Basescu: Suntem în negocieri cu guvernul pentru a acorda încă 1000 de burse universitare pentru tinerii basarabeni

21 august 2009
Astazi, 21 august, Preşedintele Traian Băsescu, aflat la cea de-a patra ediţie a Şcolii de Vară “Comunităţi Româneşti şi Identitate Europeană” care se desfăşoară la Eforie Sud, în perioada 20-26 august, s-a întalnit cu tinerii români de pretutindeni, unde a declarat că sunt negocieri cu guvernul pentru ca statul român să acorde înca 1000 de burse universitare pentru tinerii din Republica Moldova, pe lângă cele 700 acordate iniţial.


Basarabeni.ro aminteşte că OSB Bucureşti, OSB Timişoara, ATB Iaşi şi Clubul SBB Galaţi, cunoscute ca fiind cele mai reprezentative şi de tradiţie organizaţii de profil din ţară, apărătoare ale drepturilor românilor-basarabeni şi promotoare ale valorilor spirituale româneşti printre rândurile studenților basarabeni, au făcut un apel către Statul Român (Preşedinţie, Guvern, MECI şi MAE-DRRP) în vederea măririi numărului de burse acordate pentru tinerii români din Republica Moldova.
În urma informaţiilor primite de la Direcţia Generală Relaţii Internaţionale şi Afaceri Europene din cadrul MECI ca urmare a demersului făcut de Organizaţiile Studenţilor Basarabeni din România, la cele 700 de burse iniţial aprobate pentru tinerii basarabeni au mai fost adăugate circa 200.
Vlad Durnea, vicepreşedintele OSB Bucureşti, prezent la şoala de vară a mulţumit Preşedintelui Băsescu pentru că indiferent de relaţiile diplomatice dintre Bucureşti şi Chişinău, România continuă să sprijine venirea tinerilor basarabeni la studii în România.

4 comentarii:

Anonim spunea...

bravo baieti !!!


BPR

Anonim spunea...

sper sa fie ,sa ofere inca 1000locuri!
sunt tineri care au intrat la bursa si nu merg la universitate in Ro,doar au ocupat locurile!!!!

camelia spunea...

In Romania tot timpu 'se face', 'se negociaza', 'se va proiecta', dar nu se face nimic.
Cred ca ar trebui sa va dati si voi seama ca pentru Basescu sunteti CAMPANIE ELECTORALA.
Basescu NU e anti comunist, nu e un unionist, nu e mai nimic. Decat un mare mare smecher care profita de protia / ignoranta poporului.
Urmariti ce tampenii face guvernul creat de Basescu. Un guvern din partide de stanga, de dreapta, de centru, etc ... toti corupti si incompetenti. Alesii lui, criminalii nostri.

Deci din Romania, un gand sincer: mai usor cu Basescu ca nu e ceea ce pare!

camelia spunea...

Daca vreodata basarabenii isi vor aminti ca sunt romani, sper sa nu o faca pentru burse sau alte facilitati.
Ci din simpla convingere ca asa este !

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: