!
Discriminarea pozitiva, este bine venita intr-un stat in care toate institutiile statului functioneaza! Noi implimentam politici deoarece asa ne spune UE, Rusia si mai nu stiu cine, fara a ne uita daca aceste politici sunt binevenite sau nu!
Ar fi binevenita discriminarea pozitiva, daca ea ar facilita venirea in mediul rural al profesorilor tineri!
Nu mai polemizez mult la subiect! Raman cu o convingere, este discriminatorie aceasta politica, fata de tinerii care isi fac studiile in mediul urban!

http://prinprisma.wordpress.com/

3 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

exact am trecut prin acest fenomen, erau 4 locuri urban la universitate, iar in MD urban e doar Balti si Chisinau, evident n-aveam nici-o sansa in contextul in care au intrat doar feciorasi si fiice de boieri pe acele 4 locuri, iar eu la contract... stupid.

Anonim spunea...

acesta e articolul meu! de ce nu ai indicat sursa?

Dragoș Galbur spunea...

ia uite mai bine in dreapta jos cu litere mici albastre !

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: